מתחילה?

מתחילה?

ברוכות הנמצאות. לאחרונה בעקבות הולדתה של ביתי התחלתי להתעניין בתפירה. לא משהו מסובך בינתיים, אלא יותר כריות, שמיכות וכיוב'. ראיתי את ההדרכות כאן ואני חושבת שאני יכולה לבצע אותן. אשמח לרשימת מלאי למתחילה לתפירה ביד, של דברים שכדאי שיהיו בבית כדי שכשכבר אתיישב - אוכל לעשות ולא אתקע. אין לי מכונת תפירה בינתיים, מן הסתם, רק התחלתי... תודה

רות מלר

New member
ברוכה הבאה, העתקתי עבורך רשימה קיימת

- חוט מכליב חרוט יחזיק שלוש שנים - מחטי תפירה ידנית בעוביים שונים (תפר נסתר במשי אני אעשה עם ההכי דקה) הרשימה נמצאת ב-מאמרים---.> כדאי שיהיה בבית - סרגל מתכת 1/2 מטר אגב כדאי להשקיע בזה שהוא מהאלומיניום ארכיטקטים הוא יותר מדוייק אבל יותר יקר - עפרונות HB או 2B מחדד ומחק משובח - ניירות פרגמנט אני מעדיפה את ה 90 גרם לי יש תמיד 10 גליונות בהישג יד - נייר העתקה צהוב לבד תזהרי מזה שמיועד לעץ הוא לא יורד בקלות - גלגלת להעתקה מהנייר ההעתקה לבד (אני משתמשת בה רק עבור העברת מתפרים מהגיזרה לבד והעתקה חלקי גירה על פליזלין. המגע שלה יותר עדין מאשר אם אני אחרוץ עם עט מתה. מנורה נוספת למכונת התפירה בכל פעם שאת קונה בד תלכי ישר לחנות הסידקית וקני חוט בצבע מתאים כי לפעמים עובר זמן עד שתופרים מהבד בגד וטוב שהחוט יהיה זמין. - פליזלין אני איזה שני מטר שחור ולבן - מפליזלין בטיסט (בד) וגם מהשרמז (הסריג הדק) - אני מעדיפה להשקיע עוד שני שקל בכל בגד בתוצאה איכותית, ולכן אני נמנעת מלהשתמש בפליזלין נייר או נייר נקודות. - אם יש לך ילדים קטנים או בעלי חיים, או שאת תופרת עבור אחרים השתמשי עם סיכות בעלות ראש צבעוני קל למצוא אותן.

תודה רבה,

האמת שהרוב נראה לי קצת כמו סינית, אבל אני מניחה שזה יבוא עם הזמן. אשמח לעוד טיפים למתחילה. לדוגמה - אני רוצה לתפור כריות לסלון, זה נראה לי לא מסובך ואפשר לעשות ביד (כריות קטנות) - האמנם? היכן מוצאים בדים, מילוי לבדים (סוג חנויות, לאו דווקא חנות ספציפית) וכיוב'? האם יש פרוייקט אחר שמומלץ יותר להתחיל איתו? היכן ניתן לקבל הדרכה ראשונית? שוב תודה על התגובה המהירה והמדויקת

ישנן הרבה שיטות

אני למשל לא משתמשת בכלל בנייר העתקה או גלגלת, והורשתי למשהו שאיני זוכרת את הגלגלות שהיו לי, אני מעדיפה גיר, ומעתיקה מתפרים בשיטת הקודקודים. הייתי מוסיפה לעומת זאת, מספרי בד טובים, מספרי נייר, קוצץ ופורום סיכות עם ראש צבעוני שנואות עלי ביותר, ויש לי ילד קטן ולכן מעדיפה מגנטים טובים לאסוף את מה שנופל. אני גם מעדיפה נייר משי על פני פרגמנט, כי אם מתקמט ניתן לגהץ אותו וגם יותר דומה לבד אבל יש לקנות מאיכות טובה סרגל אריסטו לתוספת תפרים ואם יש לך כסף אז גם עקומות עוזרות הרבה. נייר דבק של סקוץ' של אדריכלים לייצב את המשי על הגיזרה מעדיפה עפרון מכני 0.7 או 0.9 על פני מחדד בהצלחה

תודה רבה ושאלות

אשמח לדעת מה השימושים של הציוד הנ"ל, למשל מה השימוש של נייר משי (האם להעתקת הגזרה פעם אחת ולשמור אותה לעתיד?), סרגל אריסטו וכיוב'. תודה...

למעלה