מתחילה סטאז'

מתחילה סטאז'

היי לכל באי ומשתתפי הפורום הנה גילתי עוד בית חביב שאוכל לשאול ולהתייעץ עם כולם. אני סיימתי בימים אלה את לימודי הבכיר ברפלקסולגיה באחת המכללות בחיפה ועומדת בפני בסטאז' שלי שמתחיל בימים אלה. כולי אחוזת חרדות ומחשבות לגבי אייך ומה יהיה בסטאז'. כן כן אמרו לי לזרום אבל עדין חושבת על כך המון. האם יש לכם טיפים שאתם יכולים לתת על מנת להקל את הפתיחה כלומר היום הראשון של הטאז' מה לעשות מה להגיד אייך וכמה. עם המון תודה

vca

New member
קודם כל - המון בהצלחה

האם בשנה הקודמת היה לך סטאז' ? ממה את חוששת ? הרי ברור לכולם שאת תקבלי את המטופל או המטופלת המתאימים לך ביותר ואותו מטופל/ת ישקפו לך את עצמך כך שבכל מקרה את מרוויחה מהמפגש הזה. מעבר לזה - את יכולה ליטול רסקיו, לשים שמנים אתריים מרגיעים במבער ובעיקר להיות קשובה למטופל/ת. המון בהצלחה.

0 אור 0

New member
שיהיה בהצלחה אבל

את יכולה לפרט מה הבעיה? לא ברור לי המצב: אם סיימת לימודי בכיר זה אומר שאת כבר סיימת לפחות סטאז' אחד. איך הסתדרת אז? מה אמרת ביום הראשון? וגם: מה שלומדים כבר במוסמך , אבל בודאי בבכיר, זה מה לעשות במפגש הראשון ולהתחלת הטיפול: הכרות קצרה, תשאול, עיסוי הכרות, אבחון ומפת רגישות .... כשאני למדתי, ציפו מאתנו לטפל לפחות 1-2 טיפולים בשבוע במשך הקורס (חוץ מהטאז' הרשמי). אצלכם זה לא היה כך?

המון תודות

אכןיברתי סטאז' אחד והיה נפלא וגם שם הייתה התרגשות. אנן עשים טיפול אחד בשבוע במכללה עצמה. רק רציתי מעט תשומת לב וחיבוק מעודד וחם תודה

0 אור 0

New member
אז המון המון ../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif ../images/Emo23.gif

בטוחה שכפי שאהבת את הסטז' הראשון - תאהבי יותר את השני ותלמדי ממנו הרבה יותר.

avorly

New member
ממעוף הציפור, ברוכה הבאה

בצל פורומינו. אכן כבר אמרו גדולים ממני- "כל ההתחלות קשות, אבל אחר-כך קל יותר"..... ובאמת המפגש הראשון הוא תמיד מעט מלחיץ, לא משנה כמה פעמים כבר עברת את המפגש הראשון. אני אישית עד היום מתרגשת מכל מטופל/ת חדש/ה וצריכה קצת זמן לעצמי לפני שהוא/היא מגיע/ה, כדי להוריד מעט את מידת המתח. מתח כזה הוא דבר טוב מבחינתי, כי הוא משאיר אותי עירנית יותר ועם חושים מחודדים ויתר כדי לקלוט כל מה שקורה מסביב, ולא להיות מובנית ורוטינית. עברתי לא מעט התחלות, ותמיד התרגשתי לפניהן. אז מה שיש לי להציע הוא- קחי את הלחץ והמתח והפיקי ממנו את כל הטוב. היי עירנית לכל מה שקורה מסביבך, כולל הליכת האדם (במקרה והוא נייד), צורת הישיבה שלו, הריחות מסביב...... באמת הכל. נשמח אם תעדכני אותנו. וכמובן- המון

csh018

New member
כמו כל התחלה

הצפייה ללא ידוע עושה לי את המעניין בלהיות מטפל. גם לקבל מטופל חדש זו התחלה, ואפילו מטופל חוזר זו התחלה של מפגש חדש, הכנת החדר, חשיבה שאני הולך לעזור לאדם פותחת לי את הערוצים, וכך במקום להיכנס לחרדה אני מדמיין אך המטופל יצא מהטיפול עם חיוך,הקלה סוף טוב. והמפגש בדלת לחיצת יד או חיבוק (תלוי ברמת החיבור בניכם) אני כבר מתחיל לאבחן.... עוצמת הלחיצה...צורת ההליכה...וכל דבר שיכול ללמד אותי על המטופל. ומכאן לשיחה ולטיפול בהצלחה שלומי

freearth10

New member
בימים שכאלה

מה שהכי עוזר לי זה איזון צקרות. קחי חתיכת דף וגזרי ממנו 7 מרובעים יפים. צבעי צבעי כל ריבוע בצבע הצקרה שלו. סדרי את הדפים בסדר עולה. נשמי כמה נשימות עמוקות. עצמי את עינייך והתחילי לרדת בצאקרות כאשר את מניחה כל פעם על מיקום הצאקרה את הקלף שהכנת. את נשארת בכל צאקרה כמה זמן שנוח לך. מנסה לראות את הצבע שלה ולהתמקד בה. נסי להיות עם התחושה שעולה ולשחרר אותה. תני לתרגיל הזה זמן. יתכן שצאקרה מסויימת תבקש זמן רב יותר וצאקרה אחרת, פחות תשומת לב אבל חשוב שתעברי על כולן. דרך אגב אנשים עם בעיות לב ויתר לחץ דם יעשו את התרגיל הזה מלמטה למעלה. ומשפטים חיוביים הדמיות של המקום האידיאלי יכולים כמובן לעשות את הסטאג' לחוויה שתמיד יהיה נעים להזכר בה. בהצלחה! מאיה

וואו איזה רעיון מקסים...../images/Emo141.gif

שאלה טכנית: למה מרובעים ולא עיגולים (כי "צ'אקרה" היא למעשה "גלגל")? יש לריבועים איזו משמעות אחרת? שבוע נפלא לכולם!

freearth10

New member
בגלל שאני עדיין מרובעת?../images/Emo8.gif

היי קסם המדבר, לא אין לזה שום משמעות חוץ מהעובדה שלי עדיין קל יותר לעבוד עם ריבועים מאשר עם עיגולים, אבל אם נוח לך יותר עם עיגולים זה בהחלט רעיון.
מאיה

המון בהצלחה

מזדהה עם הרגשות שלך.. עובר סטאז ראשון שלי כרגע..עם כל החששות זה כיף ושוב ב ה צ ל ח ה

ל-ממעוף בציפור-בהצלחה רבה

יהיה לך נפלא.תזמני תדמייני ויש לי רעיון מקווה שתקבלי אותו. פעם בשבוע כשתגיעי למחשב שלך אחרי הטיפול השבועי תני לנו סקירה על כל מה שהיה. נקרא לזה ממעוף הציפור-טיפול מס 1 ואח"כ 2 עד 12 זה יהיה מעניין לך ולנו. מה דעתך?

למעלה