מתחילה לחקור

יעלוש2

New member
מתחילה לחקור

מי שיוכל להמליץ לי על ספרים טובים בנושא אמונה,דת אשמח מאוד

מומלצים ספריו../images/Emo63.gifשל...

רבי חיים פרידלנדר. "אמונה ובחירה" "אמונה וידיעה" ספרים נורא קלילים שנעימים לקריאה. ספרי הראשונים כ"חובת הלבבות" "כוזרי" "מורה נבוכים" יהיו בטח נורא כבדים ומעיפים, (האמת שאני לא מכיר אותך, יכול להיות שזה התענוג שלך.) אם בא לך לאזן, ולתת לחילונים לומר את דברם, אני הייתי ממליץ על טיול באתר חופש ובאתר דעת אמת שם תימצאי לך נחת. אם יהיו לי רעיונות נופסים אכתוב שוב.

ספרים שכתבו יוצא בשאלניק´ס

חברה מנצל האשכול לשאול ממכם האם יש המלצות על ספרים שכתבו יוצא בשאלניק´ס ? או שכתבו על יוצא בשאלה , ? יש לי רק ספר אחד שאני יודע "ושיודע לשאול "

old friend

New member
יהושוע בר יוסף

כתב הרבה על האמונה והחזרה בשאלה או היציאה בשאלה...

old friend

יהושע בר יוסף ? מה השם של הספר ? יש לך אולי לינק לשער הספר ? או כתובה על הספר ? אודה מראש

סיטרא

New member
יש לו ספר בשם

אפיקורס בעל כורחו, יאק ! לא מומלץ בכלל, ספר מלא בתיאורים על רבנים שמקיימים יחסי מין עם כל עוזרת בית, ארוסה של החברותא ועם כל יענטע שעוברת בסביבה, מוגזם ! בטח הוא סחב את הפנטזיות שלו לעולם החילוני, לא מומלץ, גם לו לחרמנים במיוחד.

המנודה

New member
בא לי להקיא

אני מקווה שלא תבזבזי את זמנך על ספרות זולה מן הסוג הנ"ל אם את רוצה לקרוא ספרים מן הסוג הזה לכי למקור ולא לחיקוי. ספרים מן הסוג הזה מציגים בעקיפין את היוצאים בשאלה כסוטים שכל חיייהם סובבים סביב ה"איד" של פרויד. אין הספרים הנ"ל מציגים את ההתלבטויות האמיתיות עמן מתמודד ה"יוצא" ואם תעמידי את הספרים בערימה אחת (באיזו צורה שתרצי) תמיד בסוף תקבל הערימה צורה של מכנסיים.

old friend

New member
סיטרא והמנודה

אחד הדברים שכדאי ללמוד זה להפריד את העיקר מהטפל. הוא סופר ענק, הוא חוקר את נושא הדת והמשונות בה. אם תקראו את הספר וכל כך מפריע לכם תיאורי המין והחיים שהוא מתאר, תגיעו לעמודים שיש שם המון מילים ומעט מאוד רווחים תתעמקו במה שהוא כתב שם , ותמצאו ניתוח מדהים של התחבטות אמונה של בעיות של החיים במסורת הישנה... ולעיקר. הוא הכיר טוב מאוד את החיים של ירושלים ושל צפת הישנות יותר, בשנים של "היישוב הישן" התיאורים שלו מאוד חיים, ובים התיאורים כמו שציינתי יש ניתוח של מה שעבר אצלו בנפש. אני מאוד אהבתי את הספרים הללו ואחרי שקראתי פעם אחת את תיאורי המין והאירוטיקה שלו, העמקתי פעם שניה ושלישית בשאר התיאורים. קריאה מהנה

המנודה

New member
תוכו אכל וגם קליפתו

אדם הפותח דוכן לפילוספיה בגרוש בין בתי בושת סביר להניח שהקונים שלו יהיו אום אנשים שיצאו זה עתה מהחנויות הסמוכות. כבר אמר החכם "חכמת המסכן בזויה" למרות שחכמה היא חשוב גם המקום בו היא נאמרת. השאלה היא לא מה קנית אלא על כמה זבל עברת עד שהגעת לעיקר. משום ש"הזמן קצר"

epali

New member
אם חצי מהספר לא היה מלא בהם אז

נכון יש שם התלבטויות "שוות" אבל באופן כללי זה לא ספר פילוסופי וגם בתור ספר קריאה לא הייתי ממליץ עליו --אולי פונוגרפיה בינונית XX

היי שבתאי צבי

גם אני קראתי את ישראל סגל , הוא כופר ברמה גבוהה ואני יצטט משפט שלו{של י, סגל}על החרדיים, מלפני כמה שנים, ובבוא יום השלום כאשר תפרוץ בארץ מלחמת תרבות, אזי נגמור איתכם חשבון,על הכל...ע"כ וכולנו מחכים ליום זה, ישראל

יהושע בר יוסף

גפרורים שרופים אפיקורס בעל כורחו ועוד ועוד הספרים שלו יכולים לעניין אותך במיוחד כי הם עוסקים ביישוב הישן בירושלים ומתובלים בהרבה יידיש ואוירה של אונגרישע אייזער במתחם מאה שערים בירושלים. הספרים עסיסיים ומסופרים בשפת השטטעל ורוויים בסקס חרדי וחילוני על כל צורותיו. מי שמתעניין בסופר יכול לקרוא את הספר האחרון בסדרה (מצפת לירושלים כמדומני, לא זוכר את השם) שהוא ספר אוטוביוגרפי בעיקרו. או לקרוא את ספרו של בנו יצחק בר יוסף המספר על אביו בעין די ביקורתית על נטישתו את הדת וחייו הבוהמיים תוך זלזול ואי התחשבות באם שנשארה דתיה בנשמתה ואי איכפתיות כלפי הילדים, בכולופן הספרים שלו יפים ועסיסיים. כמו"כ מומלץ בחום (לבוגרי ישיבות ליטאיות בפרט) ספרו של דב אלבוים "זמן אלול" ובו הוא מספר על חוויותיו כבחור ליטאי בישיבה לצעירים "איתרי", הספר כתוב בשפה קצת מעורפלת ומנותקת אך מתאר יפה את עולם חוויותיו הרוחני על חומרותיו והסתגרותו, על זמן אלול ("ספטמבר השחור" בפי בני הישיבות), על חששו מהוצאת זרע לבטלה, צומות, תענית דיבור ממושכת, סדר מוסר, וביקורים מרתקים במקווה. קראתי ואהבתי. קריאה מהנה

הספר זמן אלול

קראתי מתחילתו ועד סופו, והרגשתי שנאה וארס בין השורות. ותקנו אותי אם אני טועה.

Exit 25

New member
בוודאי. יש עוד הרבה

אדם שוב, שמואל הספרי,ישראל סגל. ויש עוד אחד שמשום מה הוא לא מספר על זה. והוא יוסי ביילין (כיפה סרוגה לשעבר, יצא בגיל 25)שמעתי אותו מספר על זה בראיון נדיר ברדיו על חייו הפרטיים.

Exit 25

ככה מטילים פצצות והולכים כאילו לא היה ? תחכה רק רגע , מי זה אדם שוב ? שמואל הספרי? ישראל סגל ? איזה ספרים הם כתבו על היציאה ? יש לך אולי לינק לשער הספרים הנ"ל ? או לכתובה-ביקורת על זה ? אודה לך על זה בנוגע יוסי ביילין , היה כתובה ארוך במוסף של מעריב בחגים , מעניין מאוד , ראה גם שיחות עם יוסי ביילין שהוא מדבר אודות חייו כדתי ולאחריו ,

למעלה