מתחילה להתייאש

Lemonchela

New member
מתחילה להתייאש

התינוק שלי בן 8 ימים, והוא לא מפסיק לינוק. כל ארוחה שלו היא לפחות שעה, והיום הנקתי אותו 4 שעות עם הפסקה של חצי שעה לאמבטיה ועוד שתיים שלוש הפסקות של רבע שעה. הוא לא רגוע, וכל הזמן מחפש אוכל. אני יודעת שאני לא אחזיק ככה עוד הרבה זמן מעמד, וכבר הלילה אני מכינה לו תחליף חלב כי אני חוששת שאולי החלב שלי לא משביע אותו. מבחינת המשקל הוא כבר עבר את המשקל שלו בלידה, וכרגע הוא שוקל 3,740 ק"ג. יש משהו שאני עושה לא בסדר? אולי ההנקה שלי לא נכונה? אני רואה שהוא יונק, אני רואה שהוא רגוע אחרי הנקה, יש מספיק יציאות בחיתולים, ובכל זאת לא נראה לי סביר להאכיל אותו כל הזמן. אנא עזרתך.

Zanzibar2004

New member
בבקשה אל תתייאשי

גם לי זה קרה בהתחלה. הייתי יושבת ימים שלמים ומניקה בלי אפשרות לעשות משהו אחר. אצלנו הבעיה הייתה שהוא לא החזיק טוב את הפטמה ולכן 10 דקות לאחר הנקה של שעתיים הוא שוב היה רעב. תעזרי ביועצת הנקה, יכול להיות שיש אחת בטיפת חלב שלך, רק אל תוותרי על הנקה, זה כל כך חשוב לתינוק שלך-גם מבחינה תזונתית וגם מבחינה נפשית. אני יודעת שמה שאני אומרת לך עכשיו זה נשמע לך שטויות, אבל תאמיני לי שהזמנים הקשים יעברו, אבל התועלת שתביאי לקטנצ'יק שלך באמצעות הנקה -זה לכל החיים. אם את רוצה לדבר-תני לי מייל שלך, אני אשלח לך מס' הטלפון שלי.

אלונה ע

New member
../images/Emo45.gif Zanzibar2004 כל מילה זהב

לא רק שאת לא עושה משהו לא בסדר, אלא את עושה עבור תינוקך את הטוב ביותר שקיים בעולם, אני מברכת אותך על ההחלטה לה(ע)ניק לתינוקך את הטוב ביותר ומאחלת לשניכם שתמשיכו יחד בהצלחה. כמה זה מספיק חיתולים? האם יש 3 חיתולי קקי גדולים ביממה לפחות? על פניו נשמע כי ייתכן (ייתכן, לא בטוח) שאחיזתו של תינוקך/הצמדתו אל השד אינה מספיק טובה. היכן את גרה? אולי אוכל להמליץ לך לאן לפנות בעניין זה. ממליצה בחום להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC מזל טוב ובהצלחה

אל תתיאשי

את צריכה עזרה, זה הכל. תינוק שמוצמד נכון אל השד, מוציא את החלב ביעילות רבה יותר ולרוב ההנקות מתקצרות. שווה לראות יועצת הנקה, נראה שמאוד חשובה לך ההנקה, וחבל לוותר. מאיזה איזור את?

Lemonchela

New member
תודה על התייחסותכן

יכול להיות שהתפיסה של התינוק את השד אינה נכונה למרות שלא כואב לי? בבית החולים האחיזה שלו באמת הייתה לא נכונה, ונפצעתי בפיטמה השמאלית, אך יועצת ההנקה של בית נחולים תיקנה אותי, הפיטמה החלימה ועכשיו כבר לא כואב לי כשהוא יונק, מלבד הכמה יניקות הראשונות. מבחינת חיתולים, יש המון המון קקי. יותר משלושה חיתולים. הייתי אומרת שלפחות חמישה חיתולי קקי. האם בכל זאת כדאי להתייעץ עם יועצת הנקה? אני גרה באזור חיפה וכבר שמעתי על מישהי מומלצת מהאיזור, השאלה היא אם זו בעיה שיועצת הנקה יכולה לפתור או שאני סתם זורקת 400 שקל.. לוותר לגמרי על ההנקה לא התכוונתי, אבל חשבתי אולי כן להוסיף בקבוק תמ"ל אחד ביום, כדי לא להרגיש שאני כל היום מסתובבת עם הציצי בחוץ..

Zanzibar2004

New member
בקבוק תמ"ל זו פרצה

להפסקת הנקה. ככל שתניקי פחות כך יהיה לך פחות חלב. חוץ מזה לוקח לקיבה של תינוק שבוע להשתקם מנזקי מנת תמ"ל. בהחלט שווה להשקיע 400 ש"ח ביועצת הנקה אם אין לך בחינם בטיפת חלב. ניסית להניק בשכיבה? את בטח מותשת מלשבת כל היום, והנקה בשכיבה תרגיע אותך קצת. פשוט תשכבי על הצד ותשכיבי אותו לידך על הצד, אולי בתנוחה כזאת הוא יחזיק את הפטמה יותר טוב.

אלונה ע

New member
תיקון: נזקי התמ"ל

לקיבתו ומעיו של תינוק יונק לוקח חודש להשתקם מנזקי התמ"ל. מה גם שרמת ה-PH שלו לא תחזור לעולם להיות כפי שהיתה לפני שקיבל את בקבוק התמ"ל, כך שהנזק הוא בלתי הפיך. עוד נקודה לממחשבה, הרבה יותר קשה להתעסק כל היום עם בקבוקים, מחלק מנות, מים רתוחים, לשטוף את הבקבוקים, לעשות סטריליזציה כאשר בהנקה כל שעלייך לעשות זה לשלוף....

אפרת_ח

New member
כל כמות של תמ"ל מזיקה לתינוק

התמ"ל פוגע בחידקי המעיים וחושף לאלרגנים בשלב מוקדם מדי בחיים. ובנוסף כמו שכתבה זנזיבר פוגע בהנקה. אם התינוק אינו תופס בצורה מושלמת, כל בקבוק עלול לקלקל עוד את התפיסה. מתן תמ"ל צריך להתבצע מתוך שיקול דעת של נזק לעומת תועלת. במצב שלכם לתינוק לא חסר חלב (לפי סימנים: מספיק פיפי וקקי, עליה מצויינת במשקל). כך שמבחינת התינוק יש רק נזק. ממליצה מאוד על שיחת טלפון עם יועצת הנקה. לפעמים יש מצב שבאמת נפתר בשיחת טלפון פשוטה, ואפילו בלי תשלום
תרומה קטנה מניסיוני: ברגע שהלכתי לשירותים לפני שהתיישבתי להניק, אפילו אם היה קצת בכי - הסבלנות שלי השתפרה פלאים
שבת שלום

mimor2

New member
איפה בחיפה - יכולה להמליץ לך בחום

על אחות בטיפת חלב ברוממה. אם את באיזור הזה - תפני לטיפת חלב ברוממה, ברח' השיקמה 29, לאחות בשם נתי. היא הצילה לי את ההנקה (ואני מניקה כבר 11 חודשים כמעט...) ממליצה עליה מכל הלב!

אלונה ע

New member
טוב לשמוע שיש גם אחיות ט.חלב כאלה

רק חבל שהיא ממש שושנה בשדה קוצים...

למונצ'לה יקרה (עשית לי חשק ../images/Emo3.gif)

ככה זה בהתחלה. תינוקות צעירים מאוד יונקים המון בהתחלה, כדי לבסס ולשבח את משק החלב שלך. אם לא כואב לך והתינוק עולה במשקל, אני לא רואה שום סיבה להפגש עם יועצת הנקה אלא אם כן זה בשביל לקבל הרגעה ואישור לכך שהכל בסדר
כמו כן גם אין צורך בתמ"ל - תינוק שעולה במשקל כל כך יפה כמו התינוק שלך (רובם עוברים משקל לידה רק בגיל שבועיים!!) בטוח מקבל מספיק חלב! תמיד כדאי להזכיר לעצמך שבלי לאכול אי אפשר לעלות במשקל. ולזכור גם שזו התנהגות אופיינית וטיפוסית והכי נורמלית בעולם לתינוקות יונקים צעירים. זה לא נמשך כך לנצח חמודה, זו תקופה וזה עובר, ומהתיאורים שלך את עושה הכל נכון ומצויין!!
כל מה שאת צריכה זה אולי לשנות קצת את זוית הראיה שלך. בגיל של התינוק שלך זה הכי סביר להאכיל אותו הרבה. הוא גדל וצריך כל קלוריה! וגם, כמה שהוא יינק יותר כך את תייצרי יותר חלב טוב ובריא ומשביע עבורו. נסי לנוח בעצמך - את בסה"כ שבוע וחצי אחרי לידה, גם את לא צריכה להתרוצץ יותר מידי! הבית יחכה, האורחים יחכו, הבישולים יחכו. נסי לקבל עזרה מהמשפחה והחברים, הכנסי למיטה, ונוחי עם התינוקי שלך עד יעבור זעם. וזה יעבור, אני מבטיחה!

למעלה