מתחילה להתאייש?

נסיכה4321

New member
מתחילה להתאייש?

אני כבר לומד חודש בערך על פסנתר, והתחלנו את התווים וקריאת תווים עם אקרודרים הראשונים. וקצב כמובן..
אני חוששת שאני מתחילה להתייאש אני מרגישה שהקצב לא נכנס לי לגוף ואני לא מצליחה להביע אותו בנגינה שלי. והכל יחד נהיה לי לפעמים מן בלאגן אחד גדול . אני תוהה לעצמי כמה זמן זה לוקח? כמה זמן זה ייקח? האם בכלל זה בשבילי הלמידה על הפסנתר? האם מי שלקויי למידה יכול בכלל לעשות את זה? מה יהיה ? אני צריכה קצת חיזוקים

יש לך מורה?

חשוב שהמורה יעשה איתך תרגילי קצב. עוד לפני שמנגנים.
בהצלחה
שלומי דגול
מכוון פסנתרים

ag117

New member
הפרעת קשב ונגינה

א. את רק חודש לומדת . למה את מצפה?
ב. אם את יכולה לפרט במה בדיוק את מתקשה?
ג. אני מופרע קשב ומנגן כבר 15 שנה . תמיד היו לי קשיים בלמידה של קטע חדש ולמדתי איכשהוא להסתדר. אני מאמין שגם את תסתדרי.

kawai1

New member
בלי להעליב, חודש זה כלום

לימוד נגינה הוא דבר קשה ומפרך.
דורש המון תרגול וסבלנות.
וזמן. הרבה זמן.
אני הייתי נותן לזה לפחות שנה כדי לראות אם להפסיק או להמשיך.

Feanor75

New member
הבעיה שהיא לא נהנית מהלימוד

יהיה קשה מאוד להתמיד כך. נראה לי שעדיף לה לבדוק, אם יש לה שמיעה מוזיקלית אז שתעזוב את התווים, יכולה ככה לבקש מהמורה ללמד אותה כמה עקרונות טכניים בסיסיים ואז להמשיך לבד משמיעה.

Feanor75

New member
לא רק אקורדים

אם יש לך שמיעה טובה,
קחי לך דף של אקורדים, תלמדי מתוכם כמה בסיסיים ותתרגלי את המעבר ביניהם. בהתחלה לעשות את זה כמה שעות בלי כיף, רק לצורך לימוד. אולי אפילו כבר רכשת את המיומנות הזאת מהשיעורים. אפילו 4 אקודרים כבר מאפשרים לך לנגן מאות שירים. בחרי בשירים שאת אוהבת ונסי לנגן אותם, בשלב הראשון את יכולה לנגן את המלודיה ביד ימין ואקורדים ביד שמאל, כמו נגני רחוב ומוזיקת מעליות. אחר כך תרצי לנגן שירים עם אקורדים חדשים, ההתלהבות תיתן לך את המוטיבציה ללמוד את האקורדים החדשים ולזכור אותם, וכן הלאה. הטכניקה תשתפר מעצמה עם הזמן, אפילו שזה קורה לאט. ההנאה והאגו הטוב יחדירו בך את כוחות הרצון להתקדם.
בהמשך ביד ימין את יכולה במקום המלודיה להתחיל לאלתר בקטן וזה מוסיף הרבה.
&nbsp
אם זה לא הולך אז לא נורא, אולי מוזיקה אינה היעוד שלך בחיים ואין עם זה שום בעיה. תנסי בעזרת תהליך רציני של התבוננות פנימה לזהות את היעוד האמיתי ביותר, של האני הגבוה שלך, רצוי שיהיה כמה שפחות נתון לתכתיבים חברתיים ותרבות הישגית שאת חיה בה. יש אפילו הרבה אנשים שהיעוד שלהם הוא ללמוד באוניברסיטה ולהפוך לבורג קטן במערכת.

נסיכה4321

New member
תודה

נסיכה4321

New member
תודה

1. צפית לקצת יותר ?
2. אני מתקשה לעשות כמה דברים יחד מתקשה בריכוז , לפעמים מאבדת את עצמי או לזכור מה צריך לעשות אז עושה את זה לאט מידי ,או שזה מתבלבל לי זה מהר מידי כאלו חוסר סבלנות בתוךך הגוף...
3 אני מקווה ! יש תקווה ולא אתאכזב ואגיד זה היה לחינם

ag117

New member
שיטה שעוזרת לי מאוד

גם אצלי שאני רוצה ללמוד קטע חדש אני חווה תסכול מטורף ועצבים אז יש לי שיטה:
א. אני מסתכל על הקטע הרלוונטי מהיצירה אם זה כמה תווים או כמה תיבות.
ב. מחליט איך אני מנגן אותו , מבחינת איצבוע וכו' עד וכולל תחילת הקטע הבא (ממש כמה תווים ראשונים ממנו) לזה אני קורא הטיפול בתפרים, כלומר לחיבור לקטע אחריו כדי שתהיה לי המשכיות.
ג. מנגן יד אחת ללא טמפו כמה פעמים עד שיחסית נקלט.
ד. מנגן עם טמפו ממש ממש איטי. המטרה היא לגרום לכך שהיד תנגן את הקטע באופן אוטמטי , כאילו מעצמה.
ה. מנגן עם טמפו מהיר יותר.

מחזק את התשובות של האחרים

חודש זה ממש כלום. אני מנגן כבר 35 שנה (כתחביב) וגם אני צריך לתרגל כדי לנגן כמו שאני רוצה.

למעלה