מתוק שלי, זאת ענת

מתוק שלי, זאת ענת

"מתוק שלי, זאת ענת. אני צריכה את העזרה שלך" - מאת: הלמו, דואר חשמלי - גיליון מס' 50, 06.04.04 "ערב הפסח קיבלו המוני בית ישראל מכתב אלקטרוני מאחת בשם ענת, המבקשת מהם בשורת הנושא את עזרתם. עם פתיחת המכתב המסקרן, התגלה רמז לאותה ענת המבקשת עזרה. בלחיצה על הקישור המצורף, נפתח דף אינטרנט ובו מספר טלפון של שיחות אירוטיות ומעליו תמונה של בחורה עירומה המזמינה את מקבל המכתב להתקשר אליה לשיחה אירוטית. מי שלח את דואר הזבל הפורנוגרפי? מי פרץ לו לשרת הפרסומות? מה הוא רוצה מהחיים שלנו? אמיר גנס, זבלן, הסיפור המלא". את התמונות השתולות, שהחליפו את "ענת", אפשר לראות בהודעה מס' 3 באשכול הרלוונטי באתר של רוטר. ובהודעה מס' 14 - האימייל ששלח הזבלן לרוטר, עם איום בתביעה משפטית...

גם אני קיבלתי ולא הבנתי כלום

אבל זה נראה כל כך חשוד שפשוט סגרתי את האתר הזה ומחקתי את המייל ויותר לא חשבתי עליו. את יכולה לנסות להסביר מי נגד מי?

בטח, מותק, אני יכולה... ../images/Emo8.gif

אמיר גנס הוא זבלן מיילים ישראלי, אבל לא סתם זבלן, אלא זבלן עם חזון: החזון שלו זה להקים את איגוד הזבלנים הישראלי הראשון... הוא טוען, שזו זכותו (וזכותם של שאר הזבלנים) לשלוח לך ולכולנו הודעות זבל, שלא מעניינות אותנו. הוא גם מאשים את ספקיות האינטרנט בניסיון לפגוע בחופש העיסוק שלו... והוא גם טוען שספקיות האינטרנט הן מונופול, משום שהן שולחות הודעות פרסומיות ללקוחותיהן, שעה שהן לא מאפשרות לזבלנים לשלוח ספאם... בכתבה הבאה תוכל להכיר את היזם האידיאליסט, ולקרוא על הרעיון המבריק שלו למניעת ספאם (שספקיות האינטרנט תעברנה את פרטי הגולשים לידי הזבלנים): "יוזמה: איגוד מפיצי דואר זבל" - מאת: גל מור, Ynet, 26.11.03 "גנס מציע במכתב שני פתרונות להסדרת בעיית דואר הזבל. פתרון אחד, 'אידיאלי', לדבריו, הוא להפקיד את משלוח הדואר המסחרי בידי ספקי האינטרנט וגופים המספקים שירותי דואר אלקטרוני, אשר ימחקו מהמאגר שלהם גולשים שאינם מעונינים לקבל דואר מסחרי. על פי הצעתו, המשלוח יתבצע בשיתוף עסקי עם הזבלנים, שיהפכו להיות 'מתאמי פרסום', על פי הניסוח שלו. הספקים יוכלו לגזור מכך קופונים בצורת עמלות מהזמנות הפרסום של הזבלנים. פתרון נוסף שמוצע על ידי גנס הוא להקים מערכת המבוססת על המערכת הקיימת שלו, אשר תעמוד לרשות כלל מפיצי הדואר השיווקי באינטרנט. מפיצים אלה יירשמו כאגודה שיתופית ויקבלו על עצמם את כללי השימוש באינטרנט, אשר ינוסחו מחדש במשותף עם ספקי האינטרנט. כללים אלה קובעים, כי כל נמען לא יקבל יותר משתי הודעות ביום, וכאשר יבקש נמען להסיר את כתובתו מרשימת התפוצה, היא תיכנס לרשימה של נמענים שלא יקבלו עוד הודעות. כדי ליישם הצעה זו, גנס מבקש כי ספקי האינטרנט יספקו לספאמרים את פרטי המנויים במטרה שיבצעו פרסום ממוקד ללקוחות שלהם, וכי תיאסר פעילות של מפיצי דואר מסחרי שלא יפעלו באמצעות המערכת". ועכשיו למיטל ולענת: מסתבר (חקר ומצא הלמו) שאמיר גנס הוא זה שעומד מאחורי האימיילים של "מיטל" (לפני החג, היה על זה אפילו שרשור פה בפורום) ושל "ענת". אימיילים שמעודדים אותך להוציא הון עתק על שיחות סלולאריות לשתי עלמות החן, אחת מתגעגעת לשיחות שניהלתם פעם, והשנייה רוצה שתעיין בתמונתה ותגיד לה אם היא בחורה חמה... הלמו גם מספר איך הוחלף הדף המקושר של "ענת", בדף שמציג את אמיר גנס כאובייקט מיני. LOL !

e-magine

New member
אחד הנסיונות להתמודד עם התופעה

התנועה לעצירת דואר הזבל. אין לי ספק שכל עוד לא יעשה שינוי בחוק, שום דבר לא יעזור. הספאם היום חוקי אצלנו ואני לא רואה מי יעצור אותו.

simplex

New member
בארץ? בארה"ב?

בארץ לדעתי עדיין לא מבינים את החומרה של התופעה, וגם לא רואים בזה משהו דחוף כי עדיין מרבית הספאם לא מגיע מהארץ. בארה"ב, נראה שיותר מדי סנטורים רואים בספאם משהו לגיטימי. בסופו של דבר יחקקו חוקים נגד ספאם, או ימצאו תחליף לדואר האלקטרוני שהספאם ימית אותו כליל. כמה מילים: בארה"ב יש מספר גופים חשובים שפועלים לשינוי החוק באופן שילחם בתופעה. אחד הגדולים שבהם הוא CAUCE. יש אתר משרכז את האינפורמציה על המצב החקיקתי בארה"ב: http://www.spamlaws.com דיונים על תביעות משפטיות ועל פסיקות אפשר גם למצוא כאן: http://law.spamcon.org בגדול בקליפורניה נחקק חוק די טוב נגד ספאם, אבל בתחילת השנה הוחל בארה"ב חוק פדרלי שאפשר להגדירו כחוק להסדרת הספאם, שבמובנים מסויימים דווקא מחליש את החוק בקליפורניה (אפשר למצוא על זה חומר בקישורים שנתתי). מעבר לזה מדובר במשהו בינלאומי, שחלק מההפצה של הספאם, מגיעה מכל מיני מדינות נידחות. לפעמים מחוץ למים הטריטוריאלים של המדינות השונות. יתר על כן, כיום יש תולעים (מעין וירוס), שמשמשות כשרתי דואר להפצת ספאם, ופועלות ממחשבים נגועים. בארץ שמעתי הרצאה של עו"ד חיים רביה בנושא, וקיבלתי את התחושה שעדיין לא הבינו שמדובר במשהו שהחוקים הקיימים לא מסוגלים לטפל בו בצורה סבירה. הגישה שלו היתה שהחוקים הקיימים אמורים לתת מענה (למשל החוק נגד הטרדה), ושיש בעיה להגדיר במדוייק מה זה ספאם. למרות שככלל, אני תומך בגישה שהחוקים לא צריכים להיות תלויי טכנולוגיה (ולא ברור לי אם זה בדיוק מה שהוא תומך בו), במקרה של דואר זבל, ברור לי שהחוקים הקיימים לא יכולים לתת מענה. בעבר לפני שתופעת דואר הזבל היתה נפוצה, הייתי מפרסם את כתובת הדוא"ל שלי באופן חופשי, ובהרבה מאוד ארכיוני אינטרנט היא רשומה בגלוי. אני מדבר על כתובת ב- Yahoo/Geocities. כיום אין לי שימוש בכתובת הזאת, אבל אני לא מבטל אותה. אני רק מוחק משם הודעות דואר זבל. כיום מגיעות לשם מדי יום כ- 300 הודעות וכולן דואר זבל. מכיוון שאני לא משתמש בכתובת הנ"ל, הגדרתי את השרות כך שכל הודעה שחשודה כדואר זבל תימחק מייד. יכולתי להרשות לעצמי לעשות את זה כיוון שאני לא משתמש בכתובת הזאת לשום שימוש אחר. אדם אחר, היה מעדיף לרכז את כל אלו בתיקייה ספציפית כיוון שבכל זאת מדי פעם דואר לגיטימי מזוהה בטעות כדואר זבל. מה שעדיין היה מחייב אותו לעבור על הדואר. לחילופין מחיקת דואר זבל אוטומטית היתה גורמת לו מדי פעם לאבד מכתב לגיטימי ואולי חשוב. אם לא הייתי מוחק את אלו שחשודים כדואר זבל מיידית, הייתי חייב כל יום או לכל היותר יומיים לנקות את התיבה, שכן היקף הדואר היומי שמגיע הוא כ- 40-50 אחוז מנפח התיבה, ולשלם ליאהו על מנת להגדיל את נפח התיבה שיהיה מקום עבור דואר זבל נוסף לא הייתי רוצה. אבל יותר גרוע מזה: אם השנה אני מקבל לתיבה בממוצע כ- 300 מכתבי דואר זבל ליום, הרי ששנה שעברה קיבלתי בממוצע רק כ- 100 מכתבי דואר זבל ליום, ולפני שנתיים רק כ- 30. על פי הנתונים האלו, הצפי לשנה הבאה (אפריל 2005) הוא שאקבל לתיבת הדואר ב- Yahoo כ- 1000 מכתבי דואר זבל מדי יום. ובעוד שנתיים, אם אף אחד לא יתעורר? אכן - כ- 3000 מכתבים ליום. שנחשוב על עוד שלוש שנים? וכל זאת למרות שכבר שנים שאני לא משתמש בכתובת הזאת. הכתובת שלי פשוט צורפה לעוד ועוד רשימות כתובות שנסחרות עם הזמן לעוד ועוד ספאמרים, ובהעדר מנגנון רגולציה שיווסת או יעצור את הסחף, רק הנפח הפיזי של התיבה שלי יגביל את היקף דואר הזבל. לדעתי חשוב שבארץ יחקק חוק חזק נגד דואר זבל, וגם אם לא יהיה קל לאכפו, לפחות יהיה בזה משום נקיטת עמדה רשמית.

e-magine

New member
בארץ אין חוק נגד ספאם

יתכן שכדי להעביר חוק כזה יהיה צורך ברוב מיוחס (לא התעמקתי בנקודה הזאת) יש חוק שמסדיר את הנושא - חוק הגנת הפרטיות, כלומר, הספאם אצלנו מותר והיום רואים אותו כחלק מחופש העיסוק ומחופש הביטוי - אלה חרויות מוגנות בחוקי יסוד. כנראה שאצלנו התופעה עדיין לא כל כך כואבת. אני אישית סבלתי ועדיין סובל הרבה יותר ממכת הדיוור הישיר בפקס, זאת מכה שמבזבזת לי כמויות עצומות של נייר ושל דיו. לידיעה, מה שהחוק שלנו אומר, בגדול הוא שמי שנמצא במאגר כתובות יכול לפנות בכתב ולבקש את הסרתו מהמאגר, הדבר הזה לא יעיל כמובן, מכל מיני סיבות. כמו כן, מי שלא מכבד דרישה להסרה מהמאגר אמור להיות צפוי לתביעה פלילית, הדבר לא נעשה ויש לי ספק אם זה יעשה בשנים הקרובות.

סרפד

New member
רק אני לא קבלתי

בעצם אולי קבלתי, אבל אני מוחקת מיד כל הודעה ממקור שאני לא מכירה או עם כותרת מוזרה מבלי לפתוח אותה בכלל - לא מאימת הספאם אלא מאימת הוירוסים והתולעים. מה שאני מקבלת כל הזמן בדואר זה הצעות להארכת הפין וויאגרה. אני רוצה לכתוב להם ולהסביר שיהיה צריך הרבה יותר מדי מהחומר ה"טבעי" "מאריך הפינים" שלהם כדי להגיע לרמה שאני אזדקק לויאגרה, אבל אין כתובת שולח.

כולם קיבלו, רשע! ../images/Emo157.gif

e-magine

New member
פתחתם? נדפקתם ../images/Emo18.gif

לפי הכתבה של נענע, ההנחה ששום דבר רע לא יכול לקרות מפתיחת הודעת ספאם, לא נכונה. קוד שתול בהודעה מדווח לספאמר שפתחתם ולכן תקבלו עוד ועוד ספאם.

סרפד

New member
זה לא חדש

מאד קל לכתוב סקריפט שישלח הודעות דואל עם מוני כניסות, כשלכל הודעה שנשלחת יהיה מונה עם זהות משלה. אפילו אחת כמוני, שמתמצאת ב- Perl רק ברמה מאד מאד בסיסית ונמוכה, יכולה לעשות את זה, בתנאי שההודעה הנשלחת היא הודעת HTML ולא טקסט - זה עובד על אותו עקרון של מונה כניסות באתר בשינויים קלים. הודעות HTML מחליפות בהדרגה את הודעות הטקסט, כך שזה הפך לקל מאד גם לשולחי ספאם שאינם מתמצאים ביותר בתכנות ושאינם רוצים להשקיע ברכישת סקריפטים, אפשר גם להשיג סקריפטים כאלה בחינם.

simplex

New member
בכל מקרה, זה תלוי בתוכנת הדואר

ובהגדרותיה. תוכנת דואר כמו שיש לי (Pegasus), לא מאפשרת משיכה של מרכיבים (source) מאתרים מרוחקים באופן אוטומטי, וגם לא סקריפטים למיניהם. תוכנות דואר אחרות, אפשר לשים ב- offline לפני פתיחת המכתב, (ומצד שני למה בכלל לפתוח מכתבים כאלו?), ואז גם אם מכילות הפניה למשיכה של משהו מאתר מעקב, (ודרך זה אתר המעקב יודע שפתחתם את המכתב, וגם מקשר את זה לכתובת הדוא"ל הספציפית), זה לא יתבצע. הבעיה עשוייה להיות עם Webmail שם אין לכם אפשרות למשוך דואר ב- offline, ואתם תלויים בהגנות ששמו באתר שממנו אתם מושכים את הדואר. בחלק מהשרותים יש הגנות כאלו.

למעלה