מתוקה חדשה

tamara25

New member
מתוקה חדשה

היי לכולם אני בת 25 ולפני כחודש גילו אצלי סוכרת נראה לי מסוג1 אני לוקחת 3 פעמים ביום גליבטיק השאלה שלי היא: כשיוצאים לבלות מה אפשר לאכול והאם מותר לשתות אלכוהול וכמה? סוף שבוע נפלא לכולם

רוז22בר

New member
לסכרת סוג 1 לא מקבלים כדורים אלא

אינסולין, לגבי אכילה בזמן בילוי, את חייבת לשבת עם הדיאטנית כדי שתסביר לך על אכילה, וגם על תרבות שתיית אלכוהול, כן יש חיה כזו, שתיית אלכוהול גם כשיש סכרת, כמובן המינון שונה, וגם סוג האלכוהול. בהצלחה, ואל תשתי על דעת עצמך מבלי להתייעץ, כדי לא להגיע להיפו!

שלום לך.

מכיוון שאת מטופלת בכדורים הסוכרת שלך הינה סוג 2 - סוכרת שאינה תלויה באינסולין. שיוצאים לבלות יש לשקול טוב את הכמות שאוכלים, להשתדל לא להגזים בפחמימות את יכולה להתיעץ עם הדיאטנית אם ניתן להפחית מארוחת הערב ואח"כ לאכול יותר בעת הבילוי- מצד שני אין לשתות אלכהול ללא פחמימה - אנני יודעת מה התגובה של גליבטיק עם אלכהול - אבל את יכולה לראות המלצות כלליות יותר כאן.

זה לא כתוב בשום מקום, ואף רופא לא..

זה לא כתוב בשום מקום, ואף רופא לא בדיוק יסכים עם זה. אבל דבר ידוע הוא שהכי טוב בשביל סוכרתיים (אם יש דבר כזה) הוא הוויסקי. לא לשתות ממש עם הכדורים ביחד. תנסי, תבדקי מספר פעמים ותדווחי...

אני מאד אוהב ללכת לפאבים

נתחיל מזה, שכאשר לא הייתי מאוזן לא הייתי הולך לפאב. היום אני כבר מאוזן, ואני הולך מידי פעם לפאב. כאשר אני הולך לפאב, אני לא לוקח כדורים. יכול להיות, שלא תהיה בעיה בשילוב של הכדורים ואלכוהול, אבל אני ממש לא רוצה לקחת את הסיכון. מאחר שבחודש טוב אני הולך 3 פעמים לפאב (אין מה לעשות הזדקנתי
), אני לא רואה בזה בעיה אם אני לא אקח את הכדורים באותם פעמים.

באותו יום אתה מוותר על הכדורים לחלו

באותו יום אתה מוותר על הכדורים לחלוטין? לא טוב , כך אותם שעה קודם או שעה שעתיים אחרי. הרי אתה אוכל מתי שהו?

לרוב אני מוותר על הכדורים של הערב

זה פשוט עניין של עיתוי. אני לא אוכל לפני, שאני הולך לפאב. במקום זה אני אוכל בפאב. מאחר, שאני באמת מאוזן, אני לא רואה בזה בעיה, אם קורה שיום אחד, אני לא לוקח את הכדורים בערב. אם אני בתקופה, שבה אני לא מאוזן, אז אני מקפיד הרבה יותר, ואני לא הולך לפאב, אבל אני כבר כמה חודשים מאוזן ומאד נדיר שיש לי בדיקה מעל 110.

למעלה