מתוסכל..

MashiMaro

New member
מתוסכל..

הי אני בן 23 עברתי דירה לפני חודש כנראה מההרגשה שהמעבר ישנה דברים והרגשת ריקנות. חיפשתי פסיכולוג ומצאתי קבעתי איתו ולאחר פגישה של חצי שעה לקח סכום מלא! אני לא מכיר את זה, מעולם לא הייתי אצל פסיכולוג אבל לא נראה לי הגיוני.. אני גר בתל אביב ואמח לקבל שמות והמלצות על פסיכולוגים בעדיפות לפסיכולוגיות תודה רבה ..

גרא.

New member
MashiMaro,לגופו של המעשה,אתה צודק.אלא אם כן

נאמר לך מראש,כי הפגישה תהיה בת 30 דקות במקום 45 או מעט יותר.באפשרותך להגיש תלונה לוועדת האתיקה של הפסיכולוגים,ואם ימצא שטענתך מוצדקת,יוחזר לך הכסף.את הכתובת תוכל לקבל כאן.לגבי פסיכולוגים מומלצים,אולי אינך מודע לאפשרות שלך לפנות לקופת החולים שלך.כל קופה משתתפת בכמחצית מעלות שכר שעת טיפול,בסך כ-160 ש"ח במשך 30-60 שעות.וזה רק בטיפול של פסיכולוגים שנמצאים איתה בהסדר (השמות במזכירות הסניף או בקישור הסוללרי לכל קופה).פנה לקופתך וממש את זכויותיך.

MashiMaro

New member
קופת חולים

את הפסיכולוג מצאתי ברשימה של קופת חולים כללית, הוא טוען שאם זה מהקופת חולים את משלמים רק 160 לחצי שעה .. ממש אבל ממש לא נשמע לי הגיוני הדבר הזה. בכל מקרה אני אפסיק את הטיפול אצלו ואחפש פסיכולוג אחר .. תודה רבה

גרא.

New member
MashiMaro,פסיכולוג שנמצא בהסדר עם קופת חולים,

מקבל ממנה 160 ש"ח לשעת טיפול,ואת השאר,סכום דומה הוא מקבל מהמטופל.במקרה הזה,הוא הקדיש לך את רוב זמן הטיפול ,אם כי לא את כולו שהוא 45 דקות,ומאחר והוא לא היה יכול לקבל מטופל אחר בזמן הזה,זו הסבה שהוא גבה ממך מחיר מלא.מה שחשוב באמת,זה לא אי ההבנה הזו לגבי התשלום אלא אם עד הפגישה הזו,היה ביניכם קשר טיפולי טוב,ולכן כדאי לחשוב פעמיים אם כדאי להפסיק את הטיפול אצלו ולהתחיל הכל מהתחלה.

MashiMaro

New member
פעם ראשונה..

זו היתה הפעם הראשונה בחיים שלי אצל פסיכולוג (הוא הראשון והטיפול הראשון בחיי).. הפגישה הראשונה היתה 20 דקות.. והשאר הוא אמר שהם 35 דקות.. זה ממש יקר בהתחשב שגם הקופה משלמת לו גם כמוני.. אני לא יודע אם זה בסדר או תקין.. בכל מקרה הוא לא נראה אדם שאני יכול להתחבר אליו אולי טיפול אצל פסיכולוגית (אישה) אצליח להפתח ולדבר יותר בלי הרגשת לחץ ..

מארו,ממליץ לך בחום שבפגישות הבאות עם אותו

פסיכולוג או עם הבא /ה אחריו ,לנסות ולבדוק האם נוצרת כימייה חיובית ביניכם,האם יש אמפטיה מצדם אליך ואל סיפורך האישי,האם הם עם "סטופר" לגבי זמן הפגישות או גמישים יותר וכו'. במידה ותגיע למסקנה שהם לא עונים לציפיותיך,ותחושת הבטן שלך תהיה שהם לא "הפרטנרים" המתאימים לך לתהליך הטיפול,אז אל תהסס למצוא להם תחליף ראוי ומתאים לאישיותך. זאת,עד שתמצא את המיוחל
.זו הרי לא רק שאלה של כסף רב,אלא חייך ועתידך.לכן,אל תוותר ותחתור למי שיקדם אותך אישית בטיפול. כמו בכל תחום מקצועי,חשובה לא רק המומחיות והמקצועיות,אלא גם ומאוד האישיות והמוכנות לעזור מצד המטפל. בהצלחה.

גרא.

New member
MashiMaro,אם זו הרגשתך,אין טעם שתמשיך איתו,

אתה בוודאי יכול לבקש מהקופה,הפנייה לפסיכולוגית.כאשר בפגישה הראשונה איתה,במה שמכונה החוזה הטיפולי,הכולל ציפיות,שעות וימי הטיפולים תסכם בברור את תנאי התשלום.כמה,לכמה זמן.כך לא תגיע למצב דומה.בהצלחה.

למעלה