מתוסכלת

מתוסכלת

אני מחפשת שורשים של משפחת פרישברג, כבר הרבה זמן בדרכים הבאות: 1. דפי עד 2. ספר העיירה מהם הגיעו - ולודובה (WOLNY) 3. התקשרתי לכל הפרישברג מ144. כל אחד היה בטוח שהוא הפרישברג היחיד (ויש בערך 20). לא הצלחתי להצליב שום מידע. התסכול הוא שאני רואה שכל העיירות שמהן הגיעו נמצאות במחוז WOLNY, אבל אף אחד לא מזהה את השמות. מה שאני יודעת: לסבא של חמי קראו גרשון פרישברג והוא נפטר בוולודבה בין שתי המלחמות. אשתו גיטל ושני ילדיו נספו בסוביבור. אני כמעט בטוחה שהוא לא נולד שם ושהוא הגיע לשם כדי להתחתן עם גיטל לבית פישמן. למישהו יש רעינות מנסיונכם?

bilen

New member
אין מקום לתסכול, רק לעבודה קשה...

אם קראת את הלינקים הצבעוניים שבסרגל העליון במסך והכרת את הג'ואישג'ן, יש מקום לשים שם הודעה על החיפוש שלך ולפנות לאחרים שחוקרים את השם הזה. לא הייתי מגבילה למקום המסויים הזה, אלא פונה לכל פרישברג מפולין. כדאי לבדוק ברדיוס רחב יותר, כל פרישברג ורק אח"כ להתחיל לחוש מתוסכלת. כמובן שחיפוש במאגר של JRI גם יכול לעזור, אם תמצאי שמות פרטיים מוכרים שחוזרים במשפחתכם. בהצלחה !

bilen

New member
יש שם 3 חוקרים שמחפשים את השם

הזה. כדאי לכתוב מכתב מייל מסודר לכל השלושה, למרות שהם מחפשים במדינות שונות. הכל יכול להיות...

במקום הזה אין תסכול וכמו שbilen

אמרה עבודת נמלים. הכנסי לjewishgen ובקישור ל איתור בני משחה החוקרים אותן משפחות בעלות אותו שם יתכן ותגלי נצורות. הקישור נקרא JGFF ושם לאחר שתרשמי ע"י הליכה אחרי ההוראות שלהם, תגלי עוד חוקרים כמוך, שנרשמו ומצפים לך או לאחרים לכתוב להם ולהשוות את הממצאים שיש לכל אחד בכדי לא להיות מתוסכלים... אח"כ ספרי לנו מה ענו לך, ואיך קשרת את הקצוות והתחלת ממש לעבוד. התסכול פשוט לא במקומנו. מהקישור הזה מצאתי בן דוד שני וענף שלם...בארץ! רבים מאיתנו עשו זאת או אחרת ומצאו קרובי משפחה. בהצלחה, לאה

תסכול - כן; ייאוש - לא../images/Emo70.gif../images/Emo45.gif

אני בטוח שאת מבינה שתהליכים שכאלו לוקחים זמן, ובמקרים רבים - הדרך הטובה ביותר היא לעשות הפוגה, לעבור למשימה אחרת, ולחכות לימים טובים יותר. בכל זאת, מן התיאור שלך, אני חש שיש דרך פשוטה בה את יכולה לנקוט, בהנחה שלא מדובר בשבט ענק: 1. לגבי דפי העד - העבירי את כל המידע מדפי העד לתוכנת GenoPro (היא עדיפה במקרה זה, כיוון שנוח מאוד לנהל בה עצים לא מחוברים, בהם מחפשים קשרים סמויים). לאט לאט, יתחברו לך כל מיני אנשים מן הדפים בקשרי משפחה, ולבסוף תקבלי אי-אילו עצי משפחה מבודדים של פרישברגים. 2. חזרי אל האנשים איתם שוחחת בטלפון, והרכיבי איתם את עץ משפחת פרישברג שלהם. עברי איתם על ענף האבות שלהם, דור אחר דור, עד לרגע שיעצרו, ומשם נסי לרדת למטה. רשמי, בפרט, שמות מלאים, שמות נעורים של בנות זוג ועיירות מוצא. הזיני גם מידע זה לתוכנה, ונסי לחבר אותם לעצים שליקטת מ"היכל השמות". 3. צרי קשר עם החוקרים את פרישברג הרשומים ב - JGFF וב - FTJP, וחזרי על אותה פעולה. בסופו של דבר, יהיה ברשותך אוסף של עצי פרישברג. נסי להבין האם יש משותף לחלק מהם, ואולי יהיו תובנות חדשות מדפוסים של שמות פרטיים או מאזכורים חוזרים של מקומות. ארנון

עב

New member
עוד דרך

בדקי האם הפריברגים שמצאת הם כהנים, לווים או ישראל וזה יתן לך אינדיקציה על אפשרויות הקרבה ביניהם. אני יכולה לחלוק אתך שני תסכולים מהסוג הזה - משפחת הוכפלדר (כהנים) מהכפר ויסוקה נאד קיסוצו בצפון מערב סלובקיה ומשפחת באום מאזור קומרום בדרום סלובקיה. עד היום לא נרשמו הצלחות אבל פגשתי אנשים נחמדים שהתיידדתי אתם...

למעלה