מתוסכלת... ):

מיכל20141

New member
מתוסכלת... ):

אוף!! אני ב"ה מנהלת גן חינוך מיוחד- גן שפה של קטנטנים בני 3. הרמת הקוגניטיבית שלהם ממש ממש נמוכה, הם בקושי מדברים ואני מרגישה ממש מותשת. לא זורם לי איתם... אני מרגישה שהכל מתפרק לי. אני לא מצליחה לעשות מפגש נורמלי, כל פעם אני מנסה מחדש ומשהו משתבש. ניסיתי לעבוד איתם על נשוא של אני וגופי, ממש קשה לי. אני פשוט לא יודעת מה לעשות איתם. כל מה שאני מנסה זה גדול עליהם בכמה מידות. אני שוכחת שאני צריכה להתייחס אליהם כאילו הם בני שנתיים וא אפילו שנה וחצי.
אשמח לרעיונות מה לעשות...
בעיקרון היום שלנו מסתיים ב13:40. בבוקר אחרי שמשחקים ליד שולחן ועושים שולחן ציור אני עושה מפגש בוקר, פעילות כלשהי בתנועה. חצר, אח"כ משחק ליד שולחן (לומדים לשחק... לדוג' בקליקס). אח"כ מפגש נושא, אוכלים פירות, יצירה ומםגש סוף יום (שאףפעם לא הצלחתי לעשות...).
אשמח גם לתוכנית על אני וגופי אבל לרמה ממש ממש נמוכה...
תודה רבה!!!

הי מיכל

הי מיכל.
ממש אפשר לחוש את התסכול שלך בין השורות... באמת התמודדות לא פשוטה. עם זאת נראה שהתסכול שלך מוביל אותך לחיפוש ולרצון לשנות ולהתאים את ההתנהלות והתכנים ליכולת של הילדים. את צודקת בכך שיש להתייחס אל הרמה ההתפתחותית שלהם והיכולות שלהם ולאו דווקא לגיל הכרונולוגי (כיוון שיש פער התפתחותי).אם מבחינה התפתחותית היכולת שלהם היא כמו של בני שנה וחצי נסי לבנות תכנית בהתאם - מפגשים יותר קצרים,התמקדות בכמות קטנה של ידע חדש בכל פעם והרבה חזרות. אם קיימת בעיית הבנה השתמשי במשפטים קצרים ופשוטים ובהרבה מאוד המחשה. השתמשי במשחקים ובאלמנטים של הפתעה כדי לסקרן אותם ולעודד אותם לשתף פעולה (למשל תיבת הפתעות מקושטת שבכל מפגש תוציאי ממנה משהו מעניין שקשור לנושא).
בנושא הגוף כדאי להתחיל בשיום אברים שהם יכולים לראות -ידיים,רגליים,בטן,אצבעות ולהוסיף אביזרים,דקלומים ושירים (אפשר לתת כדורים קטנים שיגלגלו בין הידיים,על הרגליים וכו'). תתחילי בקטן ותתקדמי לפי הקצב שלהם. זכרי שכל מה שהם עושים זה מצויין וההתקדמות היא פעמים רבות איטית.עידוד מצדך על כל ניסיון הוא מאוד חשוב (כי גם להם לא קל).גם אם לא כולם מבצעים את ההנחיות בדיוק לא נורא. למידה היא תהליך ואצל כל אחד הקצב שונה.
מקווה שקצת עזרתי.

בהצלחה!
יפעת

נשמע לא פשוט ומתסכל

ממה שעבדתי מעט עם חינוך מיוחד (PDD) אני יודעת שחשוב לשים דגש על עבודה בקבוצות קטנות ומעט זמן.
נסי לראות מה כן עובד לך ובאמת לנסות לראות איך את מורידה את הרמה כך שיתאים להם ומשם להמשיך וכל פעם להעלות את הרמה.

לגבי סדר היום:
מה לא עובד לך שם למעט המפגש?
אני מאמינה שהם קולטים הכל גם אם לא מדברים אז לדעתי כמה שיותר להקריא סיפורים, להמחיש, להציג בפניהם וכו'.

מצרפת פעילויות בנושא אני וגופי-מקווה שתמצאי שם רעיונות שיתאימו לחבר'ה אצלך. אם צריכה עזרה בלהתאים-בשמחה.

מצאתי מפגשים לקטנטנים-אולי זה יעזור...

איזה מזל שעשיתי סדר בקבצים שלי והכל מאורגן במחשב

ani gabriella

New member
כפי שאמרת - תתייחסי אליהם כאילו הם בני שנתיים, שנה וחצי

יש הרי הרבה גנים עם ילדים בגילאים האלו, בכולם עושים מפגשי תוכן ומעבירים נושאים...
דבר ראשון הייתי מנמיכה ציפיות - אל תצפי מהם לענות לך, אל תצפי שיפעלו כמו בני שלוש, אל תצפי שיבינו מלל רב.
דבר שני הייתי מתחילה בלקצר את המפגשים ולפשט אותם.
כל נושא שאת רוצה להעביר את יכולה, רק לבנות אותו סביב שירים, דקלומים ומשחקי תנועה, ופחות מלל והסברים.
למשל אני וגופי זה דווקא יופי של נושא להעביר בדרך הזו כי הוא מאוד מוחשי וקרוב אל הילד - אז את יכולה לשיר/לדקלם משהו על איברי הגוף השונים (כל פעם להתמקד באיבר אחר), לחלק להם מראות קטנות ולתת להם לחקור את פניהם והבעות הפנים השונות, לשלב חפץ כמו מטפחת או פונפונים במפגש ולערוך משחק - איפה הראש? מטפחת על הראש! איפה היד? מטפחת על היד!
והכל בקצב איטי, עם הרבה חזרתיות (כלומר, אל תחששי לחזור פעמיים - שלוש על אותו מפגש) ובחינה של תגובת הילדים למעשייך.
יש המון מה לעשות גם עם בני שנתיים - שנה וחצי וצריך פשוט להבין שהתפוקה והתוצרים שאת תקבלי מהילדים יהיו אחרים.

עכשיו בנוגע לסדר היום - לא הבנתי מה זה אומר משחקים סביב שולחן. רק סביב שולחן? מה עם משחק חופשי במרחב החדר? קצת מטבח, קצת תחפושות, קוביות על השטיח, ארגזי פעילות...
כשאני חושבת על קבוצת של ילדים עם התפתחות נורמלית ברמה קוגנטיבית תואמת (גילאי שנתיים - שנה וחצי) יש לי בעיקר בראש המון משחק חופשי ויצירה חופשית - ולא מובנית. גם כאן - אל תצפי לתוצרים אלא תני להם ללמוד את תהליכי היצירה קודם. התנסות בגואש, צבעי פנדה, פלסטלינה או בצק יכולים מאוד להתאים.
מקווה שעזרתי,
בהצלחה

מיכל20141

New member
וואוו!!!

אתם פשוט מדהימות, כולכן!! אתן עוזרות לי מאוד ומעודדות מאוד!
אני לוקחת מכולם הרבה...
אפשט טיפה...
משחקים סביב שולחן- בין השעות 8-9- משחקים בכל מיני משחקים- הרכבות,השחלות, התאמות למיניהם- לוטו וכדו'. בסזמן הזה אני לא מאפשרת כ"כ הרבה להסתובב, אולי זה לא הדבר הכי נכון, אני לא יודעת. בעיקרון יש תחלופה כל הזמן של המשחקים, אנחנו 8 ילדים בגן ויושבים ב-3 שולחנות, שאשר אני מנסה להבנות את השולחנות עוד יותר לחלק אותם לפי רמות (כי יש לי בין הסקאלה של פיגור בינוני עד ילד שאמור להשתלב בגן רגיל, יש בעיה שפתית קשה...) ולפי זה להבנות את המשחקים עוד יותר. אח"כ בין 9-9:15 הם יושבים לצייר בשולחן ציור. אח"כ בד"כ זה מפגש ואז התעמלות בוקר עד 10:00. ב10 אוכלים א.בוקר ויוצאים לחצר. עכשיו כשאין חצר זה יהיה פינות. (יש לי בגן רק פינת בית- מטבח+בובות) ופינת קוביות לגו גדולות שהם יכולים לבנות. מחר אוסיף להם גם מכוניות וחיות...
בעיקרון בסביבות 11:30-11:45 חוזרים מהחצר ומסיימים להתארגן (שרותים וכו...) יושבים למפגש פירות- לומדים על הפירות ואז אוכלים (אשמח להצעות לשידרוג...). אח"כ זה היה פינות שוב, לפעמים יצירה.. לצערי עוד לא סיפרתי סיפורים בגן- אני די גרועה וגם לא יודעת לבחור מספיק טוב את הספרים...
ככה היום שלי בערך נראה, אני משתדלת לעזות ג"כ מסלול או פעילות גופנית לקראת סוף היום... (מסיימים ב-13:30).
אשמח לשמוע מכן רעיונות...
תודה!
אה, ושכחתי לומר שכל היום אנחנו סביב השרותים- כי כולם בגמילה עכשיו...

ani gabriella

New member
חסרים לי פרטים

מי בנה את סדר היום ועל בסיס מה הוא נבנה? שנים קודמות? אילוצי ארוחת בוקר?
לי באופן אישי הסדר מורכב מידי עם יותר מידי ישיבה ופחות מידי משחק חופשי וזמן חצר
אין לי נסיון עם גנים של חינוך מיוחד אז אולי אני תועה אבל בגדול הייתי משנה הכל מהיסוד...
מה עם מדריכה פדגוגית, יש לך אחת כזו?

מיכל20141

New member
הסדר יום

נקבע בעיקרון לפי איך שאני היה נראה לי, עם כל מיני אילוצים קטנים באמצע.
גם אני מרגישה ככה פחות או יותר. הרבה יושבים, א מספיק משחקים ומתנסים בכל מיני דברים (מתחילת שנה עוד לא עשיתי גואש)...
יש לי מדריכה פדגוגית, לצערי רוב העבודה שלה מסתכמת בלמצוא איתי יחד את מטרת ההדרכה שלה ולא מספיק תכלס. לפעמים היא אומרת לי כל מיני דברים לא לעשות אבל לא כן מה לעשות, אני חייבת עזרה...
ספרי לי מה הסדר יום שאת היית בונה לגילאי שנתיים וחצי-שלוש?

ani gabriella

New member
סדר יום אצלי בגן, גם לגילאים צעירים יותר

מורכב מהמון משחק חופשי. שימי לב שמשחק חופשי זה לא אומר שהילדים נמצאים לבד ועושים מה שהם רוצים, אלא שהם פועלים באופן עצמאי בתוך מרחב שאני ארגנתי להם, עם המשחקים שאני בחרתי לשים באו תו מרחב, והפינות שארגנתי להם, ותוך כדי תיווך והנחייה שלי.
בגדול אצלי עד ארוחת הבוקר יש משחק חופשי, וגם שולחנות עבודה. כלומר יש שני שולחנות שפתוחים ומי שרוצה ניגש אליהם ובו זמנית גם אפשר לשחק בפינות או על השטיח מול ארגזי פעילות שהוצאתי. משחקי הרכבות ודברים כאלה אני גם עושה על השטיח, למה ליד שולחן? אלא אם כן זה פאזל ואז כמובן ליד שולחן אבל קליקס ודומיו רק על השטיח - זה נותן הרבה יותר מרחב פעולה ואפשרויות משחק לילדים...
תוך כדי אני גם פותחת שולחן יצירה ואז שוב - חלק משחקים משחק סוציו - דרמטי במרחב, חלק ליד שולחנות וחלק ביצירה. יש זרימה נהדרת בין הפינות והילדים כל הזמן עסוקים, ובין לבין יש להם גם הזדמנות להפוגה מפעילות זו או אחרת. ככה גם מספיקים המון דברים ולא צריך לייחד זמן מסויים ביום ליצירה או משחקים דידקטיים. הכל הכל מתרחש באותו מרחב עד עשר בערך.
אחר כך מגיעה ארוחת הבוקר (אצלי זה בהסגנון מזנון, פתוח לילדים מתשע אבל אצלך יש מעט ילדים וזה נראה לי פחות רלוונטי)
אחרי ארוחת בוקר - מפגש.
אחרי מפגש - חצר או טיול
לקראת 12:00 נכנסים לגן, ארוחת צהריים, עוד קצת משחק חופשי, הפעם מוגבל יותר, סביב ארגזי פעילות ותיבות יותר מובנות.
13:00 שעת סיפור ומפגש מסכם ליום
13:30 שינה (אצלך כבר ילכו הבייתה)

זו דוגמא לגילאים שציינת, אבל גם בקבוצות של הקטנים יותר אני נעה סביב אותו סדר יום, רק שהכל יותר מוקדם.

מיכל20141

New member
וואי,

איזה סדר יום מדליק, הוא נשמע כ"כ זורם וכיפי.
אני אנסה אותו היום ואספר איך עבד.
אצלי יש שמונה ילדים של חינוך מיוחד שגם חייבים גבולות ולכן גם בתוך המסגרת הרחבה הם חייבים לדעת שיש גבולות מאורגנים. אנסה היום, אהבתי!

רמת תקשורתית כזו דורשת המון המחשות ומוחשיות

חשובה גם חזרתיות במפגשים, כל הזמן אותו דבר, אותו מבנה, ואפילו אותם שירים לתקופה ממושכת
החזרתיות הזו- חודש חודשיים אותו דשבר- תניב לך תוצאות שתופתעי לראות

כמו כן משפגש של 10 דקות גג, יותר מזה פשוט לא יהיו איתך...
כותבת לך רעין למפגש- תקחי מזה מה שאת רוצה- אני ממליצה בעיקר על המבנה ושני השירים הראשון כקבועים
1) שיר בוקר (למשל שלום אומרות שתי הידיים)
2) שיר תנועה (למשל רגע של התעמלות של פרפר נחמד)
3) הנושא בהמחשה מוחשית פיזית - תמונות בובות וכאלה (למשל אם את רוצה לדבר על חילזון- תביאי חילזון או בובה שלו, ותמחישי להם דרך דקלום את מבנה החילזון כמו לדוגמא בוקר בא מר שבלול... שכולל את כל חלקי החלזון)
4) שיר סיום מפגש (נגיד תגידו לי שלום עם...)

בצורה כזו עשית משהו שכולל תנועה ושיתוף של הילדים, המחשה ברורה על הנושא שאת מדברת עליו, הילדים לפי מה את מתארת לא מסוגלים לעשות הפשטה של מושגים בראש, ולכן הכל הכל צריכים מול העיניים... בצורה כזו את גם תעשירי להם את אוצר המילים כי מילים שהם לא מכירים/מבינים הם יראו מול העניינים ואז לאחר חשיפה חוזרת המושג ילמד..

אם תרצי עוד רעיונות תגידי
בהצלחה

למעלה