מתוסכלת....

דידי152

New member
מתוסכלת....

שלום רב, אני בת 24 , לפני שנה התחלתי ללמוד במכללה את מסלול פסיכולוגיה וסוציולוגיה תמיד ידעתי שאני אלמד ויעסוק בכל הקשור בעזרה לאנשים... ופסיכולוגיה זה תחום שמאוד עניין אותי, במהלך הסמסטר הראשון התחתנתי אך החתונה עקב המלחמה שהחלה נפלה בדיוק על תקופת המבחניםשלא כמתוכנן, וכמובן שלא הצלחתי ללמוד ולהתרכז בשום מבחן, ולכן הממוצע היה גם בהתאם מה שהוריד לי מאוד את המוטיבציה היות ומסתכלים על הממוצע בסופו של דבר. בסמסטר ב' התקשתי מאוד בקורס הפסיכולוגיה עשיתי 2 קורסים כאשר אחד מהם הוא חוזר ונכשלתי...הבנתי מהר מאוד שפסיכולוגית כבר לא אהיה גם בגלל שהסבירו לנו שלהתקבל לתואר שני צריך ממוצע גבוה . בסופו של דבר בשיחה שלי עם אחראית המסלול הבנתי שלשנה ב' לא אוכל לעלות בשל חוסר ציון בפסיכולוגיה ואני אהיה חייבת לעבור שיחה עם אחראי המסלולים כדי לקבוע לי מסלול חדש ואחר ללא פסיכו' ואני כבר יודעת שהוא לא יהיה מאתגר... מה שזה אומר בפועל שהפסדתי שנה ועכשיו כנראה אצטרך להפסיד עוד שנה , אני כבר לא יודעת מה אני רוצה אני מאוד מבולבלת, בוכה בלי סוף, ויודעת שיש לי כ"כ הרבה לתת מעצמי אך הדלתות נסגרות בפניי, אני רוצה להוסיף שהפסיכומטרי שלי לא גבוה במיוחד וללכת לשפרו ולנסות להתקבל למקום אחר זה עוד זמן יקר ,אני מאוד רוצה להרחיב את המשפחה מה שחשבתי שיקרה לקראת שנה ג' שלי לחשוב על העתיד ולא רואה כאופציה בכלל להפסיד את השנתיים הללו ואף יותר ....חשבתי אולי ללכת לתחום החינוך ...שוב כרגע אני לצערי במצב לא החלטי כלל הוריי מממנים את הלימודים שלי הם חסכו את הסכומים בעבודה קשה רק כדי שאלמד ,והם יודעים שהיה משבר קטן עם פסיכולוגיה אך לא יודעים את הכמעט סוף של הסיפור קשה לי לאכזב אותם ולתת להם הרגשה שהבת שלהם פחות מוצלחת מאחרים ולכן אני תמיד עונה שהכל בסדר....אני מרגישה שנכשלתי ואכזבתי את כולם גם את בעלי...אני מתוסכלת ולא יודעת מה עליי לעשות .. אשמח לקבל עזרה והכוונה... תודה....

סאפסאפ

New member
...

את לא יכולה להמשיך השנה רגיל את הסוציולוגיה ,להשלים רק את הקורס שנכשלת בו בפסיכולוגיה ואז בסמסטר ב' או שנה הבאה להשלים את הפסיכולוגיה?

דידי152

New member
....

העניין הוא שאני לא אהיה מסוגלת כבר נפשית לעשות את הקורס בפעם השלישית זה יהיה קשה וכמעט בלתי אפשרי וחוץ מזה שהם לא נותנים לי להשלים את זה בסמסטר ב' הם פשוט לא מעבירים אותי שנה ...

דידי152

New member
כן...

אבל זה די הולך ביחד ולכן אני עדיין אצטרך להשאר שנה בגלל פסיכולוגיה

יש תקווה!

היי דידי, קודם כל מזל טוב על החתונה, מעבר לכל לימודים שתלמדי בעולם, הכי חשוב שתהיה לך משפחה טובה ובית חם. תראי, את מתארת כאן מצב לא נעים של אכזבה מהלימודים והתקלות בקושי. אני מכירה את סוג הלימודים הזה באופן אישי והוא אכן דורש המון מבחינת ציונים, שלא בצדק לדעתי. אם נכשלת בקורסים האלה זה בכלל לא אומר שאת לא טובה במקצוע או שלא תוכלי לעזור לאנשים כפי שרצית, זה רק אומר שאת לא מסתדרת כ"כ טוב עם דרך הלימוד הזו, צורת השאלות של המבחן, הדרך בה מלמדים את החומר וכד'. זה לא אומר שאת לא מספיק טובה ובטח שלא אומר שהחתונה אשמה בזה. מסלול הפסיכולוגיה בארץ הוא מאוד בעייתי וקשה מאוד להגיע ולהיות פסיכולוגים. אולי זה טוב שהפסקת עכשיו ולא אחרי מספר שנים של לימודים שבסופם תהיי עם תואר ראשון בפסיכולגיה שעלה לך ולהוריך הרבה כסף, אבל ללא מקצוע אמיתי בסופו. בנוסף, ציונים גבוהים הם אמנם דרישה כדי להמשיך בספיכולוגיה, אך יש גם המון דרישות נוספות כמו שעות התנדבות רבות וגם עבודה קשה וסיזיפית במחקרים של מרצים בכירים. קשרים גם הם חלק מהעניין. לצערי זה המצב בתחום. אני חושבת שנקודת המוצא שלך צריכה להיות הדבר החשוב והמשמעותי שכתבת כאן בהתחלה: את רוצה לעזור לאנשים. זה נהדר! היופי הוא שיש כ"כ הרבה דרכים טובות לעשות את זה. יש תראפיות שונות, טיפולים שונים, חינוך רגיל ולא רגיל, רפואה אלטרנטיבית, שיטות שונות לעזרה ועוד ועוד. נניח שאת צריכה עזרה עכשיו כי את במשבר, למי היית פונה לעזרה? האם זה בהכרח יהיה פסיכולוג או שתרצי לשקול עזרה אחרת? יש כ"כ הרבה דרכים! תתחילי בלהגדיר לעצמך מה סוג העזרה שהיית רוצה להגיש ולמי? (לדוגמה: עזרה בעזרת דיבור, עזרה שכלולה בה עשייה מעשית, עזרה פיזית או גופנית, וכד'. למי: לילדים, לנוער, מבוגרים, קשישים, נשים, ועוד...). את מוזמנת לכתוב כאן. כל טוב, ניבה

דידי152

New member
ניבה תודה רבה!

כן לצערי גיליתי כי המסלול מסובך קשה ודורש ממני המון רק לקראת סוף השנה ,לפני כן אף אחד לא טרח לעדכן אותי ולהכין אותי לזה...אבל בחיים כמו בחיים אנחנו בהחלט עושים לפעמים בחירות לא נכונות ולומדים מכך...העניין הוא שאני פשוט איבדתי את ה"עצמי" שלי אני לא יודעת להצביע על מה בדיוק הדרך שבה ארצה לעזור היא הנכונה .. מה גם וכפי שציינתי אין לי פסיכומטרי גבוה כך שגם לא כל תחום פתוח בפניי. במכללה שלנו יש גם מכללה לחינוך שנחשבת לאחת הטובות בארץ, חשבתי אולי ללכת לכיוון החינוך המיוחד . והקושי הנוסף העומד על הפרק הוא ללכת להורים ולספר להם את כל הסיפור יהיה לי נורא קשה לאכזב אותם.

בבקשה

היי דידי, יש לך מזל גדול שגילית את הקשיים האלו ושזה לא מתאים לך בשנה הראשונה. זה באמת לא מספיק ברור וידוע מה המסלול שצריך לעבור בדרך לפסיכולוגיה וגם לא ברור מה האלטרנטיבות. את צריכה לשמוח שאת מתמודדת עכשיו עם השאלות האלה לגבי מה את רוצה באמת. אני מאמינה שכך תגיעי למקום יותר נכון לך. אני חושבת שקשה לך לחשוב עם עצמך מה את באמת רוצה כי יש כל מיני נושאים נוספים סביב העניין שמסיחים את דעתך, כמו הדרישות שידרוש ממך המסלול האחר וכמו הקושי המובן של לספר להורים (ואולי גם לעצמך) שהלכת בדרך לא נכונה, דברשעלול להיות מאכזב. אלו הם קשיים אמיתיים וצריך לטפל בכל אחד מהם בנפרד, אך יש להם פתרון. למען עצמך ולמען ההתקדמות שלך, נסי באמת לחשוב מה את רוצה, אילו הכל היה כבר פתור והיית יכולה לבחור מה שאת רוצה (מבחינת כסף, זמן, דרישות וכד'). זה חשוב לעשות את התהליך הזה בצורה נקייה, כדי להבין בצורה הטובה ביותר מה את רוצה ומה מתאים לך. אח"כ יש שלב שמורידים אפשרויות בגלל תנאים ודרישות, אבל זה אח"כ... שזה לא יפריע עכשיו. לגבי ההורים: נסי לחשוב על דרך שבה את מספרת להם את העניין בצורה שתשמע נכונה ומתאימה להם. אין לך מה להתבייש או לחוש שאת מאכזבת אותם, כי זה קורה להמון אנשים. אולי תבואי אליהם עם תוכנית ההמשך שלך, שיראו שאת חזקה וממשיכה הלאה. מותר לעשות טעויות. כל טוב, ניבה

למעלה