מתוככי העמוד השלישי

ליזביי

New member
מתוככי העמוד השלישי

הרי אני עייף מאד, וזאת הסיבה הראשית שההודעה הזאת נכתבת. אבל אם נתעלם לרגע מזה- טוב; זהו. נשברתי. אני מתחיל את ההודעה מחדש: החל מהשורה הבאה. יש אנשים שנמצאים בחו"ל ויש אנשים שנמצאים בארץ ומציצים ברגעים של שממון-מלכותי בפורום זה. בהודעה הזאת; אבקש מכל אלה אשר נמנים במניין הקבוצה השניה- לגלות חוטמם. לחבריא שבח"ול; אזרוק לחלל האוויר; כמה דברים שאולי אינכם מבחינים בהם- מכוח העבודה כי אתם לא אני. א. הפורום הזה מאד מלוכד. ניכר שיש הרבה דברים מאחורי-הקלעים. מאד משעשע כשעייפים מאד- להיחשף לגילויים קטנים של שיחות מפורטות. שקרוב לודאי מתרחשות במסנג'ר או אלוהים-יודע-מה. ב. רוב האנשים כאן; הם בערך בגילי. חלקם הינם סטודנטים כמוני. לפעמים נדמה לי כי בחו"ל יש רוח אחרת מסביב. אולם ברוב הפעמים- הכל אותו דבר. אינני יודע אם זה חיוב או שלילה. ג. אתם יכולים לדבר על כל-מיני פגמים בישראל מנקודת ריחוק- שלא ממש קיימת אצל מי שעדיין חי כאן. לפעמים זה מרענן. אך רוב הפעמים זה מעייף; מכיוון שהכל חוזר על עצמו. ד. לא האמנתי שאגיע לסעיף רביעי. אני נותן להודעה הזאת יומיים כדי או להימחק או להגיע לעמוד הרביעי. ה. כי חייבים להמשיך; לפחות עוד סעיף. אחזור על בקשתי הראשונה, כל הנחבאים- הופיעו מיד. ו. אתם הפורום השני שאני מעמיד בניסוי. לפני כמה חודשים- השארתי הודעה בעלת קשר מאד רופף לנושא הפורום. להפתעתי, הגיבו עליה והיא החזיקה יותר משלושה ימים בעמוד הראשי. ניכר כי מלבד העייפות, אני גם משועמם מאד-מאד. ספרו לי משהו שאני לא יודע..

MissCunningham

New member
מוכרחה לציין שהיה מרענן לקרוא

ושזו לא היתה עוד הודעה בנוסח 'אני עובר שבוע הבא לחו"ל ואני לא יודע מה לשים במזוודה'. וצדקת. דיי הרבה מתרחש מאחורי הקלעים... יש לנו גם כמה זוגות בפורום. וכמה זוגות לשעבר. ובכללי אנחנו מאוד מלוכדים וקרובים ומחבקי עצים. סתם, אני חושבת שהפורום הזה מגובש כי אנחנו כבר כותבים בו כל כך הרבה שנים ופשוט לא רוצים להכיר בכך שאנחנו כבר ממזמן לא נוער, אבל לא זקנים מספיק בשביל להיות חלק מ 'ישראלים בחו"ל' ופשוט נשארים פה, ככה ששום דבר לא ממש משתנה וכל אחד כבר מכיר את השטויות של האחר, בדיחות פרטיות, חלקי שיחות, עקיצות למיניהן ושאר השטויות שחוזרות על עצמן... עליי להוסיף שחלק מאוד עצום מההווי האינטרנטי שלי קשור בפורום הזה (וואו המשפט הזה דאזנט מייק אני סנס!). כי אם לא מהפורום, מאין היתה מגיעה אליי גיאלי אשתי?
דאמ, אני לא מאמינה שאני כותבת את הבולשיט הזה בזמן שאני צריכה (וזקוקה) לישון. אין לי מושג בכלל מה ניסיתי לומר\אמרתי. לילה טוב לכם.

ציקהלה

New member
מה עם ציקה בעלך?

ובקשר למחבר ההודעה, אני לא מבין מה אתה רוצה. הכתיבה נורא מסורבלת. או שתיהיה יותר ספציפי ותבוא פחות בגישה של עייף ומשועמם או שאת התשובות האלו תקבל מאנשים עיפיים ומשועממים נכון להרגע. כגון, שירן. יום טוב

ליזביי

New member
צודק

אין לי ממש נסיון בלחיות בחו"ל. לא יודע למה, אבל כל פעם שמישהו מדבר איתי על ה'טיול' הגדול שהוא מתכנן או משהו כזה; בא לי לשאול אותו/ה "מה יש שם (בחו"ל) שאין פה?" אבל, ופה העיקר, נאמר והייתי עובר למקום אחר. ספק אם הייתי מתאמץ לשמור על איזשהו קשר עם מישהו דובר עברית. קודם-כל; לפחות לטעמי, בהתחלה זה יכול רק לעקב את ההתאקלמות. ודבר-שני; זה לא שאני מכיר יותר מידי שהיחוסים שלי עצם באמת-באמת חשובים. אז מדוע שאשמור עמם על קשר רופף כשאעבור לחו"ל? דבר-שלישי; אולי אני חי בבועה, אבל כמה משותף יש לכם בתור ישראלים? אני מניח שלרובכם יש חוויות דומות הנוגעות ליציאה מהארץ, מעבר של תיכון באמצע ועוד בשפה זרה. כולכם מדברים עברית. כל זה טוב ויפה. אני גם מניח שכתוצאה מכל אלה- נוצרו בינכם יחוסים שלא תלויים בדבר והיום אתם חברים טובים וכל זה. אבל השאלה היא; האם באמת קהילה כזאת הכרחית בחיים שלכם? כלומר, אני משער שאצל כל אחד זה שונה. אשאל מחדש: יש פה אחד שגר בנורווגיה. אם הוא היה מדבר רק עם הנורווגים. (אני משער שזה יהיה בשפה האנגלית) אתם מרגישים שמשהו מאד חשוב מהחיים שלו היא נעלם? משהו שרק בקהיליה הזאת אתם מצליחים לשמר... עד-כאן.

MissUnKnown

New member
huh?

הקשר שקיים פה בין האנשים לא ממש קשור לזה שכולנו עברנו מישראל. זה מה שגרם לנו להפגש, אני בפורום הזה 5 שנים אני לא נשארתי כי אני צריכה מקום להתלנון על החיים שלי בחו"ל והקשיים שיש לי פה אבל יש עדיין דברים שאנחנו עוברים שקשורים להיותנו יהודים/ישראלים/נוער בחו"ל ובשביל זה הפורום הזה קיים. אני פה בגלל שמצאתי אנשים שיש להם דעות שדומות לשלי ונחמד פה. רוב האנשים שכותבים בפורום נמצאים פה מעבר ל4 שנים. למה לא לשמור על קשר עם אנשים שדוברים עברית? זה רק יכול להיות יתרון. מה שחשוב זה למצוא אנשים שאתה מתחר אליהם.

I3lackM

New member
ברור.

לדעתי הפורום הזה לא קיים בגלל שאנחנו אנשים טובי לב שמשתוקקים שמישהו יבוא שנוכל לעזור לו כמו ששירן אמרה "לשים דברים במזוודה", זה יותר קטע (בשבילי לפחות) של למצוא עוד אנשים במצב שלי. זה מהטבע שלנו כבני אדם לחפש אנשים שדומים לנו בצורה מסוימת. בקשר למשפט שלך של "מה יש שם שאין פה" זו נקודת מבט די צרה. ישראל היא כזאת מדינה קטנה ויש עוד עולם כלכך גדול מעבר לשחיתות ומעבר לפיגועים ומעבר לרצח ולחרא, וזה לא עניין של השווה בכלל, אולי זה שאנחנו יהודים ובתור עם שעבר כלכך הרבה אנחנו מרגישים שייכות מוגזמת לארץ (נשמע לי מוזר לדמיין נורבגי אומר "מה יש לחפש בחו"ל? יש פה הכל") כי בכל זאת ה"הכל" שלך הוא רק חצי מהעולם שלי, והחצי השני הוא פה, וזה כבר מכפיל את הידע שלי על העולם ממך. שוב, זה לראות עולם וזה להכיר אנשים שונים ממך וזה היופי של החיים כי למרות שהרבה יותר קל להישאר בקליקה שלך כל החיים ולהנות ממה שאתה מכיר, צריך גם לפגוש את שאר (כמה אנחנו כבר? 6 ביליון?) אנשים שיש על הכוכב הזה, או לפחות חלק מהם. (סתם רציתי להגיב לפני שאני הולך לבית ספר)

לפני שאתה עובר לחו"ל,

תעשה מאמץ למצוא אנשים שהקשר איתם יהיה שווה לשמור עליו, אם כן היית עובר לחו"ל... זאת דרך יותר בונה להעביר בה זמן.

ליזביי

New member
אין חיה כזאת

חברות, רעות או כל כינוי אחר. לא התרשמתי עד-כה, כי יש מישהו\מישהי שאיתו\איתה יש על מה לשמור. אפילו אנשים שאני מכיר יותר ממחצית חיי- נדמה לי שהבדידות הרבה יותר נעימה. בתור אחד שציטט את ניטשה בחתימה שלו, ודאי ידוע לך מה הוא חושב על הרעות. לא שאני מסכים איתו- כי אצלו שם זה שחור מכל שחור. ובכל-זאת, הוא מופיע בחתימה שלך ולא שלי. לגברת קונינגהאם; 'מה יש שם שאין פה' זה לא אומר כי משהו פגום אצלי בישראל. ברור לי שנורווגיה היא מקום מאד מעניין לגור בו. ואם הייתי צריך לבחור מקום ללכת אליו- הייתי בוחר בה. אבל מה יש שם. חוץ מהשמש הנרדמת, אנשים אחרים, מראות שאנשים קוראים להם 'יופי'. בקיצור: אין לאן ללכת.

סבבה.

טוב לך לבד, שיבושם לך. אבל השרשור התמוהה הזה נשמע כמו קריאה לצומת לב. אני מצטט את ניטשה לא בגלל שהוא ניטשה, אלא כי הציטוט נורא יפה וניטשה מעולם לא אמר משהו נכון יותר !אל תפיל עלי את שאר הקודרות. יעידו חברי הפורום שאני מהאופטימיים בעולם =) אגב, באמת אין דבר כזה יופי בעיניך?

ליזביי

New member
לא קראתי לתשומת לב

אבל אם אתה אומר. אולי אתה יודע משהו שאני לא יודע. בכל-מקרה, במידה והשרשור הזה הוא באמת צומת. אעצור פה. אין לי יומרות בעניין. לא הבנתי אם אתה באמת רוצה שאענה לך או שזאת שאלה הצהרתית ו\או רטורית. עד-כאן. אפסיק כאן. כי מעולם לא אהבתי להיות תמוהה. אולי יצא שרשור קודר, חברי יכולים להעיד ההפך (ויש כאלו. אפילו כמה. כל מה שאמרתי הוא שאין לי בעיה להסתדר לבד. לפעמים זה הרבה יותר נעים)

I3lackM

New member
וואו הפכתם את זה לקרב מוחות קטן

של שני אנשים שמנסים להוכיח משהו. אתה זה שבאת לפה וביקשת שנסביר לך ואז אתה בא ומתנגד להסברים ולדעות שלנו? אנחנו מבינים יותר ממך בקטע הזה כי ראינו את שני צדדי המטבע אז אל תפסול את התשובות שלנו בגלל שלדעתך "אין כזה דבר יופי ושמש זה סתם קקי ואנשים שונים זה תכלס אותו דבר" כי זה פשוט מטופש. רצית הסברים, קיבלת המון ממגוון אנשים שונים שגרים במקומות שונים, אל תבוא ותנסה להתווכח על זה O_ם

כן, אני באמת רוצה תשובה =)

כל מי שאני מכיר אומר שדברים מסויימים יפים. לא תמיד אותם דברים, אבל יש דברים יפים. אז מעניין מאוד לדעת אם אתה באמת שונה, כי אז יהיה מעניין מאוד לדבר על דברים שאנשים אחרים קוראים להם יפים ולדמוע את דעתך. נתי, הציטוט אומר "אלמלא המוזיקה החיים היו טעות.". אולי גרמני הפורום יוכלו לתת תרגום עברי נאות יותר?

ציקהלה

New member
זה בלוק פסיכולוגי

זאת דעתי לפחות. אני חושב שרוב אנשי הפורום יבואו ויגידו לך שהם לא זקוקים לדבר עיברית ביום יום ושהם יסתדרו יופי עם שפת המקום או בלי ישראלים באזור. זה נורא נכון גם אני אסתדר יופי. אבל ההתקלאמות של אנשים למקומות חדשים היא יותר קלה גם אם הם ישראלים אנטי ציוניים או סתם פלצנים כי המיקום בכדור הארץ מחבר את כולם. הרבה יותר קל כשיש אנשים דומים זה טיבעי ובריא ועוזר המון.

MissCunningham

New member
אממ

אתה שוכח שרובנו לא עברנו לכל החיים. למה שננתק קשר עם חברי הילדות שלנו והמשפחה שלנו? למה שנתנתק ממה שהיה לנו ומה שהיינו בגלל שעברנו מדינה? למה שלא נשמר את השפה וגם במידה ולא נחזור לעולם נעביר אותה הלאה לילדינו? אתה רואה דברים בצורה מעוותת למדיי. אם אתה חושב שאין טעם בלשמור על קשר עם החיים שלך בישראל כשאתה עובר לחו"ל ואץה מעדיף להתחיל מחדש ולהתנקות מן העבר - זאת אומרת שאתה לא הכי מרוצה מהמצב שאתה נמצא בו כרגע. שלא הכי טוב לך כרגע. וזה דיי סותר את את האמרה 'מה יש בחו"ל שאין בארץ?' אז...יש המון. כמו שגיא אמר, חוץ מהעובדה שרובנו הרווחנו שפה או שתיים, אנחנו גם הרווחנו לראות עולם, להכיר תרבויות חדשות, לקבל אנשים שונים מאיתנו, להתערבב, להכיר בני אדם שונים מכל קצוות העולם - דברים שלא ממש קורים בארץ ישראל. אז אחרי שעברנו על הסעיף הראשון, נמשיך לסעיף הבא. אני לא מבינה את פשר הביקורת לגבי מהות הפורום. כאילו, בשביל מה יש פורום לפינק פלויד, או לעזרה נפשית או לאופנוענים? על מנת לאחד קבוצות שיש לחבריהן משהו במשותף. זאת אומרת שאתה מעביר ביקורת על כל הפורומים ומנסה להבין את מהותם? אתה מנסה להבין איך ייתכן שיש בין חברי הפורום קשרים שהם מעבר ל'נו, אז איך התאקלמתם? ספרו לנו בפעם האלף'? אז אני אסביר לך. כשלאנשים יש משהו במשותף זה באופן אוטומטי מקרב ביניהם מעט. וכשהם מגלים שיש להם יותר מדבר אחד במשותף, והם חולקים חוש הומור זהה, חוויות דומות וסתם אוהבים לקשקש יחדיו - הם מפתחים חברויות. שיעור סוציולוגיה חפיף למדיי. לא הבנתי למה נראה לך שהקהילה הזו 'הכרחית' בחיינו? היינו חיים ומסתדרים בלעדיה. אבל אנשים מטבעם הם יצורים סוציאלים. וכמו בכל פורום אחר גם כאן נוצר קשר (תראה שבכל פורום ותיק יש את חברי הפורום הותיקים שיש להם את הבדיחות והשיחות והשטויות הפרטיות). ולא. לא רק בקהילה הזו אנחנו מצליחים לשמר על ה'משהו' הזה. כולנו בקשרים עם המשפחה והחברים מהארץ. אני לא מבינה איך אפשר אחרת. איך אפשר להתנתק מחלק כל כך בלתי נפרד מאיתנו? לי בכל אופן זה נראה אבנורמלי. אניוואי, אתה ממש בחור לא ברור. והשאלות שלך תמוהות והזויות. עכשיו תירגע ותישאר לקשקש איתנו בפורום.

kit k@t

New member
אני מבולבלת...

אתה מתלונן שהפורום שלנו משעמם? באמת שלא הבנתי את הכוונה. קאט

ליזביי

New member
אם כבר

מי שמשעמם פה; הוא אני ולא הפורום. דבר-שני, איך לומר זאת, יש לך רושם של מישהי מאד מפחידה. אני באמת מקווה של עצבנתי אותך; יותר מידי. דבר-שלישי, (אני יוצא מתוך נקודת-הנחה שאם אמנה את ההודעה הזאת- היא תצטייר יותר היגיונית. למרות שזאת רק אשליה) אני גר במעונות; מעט-מאד אנשים מדברים עברית; לפעמים אני חושב "אולי גם להם יש פורום בצרפתית/ספרדית/גרמנית ואולי גם הם מתלוננים על ה'תורים' הידועים לשמצה בישראל וכל אלה...) יום-טוב. באמת שלא התכוונתי לעצבן אפ-אחד.

למעלה