מתוך NRG: "ירוק אדום"

shay or eli

New member
ואיך מפריע לך שחד"ש לא ציונית?

מעבר לזה שזה לא נשמע יפה. יש לך בעיה פרקטית עם משהו במצע חד"ש חוץ מזה שהתואר "אנטי-ציונית" מעורר בך רגשות שליליים? הרי את המונח "ציונות" אפשר לפרש בהרבה כיוונים, ועל-פיהם לפרש את ההתנגדות לו. האם האידאולוגיה של השומר הצעיר באמת תואמת את האידאולוגיה של מרצ תחת ביילין? אתם הרי רואים בעצמכם סוציאליסטים. חד"ש היא הרשימה הסוציאליסטית היחידה לכנסת. ומרצ? פשוט לקרוא את הריאיון הזה עם ביילין ולהבין שהם מפלגת ימין: http://elections.walla.co.il/?w=/7407/857720 הוא אפילו מצהיר בפירוש על התנכרות לאידאולוגיה שהייתה בעבר למפ"ם: "אני לא רואה את עצמי כסוציאליסט נוסח חזן". אז למה שאתם תישארו מחוייבים ל"מסורת" של תמיכה במרצ?

שמוצ דוגלת 1 בציונות 2 סוציאליזם

3 אחוות העמים... עכשיו אתה מבין למה זה מפריע שחד"ש לא ציונית?

shay or eli

New member
שוב:

במישור הפרקטי, לא של התארים "ציוני" ו"אנטי-ציוני", מה מפריע לך בחד"ש? שלא תביני לא נכון, הצהרות אידאולוגיות מאוד חשובות לי, אבל נראה לי שהתכלס יותר משנה כשמגיעים לקלפי...

תשמע.. לבחור בחדש זה כמו לבחור בליכ

וד!!! יש לתנועה אידיאולוגיה וערכים.. אחד מהם הוא ציונות וזה דבר מאוד חשוב!! ובקשר לביילין, אתה יודע מה אתה עושה?? אתה מסתכל על מרצ כביילין!! בזה אתה מנטרל את האידיאולוגיה של המפלגה, בדיוק כמו שכל המדינה מנסה לעשות, כמו שקדימה עושה בזה שהיא מציגה רק את ראש המפלגה, והליכוד והעבודה... בילין הוא איש אחד.. יש עוד מפלגה שלמה מאחוריו

galileo5000

New member
תשובה

חד"ש היא תנועה א-ציונית. היא לא מגדירה את עצמה כציונית או לא וכך את יכולה למצוא בתוכה גופים ציוניים(פנתרים שחורים לדוגמא) וגופים אנטי ציונים(מק"י). כולם יושבים יחד על בסיס הסכמה על על 9 הנקודות במצע חד"ש שהם בהחלטת תואמות את עמדת השומר הצעיר(אלא אם הפסדתי משו). מתוך מצע חד"ש: "למען מימוש המטרות שפורסמו לעיל, תפעל חד"ש ללא ליאות, לשיתוף פעולה מלא או חלקי, קבוע או זמני, עם מפלגות, ארגונים, חוגים ואישים,על בסיס מטרות ונושאים משותפים וכבוד הדדי" אין פה שום סתירה בין ההחלטה של הועידה ה-13. לעומת זאת, מרצ כן סותרת את ערכי השומר הצעיר בגלל שהיא מפלגה נאו-ליברלית במסווה של "סוציאל-דמוקרטיה". ועוד תיקון השומר הצעיר לא צריכה לחפש מפלגה שתואמת את האידואולוגיה של התנועה הקלאסית, היא צריכה לחפש מפלגה שתואמת את האידואולוגיה של החניכים שלה. אם היה מקרה ורוב השומר הצעיר היו רוצים לראות את הליכוד בראשות המדינה, מי ימנע את זה? החלטות ועידה ? השומר הצעיר זה החניכים.. לא מין גוף מיסטי עם רצונות משלו.. כל מפלגה כשרה(חוץ ממפלגות אנטי דמוקרטיות), אם השומר הצעיר מעוניין להיות דמוקרטי אז אסור לפסול אפשרויות רק בגלל שהם לא נראות לא. והכסף.. הכסף.. איך אנחנו יכולים לקרוא לעצמנו תנועה "סוציאליסטית אידאליסטית" שבסוף רק הכסף נשאר הסיבה הכי טובה לתמוך במרצ.. סתם הערה לגבני המסורת, מאיר וילנר, ממקימי חד"ש, היה שמו"צניק ועם אני לא טועה גם יש בחד"ש גוף שהיה שייך למפ"ם כלומר לשומר הצעיר הקלאסי..

טוב זה מתחיל להיות נמאס כל הזמן

חופרים על נושא הפוליטיקה בואו ונדבר על הקינים שלנו על האיזורים שלנו על בעיות ופתרונות... ולא על פוליטיקה! פשוט מאוד.... כל אחד יעשה מה שהוא רוצה יצביע למי שהוא רוצה(למרות שרק בעוד שנה ינתן לי האפשרות להצביע אבל מי שם לב? חיחיחיחיחיחיחיחי)

פורה

New member
תגידי, את בסדר?!

אנחנו תנועה פוליטית!!!!!!!11 ועל מה נתווכח אם לא על פוליטיקה!? ולמה נראה לך יש את הוועידה כל שנה?! כדי להחליט על הדברים האלה! במי לבחור!! ושלא כל אחד יצביע מה שהוא רוצה כי אחרת אין פואנטה לזה אם כל אחד בתנועה שלנו בוחר במי שהוא רוצה.. צריך להחליט ביחד. ולא אומרים ינתן.. אומרים תנתן. וסליחה אם התעצבנתי יותר מדיי, פשוט נורא מעצבנות אותי הודעות כאלה.

jast

New member
את צודקת!

וזה ממש מעצבן. אני כבר לא יודעת אם אני אשאר בתנועה הזאת שנה הבאה.

אוקי אבל נדמה לך ששמוצ עוסקת

אך ורק בפוליטיקה???? לא ניראה לי...זה מה שאני אמרתי ואולי אלף פעם ששמוצ עוסקת בפוליטיקה אבל לא רק אני בטוחה שהפעולות שלך (שזה בערך קורה יותר מהועידות אממ אממ פעמים בשבוע...) את לא עוסקת בפוליטיקה אז תעשי לי טובה יש עוד אלף ואחד דברים ששמוצ עושה שהם לא פוליטיקה נכון זה חלק אבל לא רק !!!!!!! ומתוקה אני את הבגרות שלי בלשון עשיתי ועברתי בגדול אז לא לדבר על זה עכשיו זה שעכשיו את לומדת לשון לא צריך להתלהב מזה... אוקי?

פורה

New member
אוקיי מתוקה

ואם את רוצה שאני אעביר לחניכים בכיתה ו' שנמצאים בפנימיה ומעניין להם את התחת מה קורה פה, פעולה על פוליטיקה אז את טועה..והתנועה שלנו כן עוסקת בפוליטיקה שחלק מזה זה גם צדק חברתי.. ואם כבר עשית בגרות חבל שלא רואים את זה מתממש כאן.. ולא צריך לכעוס... מתוקה.... ליאור:)

לא עשיתי בגרות ואין לי צורך בלדייק

...... ואני לא זאת שאמרתי שצריכים להעביר לחניכים שלך פעולה על פוליטיקה... להפך אני אמרתי בדיוק הפוך

hidrotem

New member
ובגין היה בשמוץ אז בואו לליכוד?

הוא עבר אחרי זה לביתר אבל לא משנה

jast

New member
אז מה לא נכון פה?

אתה אומר בידיוק מה שאני אמרתי! גם אם הרוב תמכו בחד"ש... חבל! כי אתם לא יכולים... כן אה... "דמוקרטיה" :]

לא מרצ...

הקיבוץ הארצי... אבל אם נצא נגדם אז הם יצאו נגדינו.. זה מין אולטימטום כזה

jast

New member
גם אפשר להבין את ההגיון פה... עדיין

, זה לא משנה את זה שהבחירות לא היו ממש דמוקרטיות. ואני אמרתי את זה עוד בהתחלה, אחרי שבכלל טענתי שאנחנו לא צריכים לתמוך באף מפלגה, ואז לא יהיו שום בעיות, ואם כבר תומכים במפלגה מסויימת, תתנו לנו את כל האפשרויות... כי ברור שמרצ עדיף מהעבודה.... אבל גם זה לא. ראסמי, הם ידעו מההתחלה שמרצ יבחרו, אז מה אכפת להם? אפילו אייל רייז אמר את זה.

זה שאת לא תומכת במה שהתנועה בחרה זה

לא אומר שאת חייבת להתרחק.. אז לא תצאי איתנו לצומת.. ביג דיל!! זה דבר אחד קטן אשר יגמר בעוד כמה זמן.. השוטמר הצעיר היא כדור אחד גדול שמתגלגל.. אדם הסביר לנו את זה בצוות הפוליטי של השכהב שלי אבל אני לא זוכתר איך הוא בדיוק אמר את זה

יש משו אחד שאפחד פה לא מבין

אין מה לעשות אנחנו בני אדם ולכל אחד יש דעה שונה, וכמה שכולנו פה דוגלים בסוציאליזם ואחוות עמים...ואי אפשר לשכוח ציונות אז...אין מה לעשות תמיד יהיו אנשים שלא יסכימו,תמיד תמיד תמיד תמיד תמיד תמיד. זה טיפשי לריב על זה עכשיו... אז די,מספיק. החיים זה לא פוליטיקה.

חן אני איתך מילה מילה במה שאת אומרת

דייייי זה מתחיל לעצבן שכל אחד נכנס לכאן סתם ככה באור בהיר וגורם לנו להתווכח ככה!!!!

למעלה