מתוך NRG: "ירוק אדום"

shay or eli

New member
מתוך NRG: "ירוק אדום"

"מפלגת חד"ש מזוהה בעיקר עם סיסמאות כמו "שתי מדינות לשני עמים" ובזכות המאבק לשוויון בין יהודים לערבים ולמען צדק חברתי. אבל נראה כי מפלגה זו הולכת ומסתמנת כביתם הפוליטי של שוחרי איכות הסביבה בישראל. ההערכה מתבססת על העובדה שחד"ש הציבה בראש רשימתה לכנסת הבאה שני מועמדים, שמזוהים עם עיסוק בנושאים סביבתיים. בשלישיה הפותחת של הרשימה לכנסת, בנוסף ליו"ר ח"כ מוחמד ברכה ששימש כחבר השדולה הסביבתית בכנסת היוצאת, אפשר למצוא גם את ד"ר חנא סווייד, ראש מועצת עילבון לשעבר ויו"ר המרכז לתכנון אלטרנטיבי, ואת עו"ד ד"ר דב חנין, ראש התוכנית לצדק סביבתי בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל-אביב ויו"ר ארגון הגג של ארגוני הסביבה בישראל." לכתבה המלאה: http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/049/114.html

jast

New member
ומה ניסית לומר פה בעצם?

'תבחרו בחד"ש למען סביבה נקייה יותר'? כאילו, יש עוד מלא מפלגות שתומכות באיכות הסביבה... ויש סיבות קצת הרבה יותר טובות להצביע לחד"ש:]

shay or eli

New member
אין עוד מפלגה שדוגלת ב'צדק סביבתי'

רעיון שמשלב את הדאגה לאיכות הסביבה עם צדק חברתי. הרי מי אחראי לנזקים העיקריים לסביבה? תעשיינים שהמפעלים שלהם מזהמים את האוויר והמים. למה הם עושים את זה? לא מתוך רוע לב, אלא מאותה סיבה שהם מנצלים את העובדים שלהם: כי זה טוב לכיס שלהם. ומי הנפגע העיקרי מהנזקים הסביבתיים? מי שחי בכפר ורדים או בקיסריה? לא, אנשים עניים שנאלצים לחיות באזורים מזוהמים. הפער החברתי מכה גם בתחום הסביבתי. לכן, אי-אפשר בעצם לתמוך באיכות הסביבה בלי להבין שזה חלק מהמאבק בין הון ושלטון, ושזה מאבק שהוא חלק מהתפיסה של: אנשים לפני רווחים.

אם ניסית לעשות לנו כאן פרסום אז....

לא... היה כבר מקרה כזה כאן.. שמוצ תומכת במרצ... אישית על הקן שלי כבר יש מדבקות ושלט חחחחח (טוב נו כי בקן שלי יש חדר מרצ) אבל בכל זאת!

shay or eli

New member
ניסיתי לעורר דיון.

השוה"צ חייבת לתמוך במרצ? ואם השוה"צ תומכת במרצ, האם גם את חייבת? ואין טיעונים יותר טובים מאשר "מרצ רולז" ?

ואוואוואו מה זה השוה"צ?שמו"צ....

תקשיב רוב הקולות שלהם היה למרצ כניראה שזה מה שאנשים בשמוצ רוצים...

jast

New member
שני עכשיו את מדברת דיי שטויות...

במקום להגיד "מרצ וזהו." תנסי להקשיב.

האמת עדיף להגיד שוה"צ

זה בעצם הראשי תיבות האמיתיות של השומר הצעיר.. שמוצ זה משהו שהמציאו לנו.. שמוצ זה לכלוך ביידיש.. ושמוצ זה לא באמת ראשי התיבות

צ צ צ שמוצ זה היה עוד בתקופה של

אמא שלי וזה לא המציאו לנו... ואני שמה לב שזה השוה"צ אבל עדיף שמוצ

יש טיעונים מאוד טובים...

השאלה עד כמה אני רוצה לכתוב אותם עכשיו.. כי בכל זאת אני עייפה

galileo5000

New member
כמו העובדה שהיא מפרנסת אותנו?

ככה הבהירו אצלינו שהיינו אמורים לבחור מפלגה אצלינו באזור.. שזה בעיה לבחור מפלגה אחרת כי הם נותנים לנו כסף. בעל המאה הוא בעל הדעה. סוציאליזם במיטבו!

דבר ראשון הייה כייף אפ אני אדע אם מ

י אני מדברת... דבר שני אני כבר אמרתי את כל מה שאני חושבת למטה.. ואם זה באמת מה שאמרו לכם אז כנראה מי שלמי שאמר לא הייה כוח להסביר את הכל

jast

New member
הייתה לנו פעולה...

על הקשר בין סוציאליזם לאיכות הסביבה.. אני ממש מסכימה איתכם... השמוצ תומכת אמנם במרצ... אבל ת'אמת, אני הייתי שם.. והאפשרויות היחידות היו או העבודה או מר"צ... ככה שהתירוץ "הרוב בחרו במרצ" לא משו... ואגב, לשני ורינה.. שוב אני אומרת שכל הקטע רק גורם לאנשים להיות יותר מרוחקים מהתנועה.... זה שאתם כאילו ילדים טובים כאלה, שעושים כל מה שהתנועה אומרת.. לא אומר שזה נכון... וזה ששבוע הבא אתם הולכים לחלק פלייארים של מרצ ואני לא באה איתכם. לא גורם לי יותר להתרחק מהקן ומהתנועה??

אני ממש לא עושה מה שהתנועה אומרת

וחוץ מזה שאני כבר אמרתי ששמוצ זה לא רק אידיאולוגיה..(אמרתי משהו שמקשר בין שמוצ לשאר התנועות באחד השרשורים...)

galileo5000

New member
לא לגמרי נכון..

אצלינו בקן בחרו הרוב בחד"ש. ובכל האזור הייתה התעוררות לגבי חד"ש והיו תומכים רבים.. פשוט הקומונרים אמרו שחד"ש היא לא אופציה. והעבודה היא לא אופציה בגלל שאז נבגוד במרצ והלך הכסף. מי נשאר? מרצ! אני אוהב דמוקרטיה נוסח השמו"צ:)

גם זה לא לגמרי נכון!!

אנחנו תנועה עםן אידיאולוגיה... לכן המפלגה שהתנועה צריכה לבחור ולתמוך בה בבחירות היא מפלגה שתואמת ברוב האחוזים את האידיאולוגיה.. חדש בברור לא תואמת את האידיאולוגיה כי היא אנטי ציונית!!! והרי התנועה בחרה בבורר שנה שעברה בועידה שהיא תנועה ציונית. בגלל העובדה הזאת חדש ירדה כבר ישר מהפרק... הייתה גם את אפשרות קדימה.. אבל לאחר בדיקות מעמיקות יותר, הייה ברור שהאידיאולוגיה שלנו לא תואמת.. ובעצם מי בכלל יודע מה האידואולוגיה של קדימה.. הם עדיין לא פרסמו כלום!! אז נשארו מרצ והעבודה... יש כמה סיבות לבחירת מרצ: 1. מסורת!!.. מרצ היא התנועה של השומר הצעיר, שהרי אם נסתכל בעבר נראה שבעצם במרצ ישנה מפלגת השומר הצעיר של פעם פעם 2. הקיבוץ הארצי... נכון.. קצת אינטרסנטי אבל מה לעשות?? הקיבוץ הארצי מביאים לשומר הצעיר מידי שנה 4 מיליון שקל.. משהו כזה.. ואם בכלל תסתכלו על זה.. אנחנו מזמן יוצאים נגד הקיבוץ הארצי... אז בעצם הם נותנים לנו כסף בגלל המסורת.. כי אם לא זה אז הם כבר ממזמן היו מפסיקים לתת לנו כסף (כסף שבלעדיו השומר הצעיר הייה דיי מאוד קורס!!) 3. האידיאולוגיה של התנועה מתאימה ממש לאידיאולוגיה של מרצ (ולו רק בגלל שאי שם מתחבאים להם חברי השומר הצעיר וגם מפלגת השומר הצעיר הנושנה) עוד סיבות??.. כי יש הרבה.. ועוד דבר.. אם השומר הצעיר בוחר בחדש זה בדיוק כמו שהשומר הצעיר יבחר בליכוד!!!

את לא שמת לב לזה שאני אמרתי שזה לא

רק אידיאולגיה זאת אומרת שיש אידיאולוגיה אבל חוץ מזה יש עוד דברים

למעלה