../images/Emo124.gif בטח שיש../images/Emo70.gif
בעולם המתקדם שלנו יש נשק שנקרא נשק
אל-הרג, נשק שמשתק אך איננו הורג (חלק עובדים על רעלי עצבים - שהם פחות הוגנים מוסרית, חלק עובדים על גלי קול, וחלק עובדים על גלי חשמל וכ"ד וכ"ד). בארה"ב חלק מהמשטרה (באיזורים מסויימים זאת אומרת) עברה לשימוש בנשק שכזה באופן בלבדי. בישראל מפתחים נשקים כל הזמן, אבל פיתוח של נשק
אל-הרג לא ממש קיים (חצצונית וכדורי גומי פוגעים גם פוגעים, והם נשק ה
אל-הרג של ישראל) אני הייתי מציעה לשתק את המחבל בעזרת נשק
אל-הרג, ולכבול ולעצור אותו. ישראל יכלה לעשות דברים כאלו מממן אילו רצתה. ישראל לא רוצה להיות הומנית, ישראל רוצה לחסל (ואני אומרת זאת עפ"י מדיניות החיסולים שלה) עובדה, שאת ברגותי הם הצליחו ללכוד חי נושם וללא פגע, והוא "רב מחבלים" ככה שאפשר בהחלט לתפוס מחבלים/ פושעים/ אנשים חשודים, גם בלי להרוג אותם, או לפצוע אותם... אבל במקום לעשות את זה, הצבא הישראלי מלעיט את הציבור בשקרים, שגורמים להם לחשוב שלעצור בן אדם, היא בהכרח פעולה שחייבת להיות כוללת אלימות מסיבית, ולעיתים קרובות הרג... זה לא ממש כך. אגב אם תכנסי לקישור תראי מחקר בנושא של משהב"ט, זאת לא המצאה שלי... אני רק רוצה לראות את המסקנות של המחקר הזה גם מתיישמות.. זה כולל תקציבים, תרשימים ונוסחאות... בשטח כמו שציינתי, אנחנו נהנים מהחצצונית ומכדורי הגומי שפוגעים ואף הורגים...
דוח מעניין של בצלם בנושא, יכול להבהיר לך כמה אקוטי עניין נשק ה
אל-הרג לישראל. (סעיף רלוונטי "העדר אמצעים חלופיים...")