מתוך סקרנות...

Blue Rose

New member
מתוך סקרנות...

בקהילה הדתית ועוד יותר בחרדית, יש מנהגים שכוללים התנדבות רחבה למדי. שאלתי היא: האם אותה התנדבות אינה בעצם מעשה אנוכי שנועד בכדי "לזכות בנקודות" כפי שקיום מצוות מבטיח? ברצוני לציין שאין בכוונתי לפגוע באיש ואני מתנצלת אם פגעתי. תודה מראש על תשובותיכם.

תלוי

אי אפשר אף פעם לדעת אם אדם מתנדב בשביל לעזור או שיש לו מניע נסתר כל שהו... יכול להיות שמישהו באמת רוצה לעזור או שהוא צריך "נקודות צדקה".. מי יודע?? כנראה שלא אנחנו...

vegi force 1980

New member
אל תשכח גם

שרוב החברה החרדית לא עובדים והם חייבים למלא את היום שלהם במשהו אחרת הם יתחרפנו מה גם זאת תמיד תהיה תשובה לחילוני שיאמר שהם כל היום יושבים על התחת ולא תורמים למדינה.. אז הם תמיד יענו שהם מתנדבים ותורמים המון למדינה....עלק....

תראה..

אל תחשוב שבנות שרות לאומי לא נותנות שום דבר כי הן כן... זה דבר ראשון אבל הן דתייות לאומניות ולא חרדיות... אבל בני העדה החרדית לא עובדים כי הם רק לומדים תורה... ככה שיותר מידיי זמן פנוי אין להם... ז המסקנה הנדרשת היא שאם הם תורמים את הזמן הפנוי המועט שלהם להתנדבות כנראה שהם ממש רוצים לעזור או שהם נואשים ל"נקודות צדקה"... שוב.. תלוי בבן אדם עצמו כפרט!

np equals p

New member
שירות לאומי

זו דוגמה גרועה להתנדבות, כי הן עושות את זה במקום צבא...

מתוך ידיעה!

בקהילה החילונית יש מנהגים שכוללים התנדבות רחבה למדי. אצלנו מתנדבים כי ככה רוצים ולא כי אלוהים אמר, אז השאלה שלי: מי חברה יותר מוסרית?

קפקא

New member
התנדבות עלק

בהחברה החילונית ישנה התנדבות מועטה יחסית לגודלה באוכלוסיה. ניקח לדוגמא את אגודת ההתנדבות "עזר מציון" שאינה קשורה לשום גורם דתי או חילוני ויש בה 10000 מתנדבים פעילים, רק חבל ש9000 מהם הם דתיים או חרדים. איפה המתנדבים החילונים? התשובה היא פשוטה - החילונים יודעים רק לדבר, קח לדוגמא את המנהיג הדגול שלך מר טומי לפיד הוא בהחלט יודע לדבר אבל איש מעשים הוא לא! אינך יכול להאשים את הדתיים בכך שהם רוצים לצבור נקודות אצל בורא עולם, הרי אין שכר ועונש לפי הדת היהודים, זה יש אצל הנוצרים. וחוץ מזה זאת צביעות לשמע, אתה פותר את עצמך מההתנדבות בכך שאתה אומר שההתנדבות אינה התנדבות אמיתית. טמטום לשמו! השאלה היא באמת מהי חברה מוסרית והאם אנחנו צריכים לשאוף למוסריות ללא קשר ללאומניותנו ולעצמאותינו כעם יהודי בארץ ישראל?

vegi force 1980

New member
החילונים

הולכים לעבודה כדיי שהחרדים יוכלו להתנדב ולא לעבוד ועדיין לחיות שהריי אם כל החילונים היו עשוקיםבהתנדבות אז מי היה שם לחרדים אוכל על השולחן וטיטול על התינוק התורן???? ועוד משהו כשאני התנדבתי שנה וחצי במשמר אזרחי היו אולי 3 דתיים מתוך 150 מתנדבים והם היו דתיים לאומים שגם הולכים לצבא וגם עובדים חרדים?.....ראיתי רק כשעשו בעיות ברחוב והיינו צריכים להגיע ולהעיף אותם

voguemaster

New member
אין שכר ועונש ??

למה רגע אחד אתם אומרים דבר אחד וברגע השני כשזה מתאים לכם אתם אומרים דבר אחר ??? אני זוכר שראיתי דיונים פה על קיום מצוות, על כך שאי-קיום מצוות גורם לכך שלא תהיה גאולה ועוד כל מיני שטויות. שצדיקים זוכים לשכרם בעולם הבא ועוד כל מיני שטויות. שאנחנו החילונים הכופרים דופקים את הגאולה לדתיים ועוד כל מיני שטויות. אז אתה פתאום בא ואומר שאין שכר ועונש ???

עזרה מציון

מצאת מודל... זה שזה בירושלים שיש שם רוב דתי זה לא מסביר בכלל את התופעה??? ואתה יודע כמה ארגוני התנדבות חילוניים יש??? אתה יודע כמה דתיים יש נגיד באגודה למען החייל?? כן כן אותו חייל מסכן שיושב לו בנגמ"ש איפה שהו ליד ג´נין ושומר על התחת שלך??? ויש עוד אין ספור דוגמאות.. ועזרה מציון... חחחחחחח גם אני הייתי יכול לשבת ימים שלמים בGMC עם מזגן ולהסיע אנשים להדסה ובחזרה... גם כן התנדבות!!

איילת1974

New member
אכן זה כך...

אנשים חרדים מתנדבים על-מנת לזכות בנקודות, והם אף משתמשים ביטוי "זו מצווה", ןאני סבורה כי איני צריכה ללמדכם מה שורש המילה מצווה ומשמעותו. בניגוד אליהם בני נוער ובוגרים חילוניים רבים מתנדבים לשם הרגשה טובה יותר, דהיינו: לאותם אנשים המטרה היא ממניעים טהורים אמיתיים ולא כדי לזכות בפרס. בהקשר זה ברצוני לשבח את צעירי הנוער העובד והצופים שעומדים בימים אלה בכניסות לסופרים ומבקשים מהנכנסים, לקנות משהו אחד, למען משפחות נזקקות. (אולי יש מתנדבים גם מתנועות אחרות, אבל בינתיים רק אותם ראיתי). ומי אמר שלנוער החילוני אכפת רק מבריטני ספירס וזינה הנסיכה הלוחמת?

למעלה