מתוך סקרנות...

.המוסד

New member
ואם יסרבו אי אלו אנשים למכור

את חירותם למען חברה שוויונית מרצון?

metal_slug

New member
צחוק צחוק, אבל יוסף דז´וגשווילי לקח

את זה ברצינות המלאה...

guypele

New member
יפ...

את כל הסוציאליסטים האמיתיים - טרוצקיסטים, אנרכיסטים, נציגי הסובייטים המקוריים - "שמש העמים" רדף עד לכפור הסיבירי (רצינו חורף, לא?).

EverMan

New member
שאלו אותי קודם מה עדיף

ועכשיו התשובה : עדיף שוויון עם חופש. וזה אפשרי עד מאוד,אבל בשביל זה כל אדם צריך להיות בן-אדם.

.המוסד

New member
לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה?

כאשר תבין שלא ניתן לשמור על החירות והשוויון יחד, מה תבחר?

EverMan

New member
זה הולך ביחד !

בלי שוויון , אין חירות - לפחות לא לכל האנשים. ובלי חירות - לא יהיה שוויון , כי מישהו יהיה מעל כולם.

.המוסד

New member
שקר וכזב

ילדותיות וחולמניות חוברים יחד אצלך אם מישהו יהיה עשיר ממך חירותך תוגבל? אבל אם הוא ייאלץ לוותר על רכושו רצונותיו ומיצוי יכולתו וכישוריו האם חירותו תוגבל? בוודאי אז תפסיק להיות ילד קטן

EverMan

New member
לא שקר ולא כזב

זה הולך ככה , אתה לא יכול שמישהו יהיה יותר שווה ממישהו אחר ועדיין יהיה צדק. אף אחד לא בא בסוציאליזם וביקש לוותר על הרצונות ומיצוי יכולתיו וכישוריו. להפך , מעודדים את זה אפילו , בתור חברה שרוצה להתפתח. אבל אז כולם מפתחים ביחד , ולא נוצר מצב שיש מולטי-מיליארדרים בעוד יש אנשים שגוועים ברעב. וזה נכון גם לגבי מדינת ישראל ! שיש אנשים שמרווחים לחודש 300 אלף שקל, ומולם יש אנשים חסרי פרנסה שאחוזם באוכלוסיה מגיע ל12%. הסוצאיליזם היה יוצר להם עבודה שבהם הם היו יכולים לעזור לחברה. וכן , אם מישהו הרבה יותר עשיר ממני אז חירותי נפגעת , כי שווי הכסף שיש לי שווה פחות , הכסף כל כך חזק היום שהוא מסוגל לקנות את הבית שלי מהממשלה ולהעיף אותי מהבית שלי , אז כן , הוא יגביל את חירותי , כי אני לא אוכל לקנות דברים מסויימים כי הוא לא ארצה שאני אקנה וכיוב´.

.המוסד

New member
אתה שובר שיאים של תמהונות

הצדק קשור לחירות בעקיפין אבל בהחלט לא בדוגמאות שהבאת מה הקשר בין עבודה לחירות? מותר לו לקנות את ביתך מהממשלה, זהו רכוש המדינה הוא לא יכול למנוע ממך לרכוש "דברים", "כי הוא לא ארצה שאני אקנה"?!?!? תסלח לי שאני קצת המום מהטיפשות במשפט האחרון שלך חירות-החופש לעשות מה שביכולתך, סוציאליזם-החופש להיות עבד, בין אם האדון הוא המפלגה או "הכלל"

EverMan

New member
וואו

הפירוש שלך גם מדהים. סוציאליזם = החופש להיות עבד ? זהו היסוד של הסוציאליזם , שלא יהיו עבדים ושלא יהיו אדונים. וזה שאתה כל כך שונא את זה , ובכן , זה רק מראה עד כמה אתה מכיר את המערכת. הקשר בעולם הקפיטליסטי שלנו בין עבודה לחירות הוא צמוד , היום אתה לא יכול להיות חופשי ואתה לא יכול לחיות אלמלא יש לך עבודה ופרנסה הגונה. והוא כן יכול למנוע ממני , אדם בעל הון יכול לקנות את מקום העבודה שלי ולעשות בו כרצונו. אדם בעל הון יכול לשלם כסף לבעל עסק שלא ימכור לי דברים. עכשיו תגיד שאני תמהוני פרנואיד , אבל ככה זה. זה עולם קפיטליסטי, ואדם בעל עודף הון יכול לשלוט בו כרצונו. הסוציאליזם בא שלא יהיו אנשים כאלה.

.המוסד

New member
אתה לא רק תמהוני ופרנואיד אלא גם

דפוק בראש מה שאמרתי על סוציאליזם היה בציניות, סוציאליזם זה לא החופש להיות עבד, זה ההכרח להיות עבד, כלומר נכפה עליך להיות עבד אדם בעל הון יכול לקנות מקום עבודה שאתה עובד בו, הוא לא שלך, ואגב איש עשיר לא יכול "לשלם לעסק כדי שלא ימכור לך דברים" אוי אתה כל כך מצחיק, לפעמים אני שואל מה אתה יותר? עלוב או מצחיק לאחר חשיבה מעמיקה הסקתי שאתה מצחיק בעליבותך, אתה בדיחה וירטואלית הפולט שטויות חסרות בסיס וקשר לכוד במיתוסים ובדעות קדומות הנקשרות בסיסמאות ילדותיות כגון "אבל ככה זה. זה עולם קפיטליסטי, ואדם בעל הון יכול לשלוט בו כרצונו" למען האמת אתה נשמע כמו גירסה לילדים של אתר "קקי מדיה" שמה לעשות מתנסחים הרבה יותר טוב ממך אוהב ומקווה שלא נפגעת יותר מידי המוסד

EverMan

New member
אני רק יכול להגיד לך

שכל הכבוד שהיה לי לפני שכתבת את ההודעה הזו , אבד לי. השיטה הכי נלוזה לנצח ויכוח זה לנסות לפגוע ביריב ולא בדעותיו.

EverMan

New member
אמור לי איך אתה מראה את דעותיך

ואומר לך מי אתה. אדם שמראה את דעותיו ע"י התנצחות וע"י זלזול בצד השני מאבד ממני הרבה מאוד. אפשר לנצח ויכוח בלי לנסות לפגוע באיש המשתתף בו.

.המוסד

New member
חלש

לא מחקים את דרכי תגובה של ה"יריב" שלך אלא בשביל לעקוץ, בדוק שהעוקץ משונן דיו(הנה טיפ באיך לנהל וויכוח) ארבעה סוגים של אנשים אי אפשר לנצח בוויכוח על סמך אמת ועובדות-תמהונים, פרנואידים, ודפוקים בראש הסוג הרביעי הוא כמובן הוא אלו שמתגלמים בהם שלושתם יחד...

EverMan

New member
אני לא יודע אם להיות מוחמא או להעלב

אבל כמו שכבר ציינתי , אני לא תופס ממך הרבה אחרי השירשור האחרון.

אם כבר סוציאליזם עלה כאן...

מי מאמין שניתן לקיים אותו במדינה? ובחברה סגורה (כמו הקיבוצים)?

למעלה