מתוך סקרנות...

Vendetta

New member
שתי הדוגמאות שהבאת נכשלו

סוציאליזם במדינה - ברית-המועצות לשעבר. סוציאליזם בחברה סגורה - הקיבוצים למיניהם בישראל. בשני המקרים הסוציאליזם נשבר, ולא האריך ימים. זו ההוכחה ההיסטורית שאין לסוציאליזם קשר למציאות, וייעודו להיכשל.

EverMan

New member
אני מאמין בלב שלם

ברה"מ לא הייתה סוציאליסטית וגם לא קומוניסטית , היא הייתה סטאליניסטית , דבר שדיי סותר הרבה תפיסות של הקומוניזם והסוציאליזם המקוריים. מעבר לכך , תראה כמה אנשים חיים היום ב"קומונות" כמה אנשים עדיין גרים בקיבוצים , כמה אנשים (בעיקר בוגרי תנועות נוער) מעדיפים לגור ב"חוות" שלהם מאשר במקום אחר. סוציאליזם זה משהו שלא מזיק לאף אדם ואדם , הוא לא מבקש להיפטר מהיחודיות , אך הוא כן מבקש שאנשים יהיו שווים , שאדם אחד לא יוכל לקבל יותר מהשני רק בגלל שיש לו יותר כסף או שהוא ממוצא זה או אחר.

Vendetta

New member
ושוב - סוציאליזם קצר חיים

הקיבוצים של היום הם כלל לא כמו הקיבוצים של פעם, ספק אם אפשר לקרוא להם ממש קומונה. יש צעירים מסויימים שמעדיפים את אורח החיים הסוציאליסטי - נכון. אך להחיל זאת על חברה שלמה לא יצליח בשום פנים ואופן, בדיוק כשם שזה לא הצליח בשום חברה אחרת.

EverMan

New member
דווקא חלקם כן

חלק מהקיבוצים שלא עברו רפורמה כלשהי בנושא ההכנסות הכספיות עברו הפרטה. אחרים עדיין שורדים בדיוק כמו פעם , הקיבוצים שהבינו שצריך להנחיל את המורשת גם לילדים שלהם , שורדים כמו גדולים.

Vendetta

New member
וגם הם לא יאריכו ימים,

והעובדה היא שכמעט כל הקיבוצים עברו שינויים עצומים, וכלל לא סוציאליסטים עוד. הקיבוצים המעטים שנשארו כמו בדיוק כמו פעם במוקדם או במאוחר יאלצו לעבור רפורמה, זה תהליך בלתי נמנע.

EverMan

New member
זה תהליך מאוד נמנע.

אין בעיה להמשיך את מורשת הקיבוץ, הבעיה היחידה של רוב הקיבוצים , זה שהם לקחו את העובדה שהקיבוץ קיים כמובן מעליו , ולא השרישו את האידיאלים שלהם בילדים שלהם. אם היית בקיבוץ חודש , אתה היית רואה איזה יפה כל האווירה שם , איך כולם עוזרים לכולם, כולם בשביל אחד ואחד בשביל כולם. החבר´ה , החום , הפרחת השממה בהתגלמותה , איפה עוד יש ישובים חקלאים בישראל שממשיכים את החזון הציוני ? הקיבוץ הוא אחד ההמצאות הכי גדולות שנוצרו בארץ הזו מעולם.

Vendetta

New member
מעולם לא אמרתי שסוציאליזם אינו יפה

נהפוך הוא - תסתכל בהודעותיי ותראה שאמרתי שהרעיון יפה הוא. אך יפה ככל שיהיה - הוא לא ריאלי. כך שזה ממש לא משנה מה הרגשת בקיבוץ הנ"ל, ואיזו אווירה שמחה וטובה יש שם - עוד כמה דורות והקיבוץ הנ"ל כבר לא יהיה אותו דבר. יש בעיה גדולה מאוד להמשיך את מורשת הקיבוץ. הקיבוצניקים תמיד העבירו את המורשת לדורות הבאים, אך בשלב מסויים לדורות הבאים נמאס (על דעת עצמם) ומרדו בכללים הסוציאליסטים המעיקים.

EverMan

New member
לא ...

הם פשוט לא למדו את העקרונות , זה לא שהם מאסו בהם. והוא כן ריאלי ,אבל בשביל זה כל בן אדם צריך להיות בן אדם. וזו אחריות קולקטיבית שלנו לחנך את החברה שלנו.

Vendetta

New member
הם כן למדו את העקרונות,

לא ברור לי מאיפה התיאוריה המפוקפקת שלך שהם לא חונכו כך. כקיבוצניקים הו חונכו לכל ערכי הקומונה והסוציאליזם, אך בשלב מסויים מרדו בערכים המעיקים.

EverMan

New member
הילדים בקיבוצים

הילדים בקיבוצים לא למדו בבי"ס או בכל מקום אחר את ערכי הסוציאליזם. ואני אומר לך את זה בתור בן אדם שחי בקיבוץ זמן מה. הם גדלו במקום כזה, והם לקחו את זה כמובן מאליו. בדיוק כמו שאתה חי במדינה שאתה רואה אותה כמובנת מאליה בעוד אנשים שלא חיים בה או לפני תקומתה לא ראו בה ככזו. הם לא מרדו , הם פשוט לא טרחו להדגיש את החשיבות של הקיבוצים ובכך לאט לאט נחלשה ההילה האידיאליסטית שהייתה להם.

Vendetta

New member
אתה צעיר מדי כדי לדעת איך חינכו

את הילדים בקיבוצים בתקופת ההתקוממות. כשאתה היית בקיבוץ, זה כבר לאחר שהוא עבר את הרפורמה, ולכן אין סיבה שתראה חינוך סוציאליסטי.

EverMan

New member
אני לא צעיר מדי

כי אמא שלי ילידת קיבוץ ואני חייתי כמה זמן בקיבוצים ואני ראיתי את החינוך שם.

Vendetta

New member
הרפורמה התחילה זמן רב לפני שנולדת

אתה אכן צעיר מדי ידידי.

.המוסד

New member
ענבר-אמרת משהו על "מובנת מאליה"

שהקיבוץ מובן מאליו, ומה אם ארץ ישראל? היא איננה בשבילך "מובנת מאליה" בגלל זה אתה מוכן לוותר עליה כה מהר? כפי שילדי הקיבוץ מוותרים על הסוציאליזם?

EverMan

New member
המוסד

גם הקונספט של א"י אבד מתישהו. אתה נולדת לתוכו ורוב האנשים במדינה לוקחים אותו במובן מאליו. ועובדה שהיום אנשים לא חושבים על הפרחת השממה, אנשים לא חשובים על יישוב הארץ (לפחות לא צברים לרוב). אף אחד בארץ לא גידל את הילדים שלו על להשיג את מדינת ישראל (כמעט , אני לא אומר שזה נחלת הכלל).

EverMan

New member
דווקא חלקם כן

חלק מהקיבוצים שלא עברו רפורמה כלשהי בנושא ההכנסות הכספיות עברו הפרטה. אחרים עדיין שורדים בדיוק כמו פעם , הקיבוצים שהבינו שצריך להנחיל את המורשת גם לילדים שלהם , שורדים כמו גדולים.

למעלה