מתוך "מוסף השבת"

iceviper

New member
מתוך "מוסף השבת"

זכותנו להתגונן מפני השמדה אינה מקנה לנו את הזכות לדכא אחרים. כיבוש גורר אחריו שלטון זר. שלטון זר גורר אחריו התנגדות. התנגדות גוררת אחריה דיכוי. דיכוי גורר אחריו טרור וטרור נגדי. קרבנות הטרור הם בדרך כלל אנשים חפים מפשע. החזקת השטחים הכבושים תהפוך אותנו לעם של רוצחים ונרצחים. נצא מהשטחים הכבושים מיד. -על החתום:שמעון צבר,דוד ארנפלד,דן עומר,ראיף אליאס,חיים הנגבי,אורי ליפשיץ,משה מחובר,אלי אמינוב,רפי זכרוני,אריה בובר,שניאור שרמן,יהודה רוזנשטראוך. נכתב ב-22 בספטמבר 1967. נדמה שאמרתם של חז"ל כי מאז חורבן בית שני ניתנה הנבואה לשוטים לא תמיד נכונה.

מטרניך

New member
אוסף של שטויות וקלישאות איננו נבואה

הרי לפנינו החבורה של אנשי 'מצפן' שמאז 67' נשא אותם הרוח לכל עבר. זהו גילוי דעת רגשני של הוזים בהקיץ שאיננו מתמודד בכלל התמודדות פוליטית ריאלית עם השאלות שבבסיס הסכסוך הלאומי בינינו ובין הפלסטינים. לדוגמא: מה זה 'עם של רוצחים'? אפילו את הגרמנים הייתי מהסס להגדיר ככה. אם זה נכון אז כל העמים רוצחים, כי אין עם שאיננו מחזיק בשטח כבוש זה או אחר. האם הסורים הם עם של רוצחים בגלל הכיבוש שלהם בלבנון? האם הטורקים הם עם של רוצחים בגלל כורדיסטאן הכבושה? האם הרוסים הם עם של רוצחים בגלל צ'צ'ניה? האם הדנים עם של רוצחים בגלל גרנלנד? הפולנים עם של רוצחים בגלל שלזיה? מדובר בסוג של מחלת נפש יהודית טיפוסית הקרוייה 'שנאה עצמית'. מי שהיה כותב דברים כאלה בארצות אחרות היו שולחים אותו להסתכלות.

יכולתָ להביא דוגמאות נוספות

למשל אדם המערות, או... הלבנים באמריקה. רק שכחתָ שעכשיו עברו כבר ימי המערב הפרוע. המעצמות הקולוניאליות התפרקו ממושבותיהן, גורבצ'וב שילח לחופשי את מדינות מזרח אירופה, ילצין פרק בכלל את ברה"מ למרכיביה, אפילו פורטוגל, המעצמה הקולוניאלית הוותיקה ביותר והאחרונה, השתחררה מהמושבות שלה עם כינון המשטר הדמוקרטי ב-1974. רק לנו מתחשק להיות אימפריה ולהחזיק בעצם כה קרובה וכה גדולה יחסית שבשום אופן איננו מצליחים לבלוע. ברור שכל אדם חושב את עצמו לנורמלי ומוכן לשלוח את האחרים להסתכלות, אלא אם כן זה אדם שמבין שיכול להיות גם מגוון דעות שונות בשאלה זו או אחרת. המוני אמריקאים התנגדו למלחמת וייטנם, המונים מתנגדים למלחמת עירק, גם בברה"מ התנגדו רבים למלחמת אפגניסטן. אפילו בגרמניה הנאצית היו גרמנים שהתנגדו למשטר הנאצי של היטלר. מה שנכון נכון: בארץ הרוב המכריע תומך במדיניות הקולוניאלית של הימין הישראלי, וכמובן בבעל הבית האמריקני, שללא תמיכתו לא היינו יכולים להמשיך במדיניותנו הקולוניאלית.

מטרניך

New member
לא למדת בכיתות א'-ג' לקרוא?

לא כתבתי על המעצמות הקולוניאליות בעבר, טמבל, אלא על 'כיבושים' נמשכים. אז זה שאתה לא יודע לכתוב כמו בן אדם מילא. אבל גם לקרוא אינך יודע?

תגובה ל"ניבול פה באתר"

ראשית, פנייה למנהלים: בבקשה, לפני שאתם מוחקים את ההודעה שלי, נא לקרוא את הודעתו של מטרניך. ובכן, אידיוט, אסביר לך: הדוגמאות שהוספתי לדברי ההבל שלך, מתאימות גם להגדרתך החדשה: במה "כיבוש גרינלנד" או אזורים פולניים הם "כיבושים נמשכים" יותר מהכיבוש של יבשת אמריקה בידי הלבנים? קודם חשבתי שיש לך טיפת שכל, שאתה רק מתחזה לאידיוט. עכשיו אני רואה שבאמת אינך יודע מה ההבדל בין גבולות מוכרים של מדינה זו או אחרת, בהם אמנם יכולים להיות גם מיעוטים מדוכאים או מותססים בכוונה מבחוץ, ובין פלישות חדשות לשטחים חדשים שאינן מוכרות ע"י הקהילה העולמית. הרי אפילו בעלי הבית האמריקאים שלך אינם מכירים בריבונות הישראלית על השטחים שנכבשו ב-67, ולעומת זאת אין בעולם מדינה המערערת על גבולותיהן של ארה"ב או רוסיה, למרות שטחים שכבשו בעבר. נוגעת ללב דאגתך לגרנלנדים המדוכאים ולאנשי אל-קעידה המממנים את "המורדים הצ'צ'נים", מדריכים אותם, מספקים להם נשק ומפקדים עליהם (ר' למשל ערך 'חוטאב הירדני'), תוך התעלמות דבילית מעצם עובדת הכיבוש הישראלי של הגדה והרצועה.

מטרניך

New member
הרי רק לפני כמה שנים היללתם אתה

וחבריך את בריה"מ שכיבושיה השתרעו ממרכז אירופה ועד לאוקיאנוס השקט ותמכתם בכל הפשעים המחרידים שבוצעו בה. היום אתם בכלל לא יודעים איפה אתם חיים, אתם כמו החב"דניקים שהרעבע שלהם מת וחלקם מאמינים שהוא עוד חי ועוד לא יודעים אם הם הולכים להצטרף אליו או הוא אליהם. אולי תספר לנו מה שלום הראיס הבוקר והאם הוא מדוכא ממה שקורה לידידו סדאם. בניגוד למלחמת המפרץ הקודמת הוא נאלץ כרגע לסתום את פיו הגדול כדי לא להרגיז את בעל מפת הדרכים, אז אתם פותחים את הפה שלכם בשבילו ונשכבים בשבילו על הגדר. ולמה אתם עושים זאת - כי אתם אוהבי אדם, כמובן. כמו לוורנטי ברייה שאהב קטינים.

בהקשר להודעות קודמות בשרשור,

הודעתך האחרונה מהווה הודאה בכניעה, ואני מקבל אותה ברצון, מגן הגרנלנדים. אני גם משתתף בצערך על הגודל של רוסיה (גם היום).

נא להבחין בהבדל הפעוט

בודאי נסתרה מעינו של מר סילבר הנכבד ההבדל הדק שבין הדוגמאות שנתן לבין המקרה של הסכסוך הישראלי-פלסטיני. אני אשמח להאיר את עינו לפרט הנסתר אשר בודאי וביאו לכלל מחשבה מחודשת על עמדתו. המקרה הישראלי הוא המקרה היחיד בו העם הנמצא תחת כיבוש מערער על זכותה של המדינה הכובשת לחיות בגבולות מוכרים ובטוחים. זה גם המקרה היחיד בו נציגים נכבדים של העם הנכבש רואים את כל שטח המדינה הכובשת כשטח כבוש ומצהירים שהמאבק נגד הכיבוש ימשך עד אשר כל תושבי המדינה הכובשת יעזבו את בתיהם ויעברו למדינות אחרות.

תגובה.

1. הבנתי שקביעתך בדבר "העם המערער על זכותנו" מבוססת עובדית, יש לך נתונים, קישורים, הוכחות? 2. גם כך אין זה משנה את עובדת שאיפתנו לשלוט בהם, מה שממש קל להוכיח. 3. גם אם הצד הנכבש אכן "מערער על זכותנו", אין זה מצדיק - מבחינה מבצעית גרידא - את המשך הכיבוש. 4. ומה בעניין הדוגמה הגרנלנדית לעומת הדוגמה האינדיאנית ("שאלת בונוס")?

תגובה לתגובה

--------- . הבנתי שקביעתך בדבר "העם המערער על זכותנו" מבוססת עובדית, יש לך נתונים, קישורים, הוכחות? 2. גם כך אין זה משנה את עובדת שאיפתנו לשלוט בהם, מה שממש קל להוכיח. 3. גם אם הצד הנכבש אכן "מערער על זכותנו", אין זה מצדיק - מבחינה מבצעית גרידא - את המשך הכיבוש. 4. ומה בעניין הדוגמה הגרנלנדית לעומת הדוגמה האינדיאנית ("שאלת בונוס")? -------------------- 1. בקשתך להוכחות נראית לי מגוחכת כמו לבקש הוכחה שיש מלחמה בעירק עכשיו. צריך פשוט לקרוא את האמנה הפלסטינית ולהבין אותה. אבל כדי שלא תאמר שהתחמקתי מתשובה הבאתי שני קישורים. (אני מניח שתשובתך תהיה "זוהי עמדת פתיחה במו"מ כמו מפת חירות", אבל אני רוצה שתראה לי אתר צ'צני שמציג מפת צ'צניה החופשית שכוללת את מוסקבה כחלק מצ'צניה, אפילו כ"עמדת פתיחה") 2. עובדת "שאיפתנו" לשלוט בהם היא מופרכת לחלוטין. לאחרונה היא הופרכה כאשר, כבר לפני קמפ דיויד, 95% מהפלסטינים היו תחת שלטון הרשות, ובקמפ דיויד הוצעה מדינה על 95% מהשטח (+פיצוי ל 5% האחרים בתוך ישראל) 3. אינני מתכונן להתווכח אתך על שיקולים מבצעיים, אבל נראה לי שיהיה לנו קצת קשה להלחם איתם כשכל פלסטיני זב חוטם יוכל לירות טילים על תל אביב ולירט מטוסים שממריאים מנ"ת בן גוריון 4. הדוגמא האינדיאנית מקבילה בדיוק לדוגמא הפלסטינית - אבל תראה לי אינדיאני שיבקש שהאמריקאים יחזרו לארצות מוצאם. אני לא ממש מכיר את בדוגמא של גרינלנד, אבל לא נראה לי שמפת "גרינלנד החופשית" כוללת את קופנהגן

למעלה