מתוך מאמר

מתוך מאמר

בעיתון צרפתי שפורסם בשנת 1889 . צרפת של היום. הנוצרות והיהדות הביאו את צרפת למצבה הנמוך היום. הדרך החמה שבה הפקידים הצרפתים התיחסו ל kulturkampf אשר פרץ בזעם בתוך גרמניה וההתנהגות האמפטית של Bismark עם Gambetta . ב 1881 רוטשילד אירח את גמבטה אשר הוא בעצמו היה ממוצא יהודי, ובאותו יום גמבטה הכריז " הנוצרות זה העבר והיהדות זה העתיד". כתוצאה מכך לאט לאט התפקידים האדמיניסטרטיביים הבכירים היו בידי היהודים, עם מותו של גמבטה 47 מתוך 80 מחלקות היו בשליטת היהודים, כמוכן ההתמוטטות של הבנק הצרפתי לאוניון ג'נראל שהיה קתולי בגלל תוכנית של הבנק היהודי haute finance לכן האנטישמיות בצרפת פרצה וזה היה בלתי נמנע, ליהודים לא היה מספיק כוח כדי להתנגד להסכם בין צרפת ל "רוסיה המכה ביהודים" דבר אשר גרר לכך שהמטה הכללי הצרפתי נגרר לעניין האנטישמי והמקרה של דרייפוס היה אמצעי כדי לדחוף את עניין האנטישמיות קדימה. עד עכשיו זה היה תירגום מתוך המאמר שפורסם בעיתון אנגלי בפריס ב 1898 ... יש לי שאלות, כי אני לא מבין פה הרבה דברים. 1. מי זה ביסמארק, ומי זה גמבטה ולמה היתה ביניהם תמימות דעים. 2. אזה הסכם ב1898 היה בין צרפת לרוסיה, ולמה אז לרוסיה נתנו את השם "רוסיה המכה ביהודים". 3. למה בעקבות אותו הסכם, המטה הכללי בצרפת היה מעוניין לקדם את האנטישמיות. 4. מה זה ה KULTURKAMPF אשר פרץ בגרמניה ?????? אני מוצא עניין רב בנושא אודה לכם אם תחזירו לי תשובות.

פראזניק

New member
תשובות מהירות

מהזכרון ומחוסר זמן. אחרים, אני מניח, ירחיבו. א. ביסמארק היה הקנצלר הפרוסי שאיחד את מדינות גרמניה - ובראשן פרוסיה - למדינה אחת, גרמניה. גמבטה היה מדינאי צרפתי, מנהיג הרפובליקאים, וכמדומני שהיה ראש ממשלת צרפת בזמן המלחמה עם פרוסיה (הממשלה הזמנית שקמה בעקבות התבוסה). ב. הסכם צבאי וכו'. אחרי 1870, היתה צרפת אחוזת פחד מגרמניה, וחיפשה בעלות ברית, כאסטרטגיה הגנתית מגרמניה. ב-1898 חתמה צרפת על חוזה עם רוסיה, שכלל ברית צבאית (שהובילה, בעצם, במידה מסוימת למלחמת העולם הראשונה). ג. רוסיה האנטישמית, רווית הפוגרומים, שמדיניותה הרשמית היתה אנטישמית (תחום המושב וכו') נקראה "המכה ביהודים". ד. המטה הכללי הצרפתי היה אנטישמי בתקופה ההיא בכל מקרה, ופרשת דרייפוס, בין היתר, היא רק עוד הוכחה לכך. האינטרס שלו לקדם את האנטישמיות - ואולי לזה כוונת המאמר - היה שלו עצמו, משום שהאנטישמים גרסו שהיהודים חפצים בהרס והחלשת צרפת. ה. "מלחמת התרבות" שהכריז אותו ביסמרק על הקלריקלים מ"מפלגת המרכז" הגרמנית (שכללו רדיפות משטרתיות נגד הקתולים).

למעלה