מתוך וואלה חדשות

begone

New member
מתוך וואלה חדשות

מבדיקת התפלגות היהודים בישראל על פי סולם של זהות דתית עלה כי 5% מגדירים עצמם כחרדים; 12% מגדירים עצמם כדתיים; 35% מגדירים עצמם כמסורתיים; 43% מגדירים עצמם כלא-דתיים; ו-5% מגדירים עצמם אנטי-דתיים. לעומת המחקר שנערך כעשור קודם לכן, הצטמצמה קבוצת המסורתיים, בעוד שקבוצת הלא-דתיים גדלה. הלא-דתיים גם נישלו את המסורתיים מעמדת הקבוצה הגדולה ביותר. לפי המחקר, בני עדות המזרח הם דתיים ושומרי מסורת הרבה יותר מיוצאי מדינות אירופה ואמריקה. קבוצת החרדים היא ברובה הגדול ממוצא אשכנזי, אך בקבוצות האחרות של הדתיים והמסורתיים קיים רוב מזרחי ברור. הלא דתיים הם ברובם הגדול ממוצא מערבי. עם זאת, הפער מצטמצם במידה רבה עם המעבר לדור השני. שימו לב - אחוז החרדים שווה לאחוז הלא-דתיים! זה קרב שווה.

uuuaaa

New member
קרב שווה ?

נראה לי שהלא-דתיים מולידים בממוצע כשמינית מהחרדים, ושיעורי הירידה שלהם מהארץ גדול בהרבה.

צודק, כל פעם שהמדינה במשבר מי..

רץ לטרמינלים בשדה התעופה עם כל הפקלאות? נכון, החילונים!

Ergil

New member
הסיבה היחידה שהחרדים

לא רצים היא שאין עוד מקום בעולם בו הם יתקבלו ויוכלו לחיות כמו שהם חיים כאן.

לא רק החרדים אלא כל יהודי ויהודי

אפילו אם יהדותו מוטלת בספק. ראה מקרה השואה... קרא שנן ותפנים, אין מקום בעולם בו יהודים יתקבלו בברכה ויזכו לבטחון מלא!! אין! החרדים לעולם לא יעזבו ולא מפני שלא יתקבלו באף מקום, אלא מהסיבה הפשוטה ביותר = מצוות יישוב הארץ.

Ergil

New member
הדגש

הוא לא על "יתקבלו" אלא על "לחיות כמו שהם חיים כאן".

הדגש הוא על כך

שחרדים בכל העולם(ישראל) הינם אזרחים תורמים למדינה שמשלמים מסים עובדים ולא כופים שום דבר על האוכלוסיה איתם הם גרים. (אבל מה לעשות ואנו חיים בישראל...)

Dorfl

New member
שטויות במיץ

אני לא יודע איזה מין אדם אתה, ועם איזה סוג של אנשים אתה מתרועע, אבל אני מתחבר אך ורק אם אנשים שכמותי, וכאלו אנשים הם מעל גזענות ולאומנות.

begone

New member
לא כמות - איכות

איינשטיין תרם לאנושות יותר מכל בני-ברק. לכן אצל החילונים לא הכמות חשובה - אלא האיכות. בחור משכיל אחד של החילונים שווה, בפועל, הרבה יותר ממאה בורים ועמי ארצות שהולכים כמו עיוורים אחרי המסורת והרבנים, בלי להפעיל את התאים האפורים. המוח היהודי, מסתבר, הוא בעיקר נחלתם של החילונים, לא החרדים שאינם מסוגלים לעבור את בחינות הבגרות בגלל מוסדות החינוך הלקויים שלהם.

Dorfl

New member
כרבים לפניי, גם אני

לא מסוגל, וגם לא רוצה, לחיות בדיוק לפי התיאוריות שלי. חונכתי במשך שנים בצורה מסוימת, ולמרות שאני יודע שלדברים מסוימים אין ערך, עדיין אני מרגיש טוב יותר כשאני מתנהל בדרכים מסוימות - אין פה שום סתירה להשקפת העולם שלי, ידוע בפסיכולוגיה שקשה מאוד להתגבר על החינוך שקיבלת כילד.

uuuaaa

New member
מה הקשר ?

הם לא מנסים לתרום בצורה שאתה קורא לה תרומה. לפי דעתם הם תורמים הרבה יותר בדרכים אחרות. גם במחינת הידע בתורה אתה בור אז מה ? למה שמישהו שמאמין בחיים נצחיים אחרי המוות ילמד לבחינת בגרות ? במקום זה הוא לומד תורה אלוקית. ככה הוא גם מקבל חיים שכר אינסופי וגם בעולם הזה הוא מחכים וחי בצורה נכונה ולא מבוזבזת. ובכלל, משכיל חילוני מנסה בעיקר לתרום לעצמו. ואם הוא יקבל ג´וב טוב בחו"ל אז הוא יברח מפה (הרוב, לפי דעתי). לא משנה כמה כסף המדינה השקיעה בו. לעומתו בחור ישיבה, ימשיך ללמוד לטובת העולם גם אם אין לו מה לאכול.

Dorfl

New member
הכל טוב ויפה

אבל למה אני צריך לממן אותו? ולמה אני צריך לחיות על פי אמונה שלו?

uuuaaa

New member
כי

אני מממן קיבוצים וערבים ואתה מממן תלמידי ישיבות וחרדים. כל אחד מממן את הקבוצה שלא אהובה עליו.

Dorfl

New member
אף קבוצה איננה חביבה עליי -

אני לא רוצה לממן אף אחת מהן.

begone

New member
אתה כרגיל, מפזר מלל בלי פשר

"הם לא מנסים לתרום בצורה שאתה קורא לה תרומה. לפי דעתם הם תורמים הרבה יותר בדרכים אחרות" לימוד תורה איננו תורם למציאות. זו בריחה מן המציאות. "למה שמישהו שמאמין בחיים נצחיים אחרי המוות ילמד לבחינת בגרות?" אם הוא מאמין בחיי נצח, שיתאבד ויראה אם זה באמת עובד. "במקום זה הוא לומד תורה אלוקית" אין אלוהים - ראה ערך שואה, הפיגועים בירושלים, הפיגוע בליל הסדר. "משכיל חילוני מנסה בעיקר לתרום לעצמו" בזכות המשכיל החילוני אתה עכשיו יושב ומקליד על המחשב שלך. "ואם הוא יקבל ג´וב טוב בחו"ל אז הוא יברח מפה" דמגוגיה שאיננה מבוססת על שום דבר מלבד הזיות. "לעומתו בחור ישיבה, ימשיך ללמוד לטובת העולם גם אם אין לו מה לאכול" שקר וכזב - אפילו עובדיה יוסף ניסה לנהל מכולת בשביל להתפרנס. הלכה למעשה, תלמידי הישיבות ממציאים לעצמם עבודות חסרות-תועלת בשביל לחיות, בעיקר בתוך הקהילה המגוחכת שלהם.

wolf18

New member
תיקון

אחוז החרדים שווה לאחוז האנטי-דתיים. כלומר הקצוות שווים במספרם ומהווים יחד 10%. כלומר, נשארו 90% שאר האוכלוסיה. אבל בלי שום ביסוס מחקרי נראה שהעשרה אחוז האלה עושים רעש יותר מה90% הנותרים. מסקנה - אנטי לשמו עושה הרבה רעש.

alond

New member
../images/Emo13.gif

שמתי לב לאי הדיוק אבל לא היה לי כוח... חוץ מזה... קבל ח"ח

uuuaaa

New member
שאלה

האם הכתבה דברה רק על הדת היהודית ? כי אני למשל גם דתי (יהודי) וגם אנטי-דתי (של דתות אחרות). ויש גם הרבה מסורתיים שהם אנטי דתיים (למשל נגד האיסלם). והם הכתבה נעשתה רק במגזר היהודי ?

למעלה