מתווכים

ליהי 7

New member
הלו הלו תירגע ותחליף סיגנון

ראשית לא כתבתי שעובדים בחינם תקרא טוב לפני שאתה מחליט כתבתי שיש מתווכים שלא לוקחים עמלה מהמוכר אלא רק מהקונה. דבר שני, תתפלא לשמוע אני איתנה בדעתי ובידיעותיי ואני לא הראשונה שחושפת את התופעה המכוערת הזו - אתה אולי לא חי בתוך עמך היו גם פה וגם בפורומים אחרים העוסקים בנדל"ן מי שהצביע על התופעה הזו עוד לפני ולא אני המצאתי את הגלגל. לגבי הגנת הפרטיות - אני לא מנהלת מלחמות ברשת ומאחר ולא אני המוכרת במקרים הללו אלא הקונה אז אין לי מסמך חתום בעניין התופעה ולפיכך לא אפרסם שמו של אף אחד ולא תגרור אותי למלחמת אינטרנט מכוערת. מספיק שתקרא את הודעתו של פותח השירשור הזה על מנת להבין מי רודף אחר מי בעולם התיווך התערבותכם רק מייקרת עסקאות שממילא קשה להוציא לפועל לעיתים תכופות. אני את דעתי גיבשתי וכמוני גם אחרים שנזקקו למתווכים שונים ומשונים ותתפלא אני לא טועה אני עוברת את במסכת הזו של מתווכים מזה חודשיים ימים. עוד יותר מכוערת היא תופעת ההגנה של כמה מהמתווכים על עמיתיהם שנוהגים בצורה בלתי מכובדת. ואגב, תתבייש לך יכולת לבחור לנהל את הדיון בצורה מתורבתת יותר ולא בשפה זו לא תציג כאן את דבריי כשקר או כזיוף המציאות משום שהמציאות חזקה יותר מכל היתממות שתציג פה ולבסוף, מי שמתחפר זה אתה שמשום מה בחרת להחליף שם משתמש לשם זמני כדי לכתוב דברים בסיגנון כזה בוטה לו היית גאה בכתיבתך ובעל בטחון בדברייך היית מתעמת איתי על כך בשמך המלא והמוכר כמתווך. ליהי

usafun

Member
מתווכים

האם יש הגיון או חסרון במתן פרטי דירה למכירה למתווכי דירות? האם הגיוני לדרוש ממתווך חלק מדמי התיווך במידה והדירה נמכרה דרכו?

לא ברור בתור מה אתה שואל?

ההגיון והחסרון תלוי באם אתה המוכר בעל הדירה? הקונה? סתם מישהו שלא קשור לעניין? פרט והבהר מה כוונתך ...

usafun

Member
בתור מוכר כמובן!!!

אם כדאי להם, שיהיה גם כדאי לי (מעבר לכדאיות של הבאת מתעניינים פוטנציאליים)

eravictory

New member
כדי שמתווך טוב יעבוד איתך אתה צריך

לשלם והרבה !!! בתור מוכר דירה אתה צריך את המתווך מאד מאד לא הוא אותך! כך שתנסה לעשות עסקים אחרים ולהרויח שם כסף ! וכדאי לי לעבוד איתך רק אם תשלם 2% + מע"מ יום טוב לך ובהצלחה "בקומבינות"

בתור מוכר בשוק הנדל"ן העכשוי

מצבך לא מאפשר לך לנסות להתמקח על דמי תיווך ממך, קל וחומר על קבלת חלק מדמי התיווך של הקונה.

ליהי 7

New member
הוא לא צריך להתמחק המתווך...

פרידמן, הוא בתור מוכר דווקא לא צריך להתמקח המתווכים עצמם נוהגים היום להציע שירותיהם ומשדלים אותם למסור נכסיהם לטיפולם תוך הבטחה וסיכום דברים כי מוכר הנכס לא ישלם דמי תיווך אלא רק הקונה. מצב עגום, עצוב אבל מאוד מציאותי. ליהי

עודף מוכרים ...

דווקא היום יש מתווכים המוכנים לוותר על חלק מדמי התיווך מהקונה אבל לא נראה לי שהם יוותרו על דמי התיווך מהמוכר ... לא חסרות דירות למכירה ... חסרים קונים.

על הניסים ועל הנפלאות

כמי שמצוי בשוק הנדל"ן לא ברור לי איפה מצויים המתווכים המוכנים לתווך עבור המוכר ללא שכר. אולי תעבירי לי במסר פרטים שלהם כדי שאוכל להעזר בהם. במחשבה שניה, למה במסר. תרשמי הודעה כאן לתועלת כלל משתמשי הפורום.

ליהי 7

New member
פרידמן אל תיתמם

התופעה שמתווכים מתקשרים לבעלי נכס שפירסמו מודעה בעיתון ומציגים את שירותיהם למכירת הנכס תוך הסכמה כי לא יגבו תמורה מן המוכר אינו דבר חדש והפך ל"נורמה" התנהגותית. בין אם ה"קומבינה" הזו נובעת ממיתון במשק המשפיע גם על היקף עבודתם של המתווכים ובין אם מדובר ב- "טובה ציפור אחת ביד מ- 2 על העץ" המציאות מדברת בעד עצמה. אז אולי אתה כמתווך (בין היתר) לא נוהג כך אבל לא המצאתי את זה ממוחי הקודח. כעו"ד אתה לא באמת מצפה שאחשוף פרטי המתווכים ברשת האינטרנט ואעבור על כמה כללים ברורים של הגנת הפרטיות מצד אחד ומאידך, אעשה להם "פירסום חינם" ובכל מקרה..... לא זו דרכי לגנות התופעה המכוערת. יום נפלא לך, ליהי

eravictory

New member
מאד לא נכון ! ההנחות הם לקונים לא ל

למוכרים!!! ותמיד יהיה דוגמא לצד השני, אבל הכלל הוא שאמרתי!

nizanm

New member
העניין מתמצה בביקוש,ב

בהיצע ובתחרות . אין לגנות פעולות של מתווכים ועו"דים אשר מתחרים על לקוחות. בשוק חלש, אותו מספר מתווכים, יתבקשו לתווך את הכמויות הקטנטנות של הביקוש בשוק . כל מתווך ישאף להיות זה שיהיה מעורב בכמה שיותר עסקות, בין היתר ע"י פיתויים כמו הבטחות למתן הנחות. במצב כזה ההנחות יינתנו לקונה ולא למוכר. מה דעתכם?

ליהי 7

New member
הנחה לכל צד היא מעשה יפה

כמו בכל מיגזר המאפשר קבלת הנחה לצורך הבאת לקוחות לשירותיו; אלא שבמקרה שהזכרתי מקובל לאחרונה לתת הנחה למוכרים ולא לקונים אגב, ניתן לכל סקטור לנסות ולהכפיל את מספר לקוחותיו בשיווק או בכל דרך אחרת ראויה, הגונה וישרה. אסור שהמטרה של יצירת מאגר לקוחות תיעשה בדרך של "קומבינות" מכוערות התנהגות כזו בוודאי שלא תועיל ולא תוסיף כבוד לנותן השירות. ליהי

nizanm

New member
תחרות בשוק החופשי איננה

המעשה העטוי בקונוטציה השלילית שאת עוטה את המושג הנעלה בשוק החופשי . המושג קרוי תחרות חופשית. גם למתחרים שלך מותר להתחרות בך בשוק זה.

ליהי 7

New member
תחרות בכל מחיר - עניין של מוסר אישי

ולמה אני מתכוונת? אפשר לקיים תחרות חופשית ועדיין להישאר הגון, ישר ובעל מידות אלו הם ערכיו של האדם המוסרי. גם את ילדנו אנו מחנכים על פי ערכים אלו. אינני נגד תחרות אני נגד המשפט הנפוץ שכל האמצעים כשרים ומקדשים את המטרה. מסחר הגון, יושר, אמינות ומוניטין הם אלו הנושאים שיעלו על הפרק בבואו של לקוח לקבל שירות מאדם פרטי או חברה. אי אפשר ולא נכון לקחת מצב קלוקל כזה ועטוף אותו במושג יפה של "תחרות" אגב, תחרות היא כאשר 2 אנשים מתחילים מאותה הנקודה כאשר הם שווים בעמדת הזינוק שלהם ולא כאשר מלכתחילה מופלה האחד לרעה. אבל בדבר אחד אני מסכימה: אף אחד לא מכריח אותנו לקבל שירות ממי שאין אנו מעוניינים בו סביר להניח שכל בר דעת יעשה את שיקוליו הוא. יום טוב, ליהי

nizanm

New member
ליהי, בעלת השם היפהפה,תחרות

בשוק פירושו כמו בכל זירה אחת, היא תחרות. בתחרות מאורגנת נקודת הזינוק היא שווה. תחרות בשוק - כמו בשוק הבורסאי כמו בשוק הפישפשים, כמו בשוק עורכי הדים או סוחרי הנדל"ן, אין נקודת מוצא שווה. בתחרות ישמנצח ויש מפסיד. מה ?איפה א ת תרכשי את אותו המוצר? אצל ידידך היקרן או אצלי הזר? תשובה...

זה רעיון .... ../images/Emo6.gif

טוב שאתה לא מבקש גם חלק ממה שהקונה ישלם לעו"ד, לשמאי, למובילים שמעבירים לו את הדירה, לשיפוצניקים שישפצו לו את הדירה וכו' ... הרי כולם מתפרנסים בזכותך

ליהי 7

New member
אתה יודע מה אומרים על זה???

"הבא לבקש כספי ירושה צריך לדאוג שמא יחוייב בהוצאות קבורה" מה זה? בטח תבקש מהמתווך לא לשלם לו מאום כמוכר דירה (מאוד אופייני בימים אלו) ועכשיו גם תבקש לחלוק עימו את שכרו (שממילא נלקח מהקונה בלבד)????? למה????? פרצה מלחמה???? תאמין לי, בתור מתווך לא רק שלא הייתי עובדת למענך - אלא גם בתור קונה פוטנציאלית - לא הייתי מתעסקת איתך. ליהי

למעלה