מתווכים

usafun

Member
אוהו, דרכתי על יבלות...

שמת לב שאמרת דבר והיפוכו! מצד אחד אמרת "בטח תבקש מהמתווך לא לשלם מאומה כמוכר הדירה..." ומצד שני אמרת "שכרו נלקח מהקונה בלבד..". ראשית, הדירה שלי פורסמה בעיתון ומספר מתווכים פנו אליי כדי למכור דרכם את הדירה, ולא אני אליהם. שנית, הרעיון המקורי הוא לבקש מהם הפחתה של 0.5% משכ"ט לקונה כך שהדירה תהיה אטרקטיווית יותר. אני, שכרי יבוא במכירת הנכס. אני סבור ש - 1.5% למתווכך ש"דג" את הדירה שלי מתוך קריאה בעיתון וכל מה שהוא עושה זה לתת לאנשים את הכתובת שלי זה שכ"ט מכובד ביותר!! תחשבי על עצמך כקונה - המתווך אומר לך שתשלמי רק 1.5% במקום 2 מכיוון שהמוכר ביקש זאת. כבר נשמע מעניין יותר, הלא כן?

ליהי 7

New member
בטח ששמתי לב ההערה היתה מכוונת

אז ככה: אף אני מתעתדת לרכוש דירה ממש בימים אלו ואתה יותר צודק מצודק בקשר לפנייה של מתווכים אליך למרות פירסום מודעתך בעיתון. אני באופן אישי שמעתי מבעלי דירות כי מתווכים פנו אליהם ואמרו להם: "אל תדאג אתה לא תשלם תיווך". צודק - מהלך כזה מייקר את דירתך ב- 2% אבל בצורה שהצגת את השאלה לא הובן כי אתה מבקש הנחה על חשבון הקונה אלא אני לפחות סברתי כי מדובר במתווך שמבקש ממך שכר טרחה ואתה מבקש הנחה. אבל, תשכח מזה אין דבר כזה שום מתווך לא יעשה עסקה כזו מראש. עכשיו השאלה שלך היא אמיתית יותר וצריכה להיות מוגדרת האם נכון וריאלי לשלם 2% שכ"ט למתווך רק בגלל ה"דייג". לו היית מציין עובדה זו בשאלתך הראשונה - ההתייחסות אליה היתה אחרת. סליחה אם בשל חוסר הפרטים הללו - נהגתי בך שלא כשורה. האמן לי לא כל הרצוי הינו בגדר המצוי. ליהי

קסנדרה*

New member
לא דרכת על יבלות אלא אולי אנחנו....

עלינו על הדרישה הבלתי הגיונית שטענת בשאלתך הראשונה. כשאתה מציע את דירתך למכירה במודעה בעיתון ופנה אליך מתווך זכותך להסכים לעוד אופצייה שניתנת לך ממילא ללא תשלום. כידוע היום מרבית המתווכחים עובדים על שכ"ט שהם גובים מהקונה בלבד !!! כשקונה פונה למתווך הוא לוקח בחשבון שהוא צריך לשלם למתווך והכל עניין של מיקוח בין 2% ועד 1% ואין זה כרוך בהתמקחות בין הקונה למוכר בענין מחיר הדירה. טעות לחשוב שאם תוזיל לקונה את שכ"ט המתווכך ב- 0.5% תוכל להרוויח זאת במחיר הדירה. הקונה אינו כורך את מחיר הדירה בגובה שכ"ט המתווך. הקונה מודע לעלויות שיש לו עת הוא עומד לפני רכישת דירה, הכל נלקח בחשבון. אז להחלטתך, מתאים לך לתת למתווך את הדירה - אולי תרוויח מכירה קלה, ואם לא, אז תמשיך לפרסם בעיתון ובאינטרנט וכידוע העלויות לא נמוכות. אני מציעה לסיכום: תלה שלט על מרפסת/חלון ביתך לא דורש שכ"ט מקסימום קנס מהעירייה
קסנדרה

ליהי 7

New member
איפה הכלה????????

פרסם פה - תאמין לי לא ימחקו לך את ההודעה. ליהי

usafun

Member
forget it

בעניין הזה האינטרנט הוא לא ערוץ שמוכיח את עצמו!

ליהי 7

New member
לא בהכרח אני מחפשת אפילו באינטרנט

יוסיפון, למה האינטרנט לא ???? אני רוצה לאמר לך שאני לא בוחלת באפשרות הזו. אני באופן אישי מעדיפה למצוא דירה בכוחות עצמי וללא תיווך (על אף שאינני שוללת פניות למתווכים) אבל נסיוני האישי לימד אותי לא לסגור שום דלת הפתוחה ולו קמעה. ליהי

usafun

Member
2 תגובות עד היום

הדירה מפורסמת במספר אתרים כחודש - עלוב ביותר...

ליהי 7

New member
כתוספת לפירסום בעיתון לא?

ומה העלת בחכתך כאשר השתמשת במדיה של פירסום בעיתונות? ליהי

בשביל לפרסם יש בפורום לוחות ...

טעות חמורה ... פה לא מפרסמים דירות למכירה - כל פירסום כזה ימחק מייד

מוחק ובוכה ... מוחק ובוכה ...

אני גמיש אבל לא במודעות מכירה/השכרה ... פה זה לא הפורום של גלובס

ליהי 7

New member
פרידמן הכל בעיני המתבונן

קצת חוש הומור לא יזיק לא הכל בחיים שחור-לבן. זה בסדר, אבי יבין בדיוק כמו שצריך. אל דאגה פרידמן ליהי

למעלה