מתוודה על חטא

מתוודה על חטא

תקשיבו - השוביניזם הזה כנראה נמצא עמוק בתאים - מתחבא

לבן שלי יש עכשיו משחק כרטיסים שנקרא "בעלי מקצוע". מתאימים תמונה של אדם /בעל מקצוע לחפצים שהם הוא משתמש - נגיד זמרת לכלי נגינה ורמקול ודיסקים

יום שיש היו אצלנו משפחה (אח שלי וגיסתי) וישבנו לשחק איתו. בקיצור יוצאת תמונה של אביזרים של מדידת חום/ סטטוסקופ עם בחורה. אז אני לימדתי אותו שזו אחות. אז אח שלי מעיר לי שאם זה היה גבר הייתי אומרת רופא אבל בגלל שזו אישה אז אמרתי לו אחות. ובאמת הסתכלתי בתמונה ואין דרך להגיד בבירור לגמרי שזו לא רופאה. בשלב זה זה היה דיון פילוסופי משעשע.
ואז הוצאנו עוד קלף - של איזה ומטוס עם תיק טיסה וכו' ואישה והוא אמר דיילת (מתביישת לומר - כן גם את זה אני לימדתי אותו
) ואז אח שלי כבר צחק - כי הרי אם היה גבר הייתי אומרת טייס בבירור.
יצאתי מזה די מובכת

ואף פעם לא חשבתי שאני שוביניסטית בחיי - זה בא לי אוטומטית התיאור הזה... חבל שלא כתבו על הקלף לחסוך לי את הפדיחה. ממש נפלתי לפח הכי קלישאתי.

בקיצור מאז אני מנסה לתקן ואומרת לו טייסת ורופאה - אבל הוא מתעקש על התיאור הקודם...

ExNewYorker

New member
ברור שזה לא שובינזם. אבל עובדתית כולנו גדלנו

כך ולכן אנחנו עדיין שבויים בקונספטים קצת מיושנים.

kmiki

New member
חשבתי על משהו דומה היום

בתור אחת שמגדירה את עצמה כנטולת דעות קדומות, הצלחתי לאחרונה להוכיח לעצמי שאני ממש לא נטולה מהן, ואנ יעובדת על ניטרולן.יש מישהי בקומה שלי בעבודה, ממשרד אחר שמבלה את כל יומה בשירותים של הקומה, כאילו מנסה לברוח מהמשרד שלה כל הזמן.
היא שם מדברת בטלפון, מתאפרת, סתם מעבירה זמן, והיא מעין אשה מוזרה קצת, קטנטונת, אובר מטופחת, וממוצא רוסי (כל היום מדברת בקולי קולות בטלפון ברוסית).
הדבקנו לה את השם בבושקה.
הבוקר חשבתי על כמה שזה לא יפה מצידי, אפילו שאין בזה כוונת זדון, ושאם הילד שלי היה אומר דווקא כזה הייתי מעירה לו, ולעצמי?
אז הערתי לעצמי והבטחתי להשתפר.

D X 9

New member
חשבתי על זה

ואפילו פתחתי את המשחק התאמה של בעלי מקצועות לכלים. וככל שאני חושבת על זה כולם גברים. גם בציורים וגם במה שאני אומרת.
וזה למרות שכמעט כל הרופאים שאליהם אנחנו הולכים הם נשים, רופאות. וגם בעלות המאפיות...

אני אשים לב לזה, תודה על תשומת הלב

למעלה