מתובנות הגמילה.....

מתובנות הגמילה.....

אודה על קבלת טיפים בנוגע לתהליך הגמילה. מהי השיטה המוצלחת ביותר? האם יש צורך בליווי ע"י ספרים/קלטות ואיזה? סיר/ישבנון - מה כדאי? הקיצר עשה ואל תעשה בנוגע לגמילה.... תודה ,

לורליי43

New member
תלוי בילד שלך ותלוי בך

הבסיס הוא -" לא בלחץ". ואיך עושים את זה צריך להיות תלוי בבן אדם. יש כאלה שאצלם מתאים לתת לילד להסתובב ערום, אני "מתה" מהמחשבה שהוא יפשפש לי את כל הבית- אז לי זה לא מתאים כי זה נכנס תחת "הרבה לחץ". אז איזה טיפוסים אתם?

לאה_מ

New member
לדעתי (וגם קישורים):

להתחיל כאשר הילד מראה נכונות לתהליך (לא לחכות עד שהוא יגיד "אמא, איפה הסיר?", אבל בהחלט לשים לב שעשיית הצרכים לא מלחיצה אותו, שהוא מוכן להפרד מהחיתול, וכו'). לאפשר לילד להסתובב עירום כמה שיותר - זה מגביר מאד את המודעות לצרכים (וגם מקל על התפעול כשצריך להגיע מהר לשרותים
). אפשר לקנות ישבנון ואפשר גם לפזר סירים במספר מקומות בבית. אני לא אוהבת "ספרות מגוייסת" וגם לא קלטות מגוייסות, ולכן לא נעזרתי בספרים וקלטות לגמילה. זה נראה לי נושא שלא דורש הסברים ברמה שאני לא מסוגלת לתת לבד. לגבי הבחירה בין סיר לישבנון - זה תלוי בהעדפה של הילד, וגם במידה פחותה בהעדפה שלך. אצלי כל הילדים השתמשו בישבנון. לדעתי להם לא היה כל כך משנה, ולי היה הרבה יותר נוח כך מאשר בסיר. ואני מצרפת לך קישור לשאלות הנפוצות בנושא הגמילה - מציעה לך להתחיל מאיך מתחילים גמילה, ולהתקדם לפי הצורך
ואת מוזמנת לעדכן אותנו.

אמאילי

New member
דוקא אצלינו הקלטת "בלי חיתולים"

השפיעה מאד. זה קלטת שלמה על גמילה ובעיני היא מאד מטופשת אבל אצל הילדים היא להיט ואני ממש שומעת משפטים מתוך הקלטת כשהם הולכים לסיר, לשירותים וכו'.

אלדורית

New member
מסכימה מאוד עם הנאמר כאן

עיקרון ה"בלי לחץ" נראה לי מאוד משמעותי. נקודות שנראות לי חשובות להדגשה: 1. הסוויץ' המחשבתי: גם החלפת חיתול עם קקי אינו פעולה נעימה וגם ניגוב שלוליות. כשנכנסים לתהליך של הגמילה צריך לקחת בחשבון שיהיו פספוסים, ולהתייחס אליהם כאל אי-נעימות הכרחית (מצד ההורה) שאינה יותר מעיקה מהחלופה שלה (כמובן שאם את לא חושבת כך, כדאי לך לחכות אולי לגיל מבוגר יחסית, סביבות גיל שלוש, שבו יש פחות שלוליות). 2. מקריאה כאן בפורום עולה שיש שני גילאים של גמילה: סביבות גיל שנתיים וסביבות גיל שלוש. לכל גיל אופייני סוג אחר של "פספוס". בגיל שנתיים יש יותר שלוליות (כי הילד פחות מודע לנושא וזה לא כ"כ מפריע לו להרטיב), ובגיל שלוש יש יותר קקי בתחתונים (כי זה נכנס לענין של שליטה ולמאבק האופייני למול רצון ההורים). בכל מקרה צריך לקחת בחשבון שהדברים האלה קורים לעיתים, ולא להלחץ מהם (ולא לכעוס). (אולי עולה מתוך כך שהאידאלי הוא הממוצע, שנתיים וחצי? לא יודעת. תלוי בילד ובהורים). 3. כדאי להיות ערוכים טכנית: לסלק שטיחים אם אפשר, ולקחת לכל מקום בגדי החלפה ומגבונים. 4. סיר מול ישבנון: היתרון של ישבנון הוא שלא צריך לנקות סיר. היתרון של סיר הוא שהוא קטן יותר ונגיש יותר (נמוך, לא צריך לטפס כדי לשבת עליו וגם אפשר להניח אותו בקרבת איזור המשחקים של הילד--כך שאפשר להגיע אליו הרבה יותר מהר). אפשר לשלב: להניח בשירותים ישבנון ולהחזיק גם סיר בנוסף. אם הילד גדול פיזית יכול להיות שתוכלו מהר להסתפק בישבנון (לקטנים זה קצת פחות נוח).

טאשקה

New member
מנצל"ש לעדכון משלנו

לפני מס' ימים הורדנו סופית את החיתול, והילדון (2.4) עושה פיפי בסיר בהצלחה מרובה, ללא פספוסים בינתיים (גם בגן). בבית אני לא מזכירה לו - הוא מבקש לבד. בגן, לעומת זאת, הם נוהגים להזכיר. ניסיתי להסביר להם שהרעיון הוא שילמד לשלוט לבד בעניין, כלומר שזה יהיה באחריותו (משהו שלמדתי בפורום), אך הם בשלהם... מסכימה עם מה שנאמר עד כה בנוגע לגמילה ול "בלי לחץ". הילדון כבר מזה תקופה עשה סימנים של מוכנות, אך בכל פעם שניסיתי היה עושה פיפי, ורק אחרי זה אומר שעשה. אז החזרתי שוב החיתול וחיכיתי עוד קצת. בינתיים זה מצליח. לדעתי, לא צריך לפחד מרגרסיה, אם את רואה שהילד/ה עוד לא מוכן, החזירי את החיתול, ונסי שוב מאוחר יותר. יש לנו גם סיר וגם ישבנון. הוא מעדיף סיר.

למעלה