מתה עליכם!

ידו בכל

New member
מחכים למשיח

שידו בכל ויד כל בו
אפרופו השיר נכתב על מפולת המניות הבנקאיות ב 1984 משיח להבנתי זה הכסף הקל שהאנשים עשו ושר האוצר היה ארידור. היום אחרי עידן הבועה נראה השיר אקטואלי יותר מתמיד יושבים שעות מחכים שמשיח יבוא משיח איש מפתח ידו בכל ויד כל בו ענן סמיך וירוחם ממצמץ בשפתיו יהודה מסתכל בשעון ומפלבל בעיניו משרד בצפון ארציאלי בע"מ יועץ אחר הצוהריים ובחוץ העולם מתרוצץ לוחץ זמזם עונה תביאי לנו קפה. משיח לא בא משיח גם לא מטלפן... שתיקה כללית חמישה אנשים מתוחים הדלת נפתחת וירדנה כולה חיוכים השחור ליהודה התה לארציאלי הבן ירדנה יוצאת עזרא לא מפסיק לעשן הנה כי כן מתחלפת שעה בשעה זקן ארציאלי יודע שהוא לא טעה נוטף זיעה ומרעים בקולו על הבן. משיח לא בא משיח גם לא מטלפן... פעמון הכניסה מנסר את אוושת המזגן מקפיץ את ירוחם לדלת חותך בעשן ארציאלי הבן מסתכל על אביו מהצד ובפתח מתגלה שוטר עם הכובע ביד ויהודה אומר משהו בטח קרה אומר לו ירוחם סתם לא שולחים משטרה אומר השוטר הייתה תאונה. ולכן משיח לא בא משיח גם לא מטלפן... תאונה למי שואל ארציאלי הבן תאונה למדינה עונה השוטר המסכן הבורסה נפלה אנשים קופצים מהגג גם משיח קפץ והודיעו שהוא נהרג הכל אבוד בוכה עזרא דהן הקבלן משיח בשמיים ואנחנו בלי הכסף כאן וירדנה היפה ממלמלת זה לא יתכן. משיח לא יבוא משיח גם לא יטלפן... דצמבר המר זעקו כותרות בעיתון ושר האוצר נתן במבט ראיון הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם מה שבא בקלות באותה הקלות יעלם האזרח הקטן נאלץ לשלם בגדול ואותי מעניינת ירדנה יותר מהכל הולך למילואים וסופר את הכסף שאין. ומשיח לא יבוא משיח גם לא מטלפן... כן, כן משיח גם לא מטלפן.

rigoletto111

New member
טוב, רק סילבן יכול להיות מתחרה

בעל סיכוי לארידור בתחרות "שר האוצר הנוראי של כל הזמנים" . אבל כדי שהאידיוט לא ייעלב שבעטו אותו, בעטו אותו למעלה, למשרד החוץ. לפחות שמה הוא יגרום פחות נזק ...

ידו בכל

New member
אני זוכר את אותו מבט לחדשות

אומנם באותה תקופה לא הייתי בגיל להבין משהו בכלכלה אבל נחרט בזכרוני אותו מבט לחדשות שבו יורם ארידור משיר מבט לאומה ואומר אם אני הייתי במקומכם הייתי קונה מניות בנקאיות. יום או יומים לאחר מכן הייתה המפולת. לגבי סילבן לא בטוח שאם היה שר אוצר אחר במקומו זה היה עוזר. הוא פשוט האיש הלא נכון במקום הלא נכון בזמן הלא נכון שאחרי עידן הבועה. וזה באמת נכון, את המנהלים שלא מצליחים, תמיד בועטים למקום ששם הם יגרמו פחות נזקים - הווה אומר מקדמים אותם לעמדות ניהול גבוהות יותר.

rigoletto111

New member
אבל סילבן פישל המון

למשל כשהעלה את המס השולי ל63% כאשר ביטל את תקרת הביטוח הלאומי - ונגרם מזה הפסד הכנסות אדיר למדינה, כי המון שכירים פתחו חברות לצרכי מס. כנ"ל האינפלציה וגלגול הנזקים על המעמד התחתון (ראיתם כמה התייקרה הנסיעה בתחבורה ציבורית?) , בעוד עובדי חברת החשמל מעלים כל חודש את התעריף ואת המשכורות שלהם. אז שסילבן לא יגלגל עיניים לשמים ולאשתו האהבלה. אני לא אומר שמישהו אחר במקומו היה מביא את המשק לצמיחה של 9% , אבל אולי המפולת היתה יותר קטנה.

שיר גדול

ובכלל שלום חנוך יוצר ענק. יש לו שתי סנוניות חדשות: הראשונה (שכחתי את שמה) מדהימה, השנייה 'ראשממשלה' משוננת. >ספל חמאה חותכת בעשן<

שלום לך דידית...

ואולי תספי קצת על עצמך... מאין באת? ומה הכוונה סגירת מעגל? האם המשמעות היא שיצאת בשאלה?

דידית

New member
את האמת,

אין לי סבלנות, אני לא חדשה פה ורובם מכירים אותי. אז אם זה באמת מענין אותך אתה יכול להציץ בארכיון או לעשות חיפוש אישי על השם. דידית.

למעלה