מתה מפחד

מתה מפחד

זוכרים שסיפרתי לכן שעברתי ניתוח בברך לפני כחודש? אז בניתוח הזה לקחו דגימה מדלקת דיי חמורה שהיתה לי שם...התשובות הגיעו והרופאה בשיחת טלפון מינמלית, הודיע לי שיש לי דלקת פרקים. לא יודעת מה איתכם, אבל לי אין שום ידע בנושא. נכנסתי לאינטרנט וחשכו עייני. השבוע אני אמורה לחזור לעבודה. ואני מתה מפחד!!! העבודה שלי מחייבת הרבה מאוד עומס על הגוף, ובטח על הברכיים. בסוף השבוע הרמתי את האחיין הפיצי שלי בן השנה, ואחרי 5 דקות הכאבים דיברו. אני גננת של ילדים עם מגובליות מוטוריות. אני מבינה שאני צריכה הסבה מקצועית. אין לי שמץ לאן. מתה מפחד מהתחושה שאשאר בלי עבודה. לי אין אופציה לבקש עזרה מהורים. מפחדת עד אימה מהמחשבה שאצטרך עזרה. שמעכשיו נועדתי לסבול. וכן, יודעת גם שאני שופכת פה את ההסטריה הפרטית שלי, בלי שעדיין פגשתי שום רופא שיסביר לי מה בעצם קורה איתי. ועוד בכלל לא דיברתי על הפחד שבאין משפחה, אין זוגיות ומי בכל ירצה...

בוקר אור

אל תקדימי את המאוחר... קודם כל שמעי מה שיש לרופאה לומר לך, את המימצאים ואת הדרך לפתור זאת. הרי אם תשבי ותפחדי חוץ מאשר להכניס את עצמך ללחץ ולהגביר את החרדות והחששות (ואולי בכך לגרום נזקים אחרים לעצמך) לא באמת תפתרי משהו... נכון, זה לא נעים, מפחיד וכו' אבל לא כדאי להיכנס למתחים לפני שאת יודעת מה באמת קורה. לפני שנים רבות מאוד, כשהייתי גננת, חליתי בדלקת פרקים שהיתה סיבוך של מחלת האדמת בה נדבקתי מבני בן השלוש (אז...). יכולה לספר לך שלאחר זמן קצר מאוד עשיתי כל מה שעשיתי קודם לכן ללא שום בעיה. אז נכון שכל מקרה הוא שונה ונכון שלא באמת מעניין מה קרה למישהו אחר אלא מה יהיה איתך... אבל למענך, חכי לדברי הרופאה שמעי את עצותיה וראי מה באמת המצב, אח"כ תוכלי להתחיל לדאוג אם תרצי...לזה תמיד יש זמן. זה לא שאני ממעיטה בבעיה אלא שכשניגשים לדברים מכיוון אחר הם נראים אחרת וגם ניתן לטפל בם בצורה מעשית ומועילה יותר. אז לכי לרופאה ואל תשכחי לעדכן.. מקווה שהדברים ייראו אחרת משם...

../images/Emo201.gif כמו שאיחוד אמרה...

אל תקדימי את המאוחר, עד כמה שאני יודעת, דלקת פרקים, זה לא סוף העולם. דברי עם הרופאה וקבלי ממנה את כל המידע הרלוונטי, לפני שאת נלחצת... אני בטוחה שיהיה בסדר...

../images/Emo24.gif

גם אני מצטרפת לדעה שאין להקדים את המאוחר. נסי לדבר עם הרופאה ואולי אפילו לקבל חוות דעת נוספת. יהיה בסדר.

תודה מקסימות

כרגע האריכו לי את ימי המחלה ואסרו עליי( ממש כך, לחזור לעבודה פיזית). בדיקה של ראומטולוג יש לי בשבוע הבא, והוא יוכל להסביר לי יותר במה מדובר. דיברתי גם עם העבודה ועדכנתי. המנהלת שלי בסך הכל אדם מקסים, והיא אמרה שצריכים לחכות לתשובות ממש ואז להבין יותר במה מדובר, ואז לבדוק את האופציה של הנחייה בלבד. יודעת שהלחץ טיפשי ומיותר ויחד עם זה,לא מצליחה לא להיכנס ללופים האלה של הפחד...

Darkmatter

New member
היי לימון :)

כמו שהבנות אמרו, אני לא חושבת שאת צריכה כרגע לחשוב על זה יותר מדי עד שלא תעשי את הרנטגן(או את הבדיקת דם?).. באמת תעדכנו אותנו. ואני מקווה שהכל יהיה בסדר.

היי סקאלי

עוד לא נפגשתי עם ראומטולוג, כך שתשובות של ממש אין לי. אבל..וכאן נכנסת האופטימיות הזהירה...עשיתי בדיקות דם לבדיקת אופציה למחלה אוטואמונית...והן דווקא מראות על תקינות, לפחות ככה אמרו לי מביני בדיקות, שאינם רופאים. רואים שיש דלקת, אבל כמו שאני מבינה היא דלקת מקומית. ויאלה, שיתנו לי כבר את התרופה לטיפול בה...ואני אחזור לעצמי. זה מדהים חוסר הרגישות של הרופאים. האורטופדית שניתחה אותי וקיבלה את ממצאי הביופסיה הדלקתית, אמרה לי בטלפון "יש לך דלקת פרקים, לא נורא , יש דברים יותר גרועים" וסגרה. ורק כשראיתי את התוצאות מול העייני, ניתן היה להבין שדלקת פרקים היא אחת מהאופציות האפשריות, היא לא ממצא אבסולוטי. יש דלקת ולא ברורה לחלויטן סיבתה. כל כך התרגזתי על שבוע האיימה שהיא ארגנה לי. אומנם עוד אין לי תשובה סופית וברורה מה מתחולל לי בברך, ועדיין, איכשהו ברור לי שזה משהו זמני. ולא סוף עידן הבריאות. מבטיחה להמשיך לעדכן. תושה שאתן פה
לימון

../images/Emo201.gif

מבינה לגמרי את החששות שלך. גם אני היסטרית בנושאי ביראות [מעניין למה ...] עד הפגישה עם הראומטולוג, אולי את יכולה לאסוף חומר באינטרנט. זה עשוי להבהיר מעט את המצב. גם אני אשמח אם תוכלי לעדכן מה קורה איתך.

למעלה