מתג גומי

popi199

New member
עובד כל יום במגרש

איכשהו זה לא ממש מזיז לו, הלחץ נבנה בהדרגה לאותו טיול,בטיול ארוך לוקח לו יותר זמן לבנות לחץ בטיול קצר פחות.

אגב בלי סוסים אחרים הוא דווקא יותר טוב.

אולי אתה מכיר את הסוס זה כתם שלפני מלא שנים היה בחפציבה אצל הגר.

Half Halt

New member
אני במקרה מכיר אותו

עוד מהתקופה שהוא היה בעין יהב (ואפילו רכבתי עליו איזה פעם)... סוס מקסים!
בכל מקרה, אני די בטוח שהוא עשה קילומטרים מכובדים בטיולים בחוץ אז באמת מוזר שזה התחיל פתאום... באמת הייתי שוקל איזה שטיק נרכש (שאולי או אולי לא קשור לעניין המתג) ומתייחס לזה בהתאם- לא סוס לחוץ או מפוחד, אלא סוס שלמד לנצל פירצה... קורה לכולנו :)

popi199

New member
אני חושבת

שפה אתה טועה, הוא לא בקטע של לנצל פירצות,אולי בגיל צעיר יותר, לא בשלב זה של חיו בכל מקרה...
כל פעם שיצאו איתו פה היו איתו בעיות ואני מלווה אותו באמת הרבה זמן, אחרי תקופה פשוט לא יצאו איתו יותר.
אם בצפון היה משהו אחר את זה אני לא יודעת, למרות שאני יודעת שחצי מהשנתיים שהיה שם לא היה רכוב בכלל.

jgut

New member
אני לא חושבת שזה מוזר

ראיתי לא מעט סוסים שיותר לחוצים עם המאמנים, מאשר עם התלמידים.
בדרך כלל זה קורה מעצם זה שהמאמן עולה עליהם. לדעתי זה בגלל שהסוס יודע לזהות מי הרוכב שידרוש ממנו יותר.
מצד שני, זה לא דבר רע לצורך האימון. כי יכול להיות שכשהסוס יהיה רגוע עם המאמן, הוא יהיה יותר רגוע עם רוכבים אחרים. הוא פשוט ילמד להתמודד עם הלחץ הזה ולהירגע לתוכו.
את יודעת לזהות מה ההבדל מבחינת הסוס, מטיול בשדות לעומת טיול במושב?
אני מנחשת שזה התפאורה השונה (מרחבים לעומת שטח מוגדר), אבל זה יכול להיות גם מרחק מהבית, שטח פחות מוכר ועוד.

popi199

New member
כן מובן

שיש הבדל העניין שהמושב שלנו דווקא מלא אלמנטים מפחידים והשטח הפתוח בחוץ לא ממש פתוח, התחלתי לעשות את הטיולים יותר קרוב לגדר היישוב אבל לא ממש היה הבדל.

הסוס היה רוב חייו של המאמנת שלי והיה סוס קפיצות לילדים בחווה והיא הייתה עולה עליו המון גם בבית וגם בתחרויות, כשקניתי אותו משהו השתנה ופתאום הוא נהיה מאוד לחוץ איתה, הייתה שנה שבה יצאנו לתחרויות עליו ביחד והוא ממש היה מסוכן איתה, לא נראה לי שמאוד מתחשק לה לרכב עליו ואני לא מבקשת כי זה בעצם לבקש ממנה להסתכן וזה לא נראה לי מתאים.

giri

New member
עד שחזרתי מהסופ"ש

נראה לי שקיבלת הרבה תשובות טובות,
בכל מקרה רציתי לומר שאישית אם את מחפשת מתג מאד עדין בשביל תחושת הבטחון, אני מסכימה עם הרעיון של פרנץ' לינק, הם מתגים מאד מתונים. אם לא, גם האקמור הוא אופציה, למרות שהוא בעצם יותר חריף מפרנץ' לינק עדין.
ובכל מקרה, לחץ מהסוג שאת מתארת, ממעט הנסיון שיש לי, פשוט לוקח זמן והתנסויות לסוס לצאת ממנו, ומהבחינה הזו כמובן שקירורים בחוץ יעזרו אבל לא כ"כ כמו פשוט קילומטרז' בטיולים.
מאיך שאת מתארת את זה, הוא רואה את הטיולים הללו כשונים מטיולי הקירור בכל מקרה, ולכן לא בטוח כמה הם ירגילו אותו.

עוד משהו שאפשר לעשות, זה לעייף אותו קצת לפני טיול, אם בלונג' ואם פשוט בהרצה במגרש. להוציא לו קצת אנרגיות ולהביא אותו קצת יותר רגוע מלכתחילה לטיול.

למעלה