מתגעגע

mndi gold

New member
מתגעגע

אני מתגעגע לצולנט של שבת לדגים של אמא למקוה בבית וגן לשירים של מרדכי בן דוד לאופשרנש של חימקה לחזן בבית כנסת לדף היומי לבת דודה שלי שרהלה לרבקלה הבת של השכנים לברוח מהסדר לבריכה ולהחליף את המכנסיים לגינס ובעיקר להתפלח לקולנע בתלפיות בלי שאף יראה אותי

גאטליעב

New member
תחיה את העכשיו!

צריך לדעת לזרום, געגועים זה דבר טבעי בכל מצב, חוץ מזה כשתהיה שם זמן-מה תימאס בו שוב כמו שהיה.

גם אני מתגעגעת!

גם אני מתגעגעת! לזמירות שבת, לסלטים של אמא, לצחוקים עם החברה הישנים, לשירים החסידיים, לפנים של אבא שלי עם פחות קמטים, לתחושה שאני כמו כולם בשמחות משפחתיות, לשולחן שבת מלא עם כל האחים והאחיות. ולתחושה שאוהבים אותי ולא כועסים עלי ולא כואבים עלי עם משהו בפנים. אז מה? געגועים זה דבר נורמלי, אם אני אגיד לכם שאני מתגעגעת לתקופה שקמתי בבוקר ואמא שלי הכינה לי מיץ תפוזים, ולא היו לי שום דאגות על הראש רק ללכת ללמוד בבית ספר. ולא היה לי עול של קיום ולא עול של לשלם חשמל בזמן. אני מתגעגעת! לתקופה שהייתי ילדה של אבא ואמא שנתנו לי כל מה שהייתי צריכה. לתקופה שאין בה לחץ של עבודה. אז מה? אני רוצה לחזור לילדות? לא! לבית הספר? לא! אין מה לעשות בחרתי להיות פה ולא שם וגם אם קשה לי וגם אם אני מתגעגעת זה טבעי. טבעי שמתגעגעים לתקופות שונות וטבעי שעם כל הגעגוע לא רוצים להיות שם. מנדי, זאת בחירה שלך אם זה לא געגוע אלא כבר נעשה לצורך, אם אתה לא מרגיש שלם עם איפה שאתה ולא טוב לך. זאת בעיה. אבל קושי בחיים זה טבעי, זה נורמלי וזה לא סיבה בשביל לוותר על החופש שרכשת אותו בקושי רב. אלוהימית.

חי אדר

New member
בחילופי התקופות

להתרפק על העבר ולראות אותו באורח חיובי הוא בהחלט דבר טבעי. יש תמיד נטיה לראות את העבר באורח יפה וורוד, על אף שבאותם ימים הדברים נראו באורח קודר וצונן, ואף מדכא. אך השאלה היא: מדוע לא תוכל לממש געגועים אלו במצבך הנוכחי. כלום יש מניעה מלאכול חמין ולשמוע מוסיקה? אם הינך מתכווין לאווירה שאפפה אותך בימים קודמים אלו, אזי אוכל להבטיחך כי בעוד מספר שנים תמצא עצמך מתגעגע דווקא לימים אלו שבהם אתה נמצא כעת, ותראה אותם גם כימים יפים שאולי צריך לשוב ולחיותם. קצרו של דבר, הגעגועים הינם טבעיים, ובאותה טבעיות שהם עולים כך הם חולפים, וכך הם פושטים צורה ולובשים צורה, בכל מעבר מסויים בחיים.

../images/Emo24.gifנכון ובגדול../images/Emo24.gif

את גדולה! <לא יהיה לי אלוהים אחרים על פנייך>

מזדעק../images/Emo46.gif

אילו היה לי כח הייתי שואג בכל כוחי. ראיתי את ההודעה, אמרתי בלבי, נו נו, בנד'ם מתגעגע, טבעי. חשבתי אולי לכתובלו משהו כמו "סע הבייתה לביקור" וכו' כהענינים האלו. ופתאום, שומו שמיים, אני ממשיך לקרוא את התגובות של החברים ואני נתקל בזוועות איימים. כמו למשל "צריך לדעת לזרום" וואלה יופי. הגדיל לעשות מי שכתב "תחזור בתשובה". וואלה. אח"כ הודעה פושרת שעוד אפשר לחיות אתה, גם אני מתגעגעת וכו' וכו'. נראה לכם שעצם התגובות הפריעו לי??? לא!!! לא כל כך מפריע לי שמתעללים במישהו אומרים לו "תחזור בתשובה" מפריע לי שרואים בגעגועים סתירה ליציאה בשאלה ה"לא נורא" הזה שמגיע כדי להרגיע ולהזכיר שבכל זאת "היציאה בשאלה" הייתה משתלמת, מיותר בעיני. אני מתגעגע, מה יש בזה לעזאזל??? אז מתלבשים שחור לבן, הלכים הבייתה, מחבקים ת'אחים ות'אחיות, אוכלים אוכל אמהי, אם מתגעגעים לבית כנסת הולכים לבית כנסת ואח"כ יוצאים לעשן. נו מה הבעיה??? תסבירו לי. ולך המתגעגע אין לי לומר לך אלא, "אתה מתגעגע משמע אתה קיים".

סליחה?

איפה ראית שאמרתי לו אז מה? איפה ראית סתירה בהודעה שלי. תקרא אותה שוב בבקשה! אמרתי בדיוק את מה שאתה אמרת, רק בכוון אחר. אני מתגעגעת! אז מה? זה אומר לעזזוב הכל? לא! זה אומר להתמודד עם הגעגוע ולדעת שזה נורמלי. זה אומר להתגעגע להרבה דברים אבל עדין לא לחשוב שקושי זה סיבה לוותר על מה שאתה חושב וקושי זה לא סיבה להכנס חזרה, לאיפה שאתה לא רוצה. וקושי זה חלק מהחיים. ואגב הלוואי וכל אחד היה להשקיט את הגעגוע שלו בחיבוק לאחות לפעמים זה לא אפשרי. לפעמים גם לאכול אוכל אמהי זה לא אפשרי . למרות שיש עוד אלף דרכים אחרות להשקיט געגוע. שבשב הסכמתי עם כל מילה שלך רק לא הבנתי מה לא בסדר בתגובה שלי. כי היא נכתבה באמת מכל הלב ומנסיון אישי. אדרבא תחכים אותי! אלוהימית.

../images/Emo3.gif../images/Emo24.gif../images/Emo6.gif../images/Emo25.gif

הלווווווווו, מה קורה איתך??? עזבי שטויות, אני עושה דרמטיזציה מדברים פעוטים. סתם, היה מההודעה שלך ריח של יישוב קושיא. כנראה שיש לי חוש ריח מפותח

גאטליעב

New member
איזה שטויות

אני מתגעגע לצולנט של שבת - אין צ'ולנט בחנות? לדגים של אמא - נו באמת הדגים מפריע לו? למקוה בבית וגן - אני חושב שבריחה יותר כיף לשירים של מרדכי בן דוד - לך לגל סטאר לקנות וכו' וכו'. אתה חושב ששווה צ'ולנט בלי לשמור שבת מתוך אמונה? וכן הלאה. נו אז מה, עבר תקופה ועכשיו יש משהו אחר, געגועים לא מוכיחים שאז היה טוב...

MAYA20

New member
נסיון נחמד אבל האמת רחוקה ממך

יש צ'ולנט בחנות אבל הוא לא הצ'ולנט של אמא הריח של בישולים בייתים זה דבר שגם חילונים שלא בקשר עם ההורים מתגעגעים אליו למה אתה חושב שיש חנויות שמפרסמות שהן מוכרות "אוכל ביתי", הגעגוע הוא לבית. <גם אני מתגעגעת... בערך>

גאטליעב

New member
נכון זה מה שאמרתי

וכך אני מצדיק את געגועיו (והמבין יבין, ודי לחכימא ברמיזא)

אופק?

ממה צב איתך? הכל טופ? קח את הסרט חומות של תקווה ושים היטב לב למה שמורגן פירמן אומר בסוף כשהוא נוסע באוטובוס. >לא מבינה למה צריך להתפלח, הרבה יותר כייף ללכת חופשי<

נדודי

New member
כולנו מתגעגעים

געגוע זה הדבר הכי טבעי, במיוחד לאנשים כמונו. גם אני מתגעגעת לחברות, להתועדויות, לניגונים, ובעיקר לרגעי ההתעלות בתפילה שלא מצאתי להם חוויה חילונית תחליפית (אולי יש לכם רעיונות לתחליפים). אני אוהבת את הגעגועים, הם מחזירים אותי לרגעים יפים. אבל גם מזכירים לי מאיפה באתי ולאן אני הולכת, מזכירים לי שהיום אני במקום טוב יותר, מזכירים לי שאני חופשיה. ותמיד אפשר לשמוע קצת אברהם פריד (מרדכי בן דוד? לא מגיע לקרסוליים של אברמלה).

הומור, את יודעת מה זה?

אם לא, אני מציע לך שני דרכים. דרך א'.תקפצי לדער משכיל, יש לו מהחומר הזה הרבה, גם בשביל לתת לך את העודף. דרך ב'.תקראי קצת שיקספיר.

האחד

New member
אתה מגעיל ../images/Emo31.gif

יש הבדל בין הומור עם משכיל.. לבין הומור על משכיל... אתה סתם מעצבן

למעלה