מתגעגע לנעורים שאבדו

golan2072

New member
מתגעגע לנעורים שאבדו

הגעתי למסקנה שאיני מתגעגע לאקסית שלי (טוב לי יותר עם בת הזוג הנוכחית), או ללימודי התואר הראשון, או אף השני, אלא אל הנעורים שאבדו.

אני נזכר בנעורים, בשיאם - גילאי 23-25 - אותם ביליתי עם האקסית בתמימות כזו שכבר אבדה לי. חוסר הדאגה לגבי העתיד, ההנאה מהרגע. לחגוג כאשר הגברת הנ"ל סחבה את "שר הטבעות" (בעברית, עם דפים חסרים) מ"סטימצקי", לרבוץ ביחד במעונות העלובים של תל-חי ולהינות מכל רגע, אפילו כשהייתי צריך לישון על הרצפה כשאירחתי את האקסית כי הייתה לי רק מיטה אחת (בדירה שלפני כן היו שתיים, אחת לי, אחת לה). להתנחל במעונות של הפקולטה ברחובות שם היא למדה על אפה ועל חמתה של ההנהלה שלא אהבה שאנשים מתארחים שם אצל הסטודנטים. לאכול ארוחות-שחיתות בלי חשבון. לא להיות חייב שום דבר לאף אחד, לא לתכנן את העתיד, לא לחשוש ממנו. פשוט - לחיות. אפילו בתקופה שעבדתי בשירות לקוחות ב"הוט" ודיי סבלתי (ובסוף הייתה לי התמוטטות עצבים), היו לי המון רגעי אושר, סתם לרבוץ עם זוגתי-דאז מול הטלביזיה אחרי ארוחה דשנה ולראות קומדיות בריטיות בערב. מאז 2008 בת-הזוג דאז השתגעה ואני קרסתי נפשית ומאז כבר איני צעיר. אני כבר חושש מכל דבר, מפחד לעשות מעשי-משובה מטופשים כמו סחיבת שר הטבעות או הברחת ספר הסטטיסטיקה ההוא מהסיפרייה של תל-חי לפני המבחן של האקסית... אני מפחד משינויים ומחידושים, נעוץ בהווה כי העתיד מפחיד.

אני לא מתגעגע לאקסית עצמה (החים איתה היו מלחיצים), אלא לנעורים שאבדו. אני לא חושב שחסר לי משהו בזוגתי הנוכחית, שהיא חמודה ואהובה עליי מאוד. מה שחסר לי הוא הנעורים שאבדו, ואת זה אף בת-זוג לא תחזיר לי. עברתי כבר יותר ממחצית מחיי, ואני כבר מתחיל להרגיש בעצמותיי את הסוף. אני כבר לא נער בן 23 שכל העתיד לפניו, אלא גבר בן 32 שיודע שעוד שלושה ומשהו עשורים שנה הלב יפסיק לעבוד (הבריאות כבר לא מה שהיייתה בגיל 25), ושכבר אזלו לו רוב האופקים בחיים. נשאר לי לסחוב עוד 30 שנה בערך (אולי 40 אם יהיה לי מזל), אבל כבר את הבחירות שלי, לטוב ולרע, כבר עשיתי בחיים, והכול כבר קבוע. אין אופקים למשהו חדש ומרגש ולכן אני מדוכא.

מני אה

New member
.

גם אני מפחד לגנוב
אבל נהנה מההתבגרות, אני נעשה יותר יציב, מקווה שתהיה לי משפחה משלי. הרגשת שליטה יותר גדולה. לא מתגעגע לשטויות שהייתי עושה, האמת שחבל לי שלא עשיתי דברים מועילים יותר (וחבל בכלל שהייתי בבית ספר שהיה בעיקר בזבוז זמן). היום אולי אני יותר מוגבל בדברים שאני ארשה לעצמי, אבל זה עושה לי כשאני יודע שבטווח הארוך ישתלם לי. אני מרגיש ניצחון גם כשאני ממתן את עצמי והפסד כשאני לא, אבל אם אני מבין למה הפסדתי וסולח לעצמי אז זה הופך לבסדר (אני מנסה להפנים מעצמי בעצמי בעצמי את דמות מסוימת כי לחכות שמישהו אחר יעזור לי עם זה זה כמו לחכות למשיח). וכשאני עושה דברים אני עושה אותם עם הרבה יותר ביטחון עצמי מאשר שהייתי עושה אותם כנער.
לגבי 32, דממ...בוא נגיד שאני מקווה להגיע ל 90 *מתפקד* - וזה לא כזה מוגזם.
עד פה בעיקר פרקתי בשביל עצמי
תאמר לי, הרגשת הקלה כשפרקת? לאילו תגובות ציפית אם מותר לשאול? כמה פעמים ביום אתה וחברה שלך מדברים והאם אתה פתוח איתה בהרגשות האלה?
חג שמח

golan2072

New member
מדבר עם החברה דיי הרבה פעמים ביום (בערך כל שעתיים)

והרבה גם על הדיכאון, אבל בחלק מהדברים קצת קשה לשתף אותה (עם האקסית שיתפתי יותר, וזה לא היה בהכרח טוב). מה גם שחלק מהתסבוכת המחשבתית הנ"ל מערבת את האקסית ולא נעים לי לערבב שמחה בשמחה (הווה אומר, לדבר יותר מידי עם החברה הנוכחית על האקסית, כל זוגיות היא סיפור בפני עצמו).
&nbsp
לגבי ההתבגרות, אכן אני חש מצד אחד צמיחה וחדות רבה מאוד ביכולות הקוגניטיביות והחברתיות שלי, אך, מצד שני, אני מגלה לאחרונה שאני עצור ומחושב הרבה יותר, והרבה פחות ספונטאני.

צפונה1

New member

גולן יקירי, הכל טמון בתפיסה. אתה כבר בן 32?! לא, אתה רק בן 32 והכל והרבה דברים עוד לפניך.
אתה בהחלט יכול לאכול ארוחת שחיתות ולצפות בסדרות בריטיות. תקופה סטודנטיאלית זו תקופה סטודנטיאלית וכשזו מסתיימת , היא מפנה מקומה לתקופות אחרות. חוץ מזה אפשר להמשיך ללמוד וללמוד....אני מבוגרת ממך ולומדת ודווקא מחכה לסיים עם זה כבר.
בכל אופן, האם אתה עובד היום ? מה אתה עושה ביומיום שלך?
שמחה לשמוע שיש לך אהבה, זה חשוב מאוד וממלא.
כל תקופה בחיים והקסם שלה.

golan2072

New member
אני עובד כפרילנסר בתרגום אנגלית-עברית-אנגלית

עבור סוכנויות תרגום וגם סטודנטים. וכותב ספרי משחקי תפקידים (כן, אני גיק הארדקור!
) תמורת תשלום (!) עבור לקוחות בחו"ל.
&nbsp
כמובן שארוחות-שחיתות וצפיה בטלביזיה בסדרות בריטיות יכול להתבצע עד היום. ואכן, אני עושה דברים דומים גם עם בת הזוג הנוכחית. אבל בעבר היתי הרבה פחות חרדתי, פשוט חייתי את הרגע ולא פחדתי מיום-המחר, ואני מתגעגע מאוד לזה.

היי

זכרונות יפים, כתבת אותם בצורה מאוד חיה

נשמע שאתה מתגעגע לדברים שהיו וזה טוב כי זה אומר שעברת דברים טובים ויפים בעבר הלא רחוק ונשמע שעדיין יש לך ביד דברים טובים

אני דווקא קוראת את הדברים האלה והם מרגישים לי כמו דברים שיכולים לתת לך כוח, אם הם קרו לך בעבר הלא רחוק אני מאמינה שהם יכולים לקרות לך שוב!!
(לי אישית הדברים האלה זרים)

אבל נשמע שאתה כמו רוב האנשים מרגיש מזדקן... ואני ממש מבינה אותך... אני בקרוב אהיה בת 27, יותר צעירה ממך ב- 5 שנים ועדיין זה מדכא אותי כל-כך וקשה...
אבל לא בגלל שכשהייתי צעירה יותר היו לי תקופות יפות שאני מתגעגעת אליהן... (לא הייתי מוכנה לחזור אחורה לשום תקופה!!)
אלא בגלל שזה מלחיץ להתבגר... אני מניחה שהרבה אנשים יוכלו להזדהות איתך בקשר לזה...

אבל לנו זה אפילו קשה יותר מהרגיל כי אנחנו מרגישים שונים מכולם ובמקום אחר מרוב האנשים... בפיגור ובקושי לזרום עם החיים... אז הכל מפחיד... כי כל דבר קטן עולה לנו במאמץ רב ושומדבר לא ברור מאליו... העתיד לוטה בערפל...
ועד שיש לנו משהו טוב ביד אנחנו שקועים בחרדה שנאבד אותו...

אתה מבין למה הדברים האלה אבדו לך? מה לקח אותם ממך? האם הם אבדו בגלל האקסית?

בתקופה ההיא לפני הקריסה הנפשית עדיין לא היו לך בעיות נפשיות?

ועוד שאלה - יש לך בעיות בריאותיות פיזיות?

החיים שלך לא נגמרו!! אתה לא קשיש בן 80!! יכולים עוד להגיע דברים חדשים ויפים!! אל תמהר להספיד את עצמך ואת החיים שלך!!

אשמח לשמוע מה שלומך היום

golan2072

New member
שלומי היום דיי טוב

הייתה מריבה קטנה עם בת-זוגי, אבל פתרנו את הבעיה והשלמנו.
&nbsp
לפני הקריסה הגדולה היו לי בעיות (בייחוד בגיל ההתבגרות, אז הייתי על סף התאבדות) אבל הייתי במצב טוב בהרבה מאשר כיום בגילאי 22-25. מאז שעבדתי בשירות הלקוחות של "הוט" ושקיבלתי מכך התמוטטות-עצבים, יש לי רעידות ובעיות חרדה שלא היו לפני כן.
&nbsp
יש לי בעיות בריאות פיזית קלות אך מציקות - כבד שומני, כולסטרול גבוה בדם (ואני לא מאוד שמן - 83.5 ק"ג על 170 ס"מ), הרניה, אזופגיטיס (דלקת בוושט) ונטייה לזיהומים ויראליים של דרכי הנשימה. מה גם שלא היו לי בעיות שיניים עד גיל 29, מאז הרבה צרות.
&nbsp
הדברים לא אבדו בגלל האקסית אלא בעיקר בגלל החרדה, אני כיום הרבה יותר מפחד מדברים מאשר, נניח, בגיל 25 והרבה פחות לוקח דברים בקלות.

אני חושבת שאתה מתבלבל...

לא חושבת שהזדקנת בעשור כל כך הרבה, אלה שבחרדה שלך גברה בגלל
משברים שעברת. זה הרי ניתן לטיפול. יש תרופות רגילות, יש רפואה סינית, נטורופטיה,
צמחי מרפא.. חזק את המערכת העצבים שלך, טפל בעצמך.
באמת, נישמע שרמת החרדה שלך קפצה. אולי לא תחזור להיות ילד שובב,
אבל אין סיבה שלא תרגיש יותר טוב.

פיספסתי את "אין אופקים למשהו חדש ומרגש ולכן אני מדוכא."

עדיין נישמע שקיבלת כמה חבטות ואתה מתקשה להתעושש. עדיין יש מקום לשינוי.

golan2072

New member
לאיזה צמחי מרפא את מתכוונת?

ביררתי אצל הפסיכיאטרית לגבי קנאביס רפואי, והיא טוענת שכיום זה ניתן רק לכאב פיזי ולא נפשי. צמח המרפא האחר שאני משתמש בו זה וולריאן שמרגיע קצת.

יש מטפלים שרוקחים מיגוון צמחי מרפא יחדיו...

או כחליתה או בקפסולות בריכוז גבוהה. יש נטורופטים שמשנים תזונה וגם נותנים מרשמים צימחיים.
מה שאתה מתאר לגבי כבד שומני ודלקת בוושט, תפור עליך נטורופטיה עם צמחים.
לא יודעת מה אתה בולעה מפסיכיאטריה, אז שינוי תזונתי יכול להיות תוספת טובה.

למעלה