מתגלגל ולא זוחל

קרקפת

New member
מתגלגל ולא זוחל

אור שלי כבר כחודשיים מתגלגל לכל מקום שמעוניין להגיע, אבל לא זוחל. האם יהיה לו אינטרס לזחול בכלל או שמצא לו דרך להשיג דברים וזהו זה ?

קרקפת

New member
אני יודעת שצריך לגרות אותו במשחק

אבל, אם הגירוי בטווח ישר, שאי אפשר להגיע אליו בגלגול, רק בזחילה הוא מנסה מעט, לא מצליחה אז 'מיילל' ומתייאש. אולי יש פה משהוא שלא עשיתי טוב ? או שאני לא עושה ?

אביטלתל

New member
תני לו להגיע לזה בקצב שלו

את לא יכולה לגרום לו לזחול רק לעודד והוא לא יעשה זאת לפני שהוא מוכן וכנראה שהוא פשוט לא מוכן, זה הכל

לאה_מ

New member
בן כמה הוא?

ואני מציעה לך לשאול גם בטיפת חלב. בלי לדעת עדיין מה גילו אני רוצה לומר, שטווח הנורמה בהתפתחות הוא גדול מאד, כך שכל אחד עושה את הדברים בקצב שלו.

לאה_מ

New member
עכשיו ראיתי שהוא בן 8 חודשים.

יש תינוקות שכבר זוחלים בגיל הזה, אבל יש כאלה שממש לא. אם הוא פעיל, אני לא הייתי דואגת. בכל זאת, את יכולה להתייעץ בטיפת חלב וגם עם רופא הילדים שלכם.

נועה התחילה לשבת ולזחול בגיל

11 חודשים, אחרי שהריצו אותי לאבחון אצל פיזיותרפיסטית בקופ"ח. באבחון ראו שהכל בסדר ונתנו לנו כמה תרגילים לחיזוק ועידוד. באותו יום כבר ראיתי שנועה מנסה להתיישב בבית (שובבה קטנה, חיכתה שנחזור מהאבחון
). כשניסיתי לתרגל איתה, היא התחמקה ולא הסכימה. אחרי שבועיים בערך התחילה לזחול ולשבת. היום - אנחנו צריכים לרוץ אחריה בבית מפני שהיא זוחלת מהר. ואיך שכחתי - לפני שבועיים היא התחילה גם לעמוד.

lulyK

New member
8 חודשים הוא הגיל הממוצע לתחילת

זחילה. חכי ותראי אם הוא מסתפק בגלגול.... יותם זחל על הגחון יותר מחודש במקצועיות רבה. אח"כ הוא זחל על 6 עוד חצי שנה.

ליאת +

New member
אני חושבת שהתקדמות והתפתחות

הן משהו מולד שלא נובע דווקא מתוך רצון להגיע אל... כי מבחינת הנוחות- יתכן שכולנו עוד היינו יושבים בסלקל ומחכים שהאוכל יוגש לנו לפה- למה לזוז אם נותנים לי הכול? אבל עובדה שהמצב התקין הוא שתינוקות מתפתחים- לא כי אמרו להם, ולא כי הם קראו בספר של פנלופה לייץ. וגם לא בגלל ש"גירו" אותם לעשות זאת. זה צורך טבעי.

ayn3

New member
2 ילדים שלי התחילו בגילגולים ../images/Emo86.gif

ויום אחד עברו לזחילה...השעון הביולוגי... שמה טובה

קרקפת

New member
ייייייייווווווו הסבר נהדר ומשכנע

תודה רבה, על כל התשובות

irisgh

New member
ובכל זאת משהו

אני מניחה שבגלל הקיץ זה בסדר, אבל בכל זאת: לפעמים כשהם עם גרביים ומכנסיים ארוכות, אז כשהם נועצים את כפות רגליהם ברצפה, הרגליים מחליקות. כדי ללמוד לזחול צריך שהרצפה תתן קונטרא, וטוב להיות ערום כמעט (למשל רק עם טיטול וגופיה). אפשר לתת להם את החוויה על ידי זה שכשהרגליים שלהם מכופפות, שמים יד על כפות הרגליים, כך שכשהם דוחפים הם יתקדמו. עושים את זה כמה פעמים. אח"כ זה לפעמים מוביל לנסיונות דחיפה נוספים.

למעלה