מתגייסת טרייה =]

Vintage Queen

New member
מתגייסת טרייה =]

טוב אז ככה...ב 8 למרץ אני מתגייסת, (סוף סוף)... גיוס כלל צה"לי.. עכשיו רציתי לשאול לגבי התפקידים והבקו"ם וכל הפרוצדורה כשאני מגיעה לשם אומרים לי ל-מה אני מיועדת ומה אני הולכת לעשות נכון? מה עושים אם לא מעונינים בתפקיד הזה? ואם מישהו יודע איזה תפקידיןם נורמליים ואיכותיים, יש בכלל צהל"י כי אני ממש מפחדת... (הפסדתי מיונים למודיעין כי הם לא הגיעו אלי בדואר בזמן, למרות שממש רציתי.. =/ והייתי במיונים למדריכת סימולטור ולא עברתי) יש לי חברה שיועדה להיות תצפיתנית וסרבה ושאלו אותה מה היא רוצה במקום, היא אמרה פקידה והיא אכן פקידה בקריה, רציתי לדעת אם אני כן מגיעה לחמצב כזה, ואני לא רוהצ להיות פקידה/מזכירה או עובדת רס"ר , איזה תפקידים נורמליים יש, שאני יכולה לבקש, כי אני פשוט לא מכירה תפקידים... מקווה שהבנתם ושלא חפרתי תודה =]

osnnat

New member
שלום למתגייסת הטרייה :)

אני ממש לא מתמצאת בכל הפרוצדורה הזו. ואני ממש מבינה את כל החששות שלך והדאגות שלך. אני אומרת לך דברים שהבנתי מאחותי שגם התגייסה בגיוס כלל צהל"י היא הגיעה לבקו"ם והציעו לה את מה שהציעו לחברה שלך או שתהיה תצפיתנית או שתהיה פקידה. אז נכון, לפעמים התפקידים שמציעים בכלל צהל"י הם לא התפקידים הכי נחשקים אבל אם את לא מעוניינת להיות פקידה (מה שאחותי ממש לא הייתה מוכנה לעשות!!!) אז תבקשי את מה שאת רוצה, תתעקשי, תגידי להם שאת מתאימה או שתקבלי את מה שמציעים לך. אני יודעת שאחותי לפעמים קצת התייאשה והתבאסה על התפקיד אבל בסה"כ היה לה שירות טוב והיא מאוד נהנתה מהחברה של האנשים בה היא הייתה, מה שלדעתי, עשה את השירות לכל מה שהוא. בהצלחה לך!

Vintage Queen

New member
תודה- כנסי =]

זאת בידיוק השאלה שלי,ף אמרו לי לדרוש תתפקיד שנאי רוצה אם יתנו לי תפקיד מסריח, אז אני שואלת מה כדאי לבקש, אני עם פרופיל נמוך, אז זה כבר שולל דיי הרבה, אבל אני פשוט ל-א מכירה תפקידים כי לדעת מה טוב ומה כדאי לבחור ואם מישהו מוכן להמליץ, להסביר או לעזור אני יעריך את זה מאוד =]

roey8

New member
אותה שאלה

לגבי בן עם פרופיל עורפי מה לבקש?

אני גם במצב שלך../images/Emo9.gif

אני מתגייסת באותו יום איתך, גם כל"צ. אם מעניין אותך כל התחום של המחשבים תמיד אפשר לבקש להיות מנהלת רשת מחשוב/ מפעילת מערכות מחשב (תקראי על זה עוד ב"שבוז"). אני מכירה מישהי שהיא מנהלת רשת מחשוב והיא ממש נהנית מזה. עוד תפקיד ששמעתי שהוא נחמד, אם כי לא מרתק במיוחד, הוא "מש"קית תכנון כוח אדם ומידע". ואולי יעניין אותך תפקידים כמו "עובדת חקר מודיעין". חברה שלי יועדה גוייסה לכל"צ, בהתחלה לפקידה, נלחמה על להחליף תפקיד והיום היא מפעילת ת"ש (תפקיד שלא ראיתי שהוא מופיע איפשהו), אבל זה מעין עוזרת למש"קית ת"ש. ותמיד תזכרי שזה אינדיוידואלי, תפקיד שמישהו נהנה ממנו, מישהו אחר באותו תפקיד יכול לסבול. ובסופו של דבר, מה שקובע לרוב אם תהני מהתפקיד או לא זה כל החבר'ה שמסביבך. שיהיה בהצלחה!

AnGeLiNa JoNsOn

New member
אמממ../images/Emo141.gif

אני הבנתי מכמה אנשים שמנהלת רשת מחשוב זה ממש נחמד, ואני חושבת שאם היית במיונים להדרכת סימולטור יכולים להציע לך את זה. מצד שני, הרבה אמרו לי שנהנו להיות משקית מטה, ואפילו תצפיתניות. אז באמת אין לדעת, זה מאוד תלוי באופי שלך, ובאנשים שאת תעבדי איתם שם. גם לאחותי יש נתונים גבוהים, היא התגייסה לכלצ ולפני הטירונות הציעו לה להיות מכי"ת, ומנהלת רשת מחשוב. אז הכל פתוח!

karnoosha

New member
איך הציעו לאחותך מ"כית?

אני הלכתי למיונים ושמו אותי בתפקיד מ"כית ואני ממש לא רוצה עכשיו אני לא יכולה לחתום וויתור. אז השאלה שלי איך אחותך התקבלה למ"כים והצליחה ללכת לכלל צהל"י תודה

purple rose

New member
מסנ לעזור

קודם כל יש המון תפקידים שנחשבים למעולים בכלל צהלי! זה תלוי באופי שלך וברצונות שלך. בעיקרון יכול להיות שהקצין יתן לך תפקיד אליו את משויכת או שהוא יתן לך כמה אופציות לבחור בינהם. אםהוא לא נותן לך תפקיד שמעניין אותך את תמיד יכולה לבקש תפקיד אחר.. כמובן שכדאי לדעת מראש מה את רוצה יהיה יותר קל. אם תיהיה לו אםפשרות הוא יתן לך. אני מניחה שיש לך נתונים גבוהים-בגלל המיונים למודיעין לכן גם הקצין רב הסיכויים יתן לך תפקידים עם דרישות גובוהות בעיקר. בהצלחה

A Y A 8 5

New member
כלל צהלי

אני יכולה לעודד וגם אני התגייסתי בגיוס כלל צהלי ובסוף השתלבתי בתפקיד מעולה כמובן שעשיתי מיונים לאחר הטירונות. מדריכת אוכלוסייה לשעת חירום, שכל מי שיכול/ה הייתי ממצליצה בחום, זה תפקיד הדרכתי , עבודה עם ילדים מבוגרים בעיקר אוכלוסייה על כל מיני מצבי חירום שעלולים לפקוד את המדינה שלנו, התפקיד נמצא בפיקוד העורף. הכי חשוב שיש בו קידום לקצונה, סגל קורס, מש"קית וכו...

osnnat

New member
מה

יש מצב להתגייס כל"צ מה שסביר להניח שיקרה לי ולקבל תפקיד שבעצם דורש מיון??? ואם כן, אני יצטרך לעשות את המיון?

A Y A 8 5

New member
מיונים לאחר כלל צהלי

זה בדיוק מה שהיה אצלי... התגייסתי כלל צהלי לפיקוד העורף, אחרי הטירונות אמרו לי להתייצב בפיקוד. כשהגעתי לפחקוד הציעו לי 4 תפקידים: מש"קית מידע מאלש"חית- צדריכת אוכלוסייה לשעת חירום מדריכת אב"כ או חיילת רע"מ- רענון ערכות מגן. הלכתי על מאלש"חית, עשיתי מיונים (האמת שזה גם תלוי בנתונים האישיים), התקבלתי, ועשיתי קורס שלושה חודשים בצריפין, ואת האמת, וואלה , לא יכולתי לבקש שירות טוב יותר. רק שתדע/י שהתפקיד שאני בחרתי בלי להשתחצן- זה תפקיד עם אנשים מאוד איכותיים!

osnnat

New member
איזה כייף

ואיזה מעודד לשמוע סיפורים כאלה. תראי, יצאה לי מנילה מעולה. לא בדקתי את הקב"א שלי אבל אני מניחה שהיא גבוהה כי באמת קיבלתי כמעט כל דבר אפשרי מה שבמקום מסוים מעודד אותי. אני מקווה שאם אתגייס כל"צ יצא לי פחות או יותר מה שיצא לך שיציעו לי תפקידים טובים יחסית לתפקידים המוצעים בכל"צ מתי התגייסת, איזה חודש?! הייתה לי בעיה עם מודיעין ואולי בהמשך אקבל זימון אחד וזהו.. נראהלי שדרכי סלולה לכל"צ.

A Y A 8 5

New member
תגובה

התגייסתי בפברואר 05. והשתחררתי לפני שבועיים וחצי

nooooosh

New member
היי

גם אני הייתי במצב שלך לפני חודשיים.. התגייסתי לכל"צ וממש לא ידעתי איזה תפקידים יש ומה הכי כדאי לבקש.. מה שכן.. תנסי לברר (דרך אתר שבוז או דרך פרוטקציות..) איזה גיוסים יש באותו יום. אני ידעתי שביום שלי יש גיוס לסמב"ציות ויש לי חברה שבדיוק סיימה קורס ואמרה שזה אחלה תפקיד..שהגעתי לקצין מיון הוא הציע לי כל מני תפקידים די פקידותיים (שלישות, משרד הבטחון וכאלה..), שאלתי אם אני יכולה להיות סמב"צית ואכן קיבלתי ת'תפקיד:) חברה שלי שהתגייסה באותו יום שלי גם ביקשה סמב"צית אבל יש לה פרופיל ממש נמוך אז נתנו לה תפקיד פקידותי בקריה.. גם זה יכול לקרות.. אבל חשוב שתדעי שגם תפקידים פיקודתיים בקריה יכולים להיות מעניינים ובאמת כמו שמישי אמרה פה- הכי חשוב זה החברה שאת נמצאת בה והגישה שאת באה איתה..! מה שאני מנסה להגיד זה שהכל יכול לקרות ולפעמים זה דברים שלא תלויים בך וברצונות שלך (לצערינו:/) אבל צריך לקחת הכל בפרופרציה ולא ישר לשלול כל תפקיד שנשמע מעפן.. וכן לנסות להתעקש על משו שנראה לך שיתאים לך! בהצלחה!! ואם יש לך שאלות או התלבטויות את מוזמנת לשאול!

Vintage Queen

New member
אז זהו

שמזה אני מפחדת גם לי יש פרופיל נמוך (64) ואני סתם מפחדת להתקע כפקידה עם שירות על הפנים... טוב נו אני דיי נתונה פה ליידי הגורל חח יהיה מה שיהיה איי גס... תודה בכל זאת!

A Y A 8 5

New member
תגובה

לא משנה מה יהיה, איפה תשרתי, העיקר שתעשי צבא, בינינו בכל מקרה אף אף אחד לא ישאל אותך מה עשית בצבא ואיפה שירתת. הכי חשוב זה התעודת שחרור שאת תקבלי בבקו"ם מסוף השירות. זו אסמכתא שעשית צבא והערכת המפקד. מעטים התפקידים שתוכלי להפיק מהם תועלת באזרחות.

למעלה