מתגייסים לכל"צ?

Run And Hide

New member
תפקידי כל"צ טובים-

עובדת חקר מודיעין מש"קית תכנון כוח אדם ומידע מש"קית מטה חווטת אלקטרוניקה טכנאית אופטית

Silentblaze

New member
בדיוק שמתי את התפקיד הזה בעדיפות

ראשונה בתפקידים ללא מיון, ומה זאת אומרת, בנוגע לקורסים, שחלק הולכים לבסיס פתוח וחלק סגור? מה השוני בקורסים (אם זה אותו תפקיד)? תודה על המידע :)

תפקידי כל"צ

לאלו שרוצות קרבי אבל מפחדות מהטירונות, אבל עדיין רוצות משהו משמעותי - תצפיתניות של מודיעין שדה. זה תפקיד כל"צ, טירונות 02 (יש מצב 02 מורחב, אני לא סגורה על זה) חודשיים סה"כ טירונות+קורס, אפשר ללכת לאחד משלושת הגדודים (צפון, דרום, וזה שבאמצע) ובכל מקרה היציאות טובות, בדרומי היציאות הן 10-4, צפונית יותר זה יכול להיות 9-5 או 8-6(אלא אם כן אין תקן, זה תפקיד שסוגרים בו הרבה),אבל את על הגבול, מקבלת נשק ויש לך הרבה מאוד סיכות, גדוד נשר (הדרומי) הוא היחיד שצריך לעשות מסכם מסלול בשביל לקבל את הסיכה, אבל היא נראית כמו כנפ"צ אז שווה :) זה גם תפקיד שרק על הסיבה של גיוון אפשר לבקש העברות וקורסים. תנאי השירות יכולים להיות מעולים,אבל קחו בחשבון שזה תפקיד-קב"ן ושזה ממש יכול להיות סיר לחץ. אבל כמו כל דבר, יש את התקופות הרעות, ויש את התקופות המדהימות. אין כמו להעביר משמרת לפנות בוקר עם בנות שאת חיה איתן, שמנו מוזיקת מועדונים ורקדנו בישיבה על הכיסאות. אם יש לכם שאלות אתם מוזמנים לשאול... פשוט אני לא ידעתי שום דבר על התפקיד הזה שהתגייסתי, ולקחתי אותו סתם כי לא רציתי להיות פקידה ורציתי רחוק מהבית.

אכן

כן, והם גם מתחלפים מדי פעם. במוצב שלי האנשים מתחלפים כל שבוע (טוב, זה לא חוכמה, אני במוצב כיתתי)

dnt1

New member
תצפיתנית

מכל מחזור גיוס כלל צהלי אפשר להגיע לתצפיתנית?

ובכן

אני לא יודעת תאריכים ספציפיים, אבל אני יודעת שיש מחזורי קורסים שמתחילים בחודשים ינואר, פברואר, אפריל, יולי, אוגוסט, אוקטובר ונובמבר. אז האופציות אכן מרובות. אני יודעת רק על יולי אוגוסט תאריכים מדויקים, תצפיתניות אוגוסט 06 התגייסו ב15 או ב16 לאוגוסט, ותצפיתניות יולי 06 התגייסנו ב17 וב18.

angel enamorado

New member
גם אני כל"צ- מת"נית/צפ"טית :]

אני אומנם עברתי תחקיר בטחוני לפני הגיוס, אבל זה היה גיוס כלל צהלי לכל דבר הגעתי לקורס צפ"טיות (בעבר)- מת"ניות (כיום) עברתי טירונות בסמכות, בבה"ד 7-חיל תקשוב, טירונות 02' מקוצרת (שבועיים וקצת). קורס מעניין בבה"ד 7, במשך חודשיים וחצי. אפילו יצאנו לאבט"שים והיה ממש ממש כייף, הקורס, השמירות, הכל!! כמו ש jelly beans14 אמרה, ההקצאות לבסיסים פתוחים/סגורים משתנים ממחזור למחזור, במחזור שלי היו הקצאות רק לסגור, החל מגדודים ועד יחידות מובחרות :] אבל אפשרי להיות בבסיס פתוח גם. לרוב היציאות בתפקיד ממש טובות (7-7,5-9 , שבת ל-8 עם אפטר, אחרי כל שבת-שבוע חופש וכדומה)... אה! וכמובן, ברוב המקומות צפטיות/מתניות פטורות ממטלות (שמירות/מטבחים) ובהחלט סגור שווה יותר.

metorefet23

New member
אחותי סיימה טירונות בבה"ד 7

ואחרי זה אמרו לה שהיא לא מתאימה להיות מנהלת רשת מחשוב אמרו לה שזה הוראות מלמעלה יש לך מושג אולי מה יכולה להיות הסיבה - יש לי כמה רעיונות - סיווג ביטחוני לא נראה לי - חוסר הצלחה במבחן של הטירונות?! - פרופיל נמוך? אבל מקבלים מ45 ומעלה והפרופיל שלה זה 45 שברנו את הראש ואין לנו מושג למה לא אומרים לנו את הסיבה... למישהו יש מושג???

IrIsH BaBe

New member
אממ

שתי בנות בקורס שלי יצאו מהקורס כי הסיווג הבטחוני שלהן לא עבר ואלו שתי בנות ללא שום עבר פלילי או משו. לא יודעת למה הן יצאו, את זה רק צה"ל יודעים

SuGaRBabe1

New member
סמב"ציות חי"ר ברעל :)

מהבקו"ם תגיעו לג'וליס - אי שם בין אשקלון לקריית מלאכי... תעשו טירונות 01 שתימשך 10 ימים, וקורס שיימשך חמישה שבועות, גם הוא בג'וליס, ובמהלכו תעשו השלמת טירונות ל-02. בטירונות ובקורס תישנו בחדרים, שבהם יהיו לכן מפזרי חום בחורף ומאווררים בקיץ, יהיו לכן שירותים ומקלחות חדשים ומשופצים, ולכל הדואגות - יש דלתות במקלחות! כן כן. בסיום הקורס תוכלו לקבל שיבוץ לכל אחת מהאוגדות/חטיבות/גדודים בארץ, בהתאם להקצאות שנתנו לקורס שלכן. בכל אופן כל ההקצאות הן לבסיסים סגורים, כולל ההקצאות לקרייה (ולא בטוח שיהיו לכן כאלה) - כן כן, לא כולם בקריה עושים יומיות... ברוב המקומות יהיו לכן יציאות של 8-6 או 9-5, יש גם מקומות של 10-4. בקשר לתפקיד עצמו - בחוברת של המנילה מסבירים אותו די טוב (לשם שינוי), התפקיד קצת משתנה בהתאם לשיבוץ שלך, אם אתן מחפשות "אקשן" ועבודה אינטנסיבית ולא בא לכן לשחק סוליטייר כל היום - לכו על זה... זה כמובן תלוי במקום שישבצו אותך, יש מקומות רגועים יותר ורגועים פחות... באופן אישי אני יכולה לתת לדוגמה את הבסיס שלי - מקום יחסית רגוע, עבודה לא חפשנית לחלוטין אבל גם לא אינטנסיבית מדי, זה גם כמובן תלוי בהרבה דברים... יש תקופות רגועות יותר ורגועות פחות, השבוע למשל כשהיה את הפיגוע באילת היינו אולי איזה 7 שעות בשטח... טוב נראה לי שאני קצת חופרת ואין לי מה להגיד יותר P: עוד שאלות טענות ובקשות... אני כאן עד יום ראשון :)

Y M C A

New member
מאיזה פרופיל אפשר להגיע לגזרות

היותר מעניינות? יעשו לי בעיות אם אני בת יחידה?

IrIsH BaBe

New member
חברה שלי שירתה איתי

בעזה והיה לה פרופיל 45 ולא יעשו בעיות כי את נחשבת תומכת לחימה, לא לוחמת

למעלה