matrix200200
Active member
צר לי, אבל לא השכתנעתי שזה תפקידה של המדינה.
אם מדובר בשרות שכל כך נחוץ עבור התיירים, אז בוודאי שגם עם מחירי השכירות הגבוהים, תהיה חברה שתרצה לספק שרות כזה, כי היא תוכל להרוויח בגלל כמות התיירים שכל כך רוצים את זה.
זה הרי הכל עניין של הצע וביקוש.
אם תיירים כל כך רוצים סים בשדה התעופה, אז הם גם יהיו מוכנים לשלם קצת אקסטרה, בשביל להשיג אותו.
אם הם לא באמת כל כך רוצים, אז למה שהמדינה תממן את זה (זה מה שאתה מציע בכך שמדינה תסבסד עלויות השכירות עבור עסק כזה).
אני יכול להבין שהמדינה צריכה לספק שרותי תחבורה ראויים משדה תעופה (תשתיות לאומיות), אבל אתה באמת נתפס לקטנות.
איפה זה נעצר?
באותה מידה, אתה יכול להגיד שתיירים לא מרוצים, כי בתי מלון מאוד יקרים בארץ, אז אולי נסבסד גם את זה?
ומה עם עלות האוכל במסעדות?
עם עלות המוניות?
אולי גם מדריכי טיולים צריך לסבסד?
אתה מבין שלא תוכל לספק שום הסבר רציונלי למה לסבסד שכירת חנות כזאת בנתב"ג כן, ומוניות משדה תעופה ושאר הדברים לא?
הרי זה הכל עניין של "הרגשה" אצלך שתייירם יהיו מרוצים?
צר לי, אבל לא השכתנעתי שזה תפקידה של המדינה.אתה פשוט טועה- כרגיל.
המצב כיום הוא תוצאה של העובדה שרש"ת משכירה חנויות בנתב"ג למרבה במחיר. לכן חנויות מציעות לשלם שכירות מאוד גבוהה, וכדי לכסות אותה מוכרות מוצרים במחירים גבוהים- והן יודעים שיהיה מי שיקנה כי מדובר בלקוחות שבויים. אז רש"ת מרוויחה עוד כמה גרושים, והמדינה מקבלת תיירים פחות מרוצים.
לא טענתי שהמדינה צריכה לספק משהו. כל מה שהיא צריכה לעשות זה לדאוג שהמכרזים יהיו או לפי מחיר קבוע מראש למוצרים ושיזכה מי שיציע לשלם הכי הרבה עבור שכירות, או לפי מחיר קבוע עבור שכירות- ושיזכה מי שיציע את המחיר הכי נמוך עבור סל מוצרים קבוע מראש.
אם מדובר בשרות שכל כך נחוץ עבור התיירים, אז בוודאי שגם עם מחירי השכירות הגבוהים, תהיה חברה שתרצה לספק שרות כזה, כי היא תוכל להרוויח בגלל כמות התיירים שכל כך רוצים את זה.
זה הרי הכל עניין של הצע וביקוש.
אם תיירים כל כך רוצים סים בשדה התעופה, אז הם גם יהיו מוכנים לשלם קצת אקסטרה, בשביל להשיג אותו.
אם הם לא באמת כל כך רוצים, אז למה שהמדינה תממן את זה (זה מה שאתה מציע בכך שמדינה תסבסד עלויות השכירות עבור עסק כזה).
אני יכול להבין שהמדינה צריכה לספק שרותי תחבורה ראויים משדה תעופה (תשתיות לאומיות), אבל אתה באמת נתפס לקטנות.
איפה זה נעצר?
באותה מידה, אתה יכול להגיד שתיירים לא מרוצים, כי בתי מלון מאוד יקרים בארץ, אז אולי נסבסד גם את זה?
ומה עם עלות האוכל במסעדות?
עם עלות המוניות?
אולי גם מדריכי טיולים צריך לסבסד?
אתה מבין שלא תוכל לספק שום הסבר רציונלי למה לסבסד שכירת חנות כזאת בנתב"ג כן, ומוניות משדה תעופה ושאר הדברים לא?
הרי זה הכל עניין של "הרגשה" אצלך שתייירם יהיו מרוצים?