מתביישת במדינה

katia15

New member
מתביישת במדינה

http://www.mako.co.il/news-law/crim...f431017.htm&sCh=31750a2610f26110&pId=55227376 יש לי תחושה מאוד קשה בימים (חודשים) האחרונים.. מעין צורך כזה להתנתק מישראל ומכל החדשות שלה. עצוב לומר את זה אבל אני באמת מתביישת ושמחה שאני לא שם יותר. אין לי מילים לתאר עד כמה אני מתביישת ב"צדק" ובחוסר הצדק של המדינה. בכל הפוליטיקלי קורקט, בכל הבירוקרטיה, החודש ורבע מאסר לרוצחים, "התרבות הישראלית" ועוד ועוד. אישית לקחתי את המקרה של משפחת פוגל מאוד קשה. אני, שראיתי אנשים פתוחים ומתים בבתי חולים (התנדבות בטיפול נמרץ ומד''א) בקור רוח, בכיתי ימים בגלל זה. וכשהרוצח הנתעב הזה זוכה לחייך בבית המשפט ובעתיד כנראה יעשה לו איזה תואר נחמד ויראה טלויזיה בתא הממוזג שלו, בשבילי זה הרבה יותר מקש ששובר את גב הגמל. אז אני אומרת ביי ביי. אני מתנתקת מישראל, מהחדשות, מהעובדה שגדלתי שם. למרות שזה קשה, אני לא רוצה שום קשר אליה יותר...

demon80

New member
עם כל הצער וההבנה - לא מרימים ידיים ,במיוחד

מי שמייצג את שלטון החוק - שוטר או שוטרת . הרוצח קיבל את העונש שלו וישלם על הרצח , אבל השוטרת לא הייתה צריכה לקחת חוק לידייה. צודקים שנזפו בה .היום זה סטירה לערבוש , מחר זה יהיה משהו אחר ,כי זה מאוד מפתה כשעושים פעם ראשונה ולא מקבלים על זה כלום. אני הייתי גאה במדינה הישראלית כאן.

katia15

New member
בני אדם הם לא ספר

יש רגשות ויש מקרים ויש יוצא מהכלל. לא לראשונה שמערכת המשפט בארץ "קוראת לפי הספר" ומתעלמת בצורה ברורה מכל דבר שהופך אותנו לאנושיים. לא רק שהייתי מצדיקה השוטרת בכל מקרה, אלא על אחת כמה וכמה כשאותה שוטרת הייתה בין הראשונים בזירת הרצח.

demon80

New member
היום זה רוצח, מחר היא תכניס סטירה לנהג

שתעצור . מביישת את המדים.

katia15

New member
שוב, לא מסכימה עם דעתך

לא צריך לעשות הפשטה לבני אדם ולא צריך לעשות לכל אחד מקרה. זה לא נכון לראות את עצמך או אחרים כאנשים שעונים להגדרה - ואם היא לפי ההגדרה סטרה לרוצח היום אז לפי ההגדרה מחר היא תסטור לנהג. זה ממש לא נכון וחסר כל התחשבות בסיסית בטבע האנושי.

demon80

New member
בכל מקרה היא ראויה לנזיפה. לא מתאים לשוטרת

התנהגות כזאת. בית משפט הוא זה שישפוט אותו . ואני באמת מקווה שמקרים כאלה לא יתרחשו .

TrigATUSA

New member
רגשות ויוצאים מין הכלל

זה מה שיש ברפובליקות בננות ומדינות עולם שלישי קצת משונה שבימים שכל כך הרבה דברים איומים קורים בישראל, כל מה שמפריע לך זה שדרשו סטנדרטים של מקצועיות משומר חוק

katia15

New member
לא בהכרח

בעצם תפיסת העולם שלך מאפיינת הרבה בעולם המערבי שרואים בתרבויות נידחות יותר כאפלות ולא מודרניות. הדבר היחיד (היחיד) שמבדיל אותנו מחיות הם רגשות מפותחים יותר והאופן בו אנחנו מביעים אותם. רגשות זה כל מה שיש. אני לא איזו היפית יפת נפש אבל החיים הם לא ספר חוקים. בעיניי אלו הדברים האיומים שקורים בישראל. הדברים הקטנים שמרכיבים את התמונה המלאה. אני בחורה פשוטה, לא אכפת לי כהוא זה מי רץ לכנסת או מה מצב הכלכלה בבורסת תל אביב. אכפת לי כשאני מבחינה במה שנראה בעיניי כאי צדק. ולמרבה הצער, יש הרבה יותר מדי ממנו בישראל.

ready2jump

New member
no katya

whatever differs us from other mammals is the ability to walk on two legs and not four... the feelings? - everybody has them, cats dogs and dolphins too. we are different from the animals because we are obliged to follow rules and laws written by the society. we must not follow our feelings in everything related to keeping an order or law enforcement. this time i do agree with DEMON and TRIG. I feel deep disgust towards this piece of s**t that she slapped and i would do probably the same... but hey, that is why i'm not in law enforcement! she is there to protect not to express her feeling, not to judge and not to hit. that is the difference between her and accountant or builder or whatever. this is supposed to be civilized western-type law ruled society (I speak about Israel) which many times is far from being this way. so this is probably the right the way to deal with such a situation.

katia15

New member
כמו שציינתי

מדובר בפיתוח הרגשות וביכולת להביע אותם. בעצם, אין כל עניין לרגליים כי גם כלבים וחתולים יכולים להיות מלומדים לעמוד על הרגליים. רגשות מניעים אותנו לאותם חוקים כביכול. בלי רגשות לא היית בונה חוקים, בלי רגשות לא היית בונה שפה ובלי רגשות לא הייתה תרבות וחברה אנושית. האם אתה חושב שכל האינטיליגנציה והיכולת שלנו מבוססת על העובדה שאנחנו ראינו קצת יותר גבוה בגלל הרגליים ונמרים לצורך העניין ראו רק חצי? מובן שלא. ושוב, יש מקרים שצריך וראוי להעלים עין. ואם אנשים היו מקבלים את העונש המתאים להם בישראל זה לא היה קורה בכלל. אם העונשים היו מרתיעים קצת יותר מכמה חודשי מאסר (ואני לא מדברת ספציפית על המקרה הנ''ל) והתנאים היו קצת פחות "civilized westren type law ruled society" אז יכול בהחלט להיות שמקרים כאלו לא היו מתרחשים כלל.

ready2jump

New member
two legs" thing"

was a sarcastic response to the "feelings" issue that you have brought up. i hoped you will read between the lines. anyways, as I said before i disagree with you. No feelings are involved in laws and rules. only place where feelings are involved is Constitution. But as we all know Israel doesn't have one. Countries like Iran are largely ruled by unspoken rules based on feelings. Me and you have chosen not to live there. Me and you have chosen to live in WESTERN type society. I truly hope none of us will ever be in the situation where law enforcement officer trusts his feelings rather that book of laws.

katia15

New member
ציינת את העניין ברצינות אז התייחסתי ברצינות

מדינות כמו אירן לא מבוססות על רגשות אלא על אדם יחיד שצבר כוח ונהנה ממנו על בסיס ניצול של אחרים לטובתו האישית. תרבויות שבטיות מבוססות על רגשות ולמרות שרובכם בוודאים רואים בהן "מקומות אפלים", האנשים שם הם מבין המאושרים בעולם דווקא בגלל הדגש שחברות עלו שמות על הפן האנושי של כל אחד מאיתנו. ושוב אין צדק בדברייך - האם חוקים צצו יש מאין? חוקים נועדו להגן על בן אדם. כל פגיעה בו פוגעת ברגשות שלו ושוד, רצח או אונס הם צורות אחרות לפגיעה ברגשות. כל חוק באשר הוא מגן על רגשותינו, תסתכל על זה איך שתרצה. אין לי כל כוונה לקוות לכך כי אני יודעת שאני לא אלך ואעשה מעשים נתעבים כאלו ואם כן, אותה סטירה היא הדבר הכי זעיר שאקבל לפי מערכת המשפט בקנדה (ולאו בישראל).

ready2jump

New member
Katya - you can DISAGREE with me.

You are not in the position to tell me if I'm RIGHT or WRONG. "ושוב אין צדק בדברייך" ????? There are OPINIONS here. We are not in the court. If you don't like rues - change the rules. Don't take the law into your own bare handes (i mean the police officer here). Otherwise people will have no trust in law enforcement. Have a good one.

katia15

New member
have a good one yourself

אין 'דעות' כדברייך בעובדות. אתה רשאי לחשוב ככל העולה על רוחך בנוגע למקום רגשות, חוק והמעשה של אותה שוטרת בחברה שלנו אבל כשאתה מדבר על עובדות ספציפיות - מה מה מבדיל אותנו מחיות, איך התחיל החוק ומה מטרתו וכו' כו' יש כאן מקום רק לנכון וללא נכון. אני במקרה לומדת את העניין עכשיו באוניברסיטה ככה שאני יודעת שהעובדה שהצבת ("אירן היא מדינה מבוססת רגשות" ושאר 'דעותייך') איננה נכונה.

ready2jump

New member
Do yourself a favour

Never brag with your educational regalia when you don't know who you are talking to

katia15

New member
please

I'm not bragging, it's just facts - yes I'm studying in university and yes I'm studying anthropology and psychology so i have a clue what I'm talking about oh and by the way, if its such a western country as you say so I'm not suppose to be afraid of you or your whatever high education

katia15

New member
ממש לא אמרתי את זה

יש הרבה נושאים שאתם מבינים יותר טוב ממני אבל יש גם טווח מצומצם של דברים שגם אני יודעת. ורוב הדברים שהעלתם לא עובדות בשטח אלא סטריאוטיפים אז בכלל.

אפשר היה להתספק בנזיפה מיידית בשוטרת, מבלי

שיגררו את האירוע דרך המערכת הרשמית.אבל רק במקרה זה, שהוא יוצא מן הכלל.

למעלה