מתבוללים

שלילה

לפי ההלכה היהודית הוא יהודי אבל לפי ההלכה המוסלמית הוא מוסלמי.... אני לא אשלול אותו כאדם אכבד אותו אך לא אתן לו את בנותייי לזיווג. אני שומרת על הזהות היהודית במשפחתי.אין בזה שלילה של אדם אחר אלא מניעה של איבוד זהות. עזר כנגדו

עזר יקירתי../images/Emo24.gif

הבת שלי עושה בדיוק מה שהיא רוצה ואיך שהיא מבינה את החיים. כן, היא מתייעצת ומקבלת תשובות מתוך האמת שלי גם אם הן לא מוצאות חן בעיניה, ובכל מקרה היא זו שמחליטה בסופו של דבר באיזה סרט היא רוצה לחיות. לו היתה מספרת לי על אהבה גדולה בינה לבין בחור ערבי, הייתי שואלת המון שאלות אולי, בעיקר כאלה שנוגעות לאיך היא מרגישה. בשום אופן לא הייתי מנהלת או מנסה לנהל לה את החיים. אני מצטטת תגובה שלי באותו נושא, לאותה שאלה בדיוק, ששאלה מישהי אחרת בזמנו
למה היא מתאסלמת? האם זה בכדי לרצות את הבחור או בני משפחתו או שמא היא מוצאת באיסלם כדת משהו שמספק אותה? הייתי מבקשת ממנה לחשוב רק על זה, ולהחליט מה שטוב לה. לפני ואחרי הכל, אני לא חושבת שביתי הייתה מבקשת את רשותי, אולי הייתה מבקשת את ברכתי ואת זו הייתי נותנת לה, כי אני אוהבת אותה ללא תנאי, גם אם כמוסלמית. איך כתב איפה שהוא "אש בשמים"... לא חושבת שאם היא באמת אוהבת אותו, אוכל להתנגד, ואם אתנגד, זה לא ממש יעוזר. אגב, לא כל המוסלמים גרים בכפרים נידחים את יודעת... יש כמה כאלה שגרים ממש בשכונה, ברחוב, בסמיכות "בלתי אפשרית" אלינו.... הבת שלי אגב, גזענית! אז? לדחות או לא לאהוב אותה בגלל דרך החשיבה שלה? כשסיפרתי לה היום על הנושא לדיון פה בפורום, התרעומת שהיא הביעה הייתה חד משמעית... ואולי... אולי היא תעשה את זה בכתב עוד הערב... אז? לכל אחד מאיתנו יש את הסרט שלו לחיות, אנחנו לא יכולים להחיל על הילדים שלנו את הסרטים שלנו, אבל זה אולי נושא לדיון נוסף. מצרפת לך קישור לתגובתה... http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1149&msgid=91596157&archive=1 במקרה זה, הבת שלי היא גזענית... יש שם איזה דו שיח בינינו על גבי הפורום.. זה לא ימנע ממני לעולם לאהוב אותה בדיוק כמות שהיא, על כל החלטה שהיא לא תבחר בחייה.

גילי יקרה

אני רק מקוה בשבילך שלא "יפול בזכותך" הסרט הזה ושביתך תנשא ליהודי . ושלא תצטרכי להתמודד עם קשיים שכאלו. כי את יודעת לכתוב על זה זה שונה מאשר לחוות את זה. עזר כנגדו

orli997

New member
לפי התגובה היא לא נשמעת גיזענית

כי האופציה לפשרה שתספק את דעתה ואת המודעות שלה לעצמה ולזהותה קיימת, ואני חושבת שעמידה על זכויות במצב בו יש התאהבות ורצון כמימילא מוריד התנגדות ושיקולים אישיים לרמת אפס חשובה מאוד בקבלת החלטות מסוג זה. היא לא ביטלה את האופציה לעבור למקום נייטרלי כדי להתגבר על התנגדות חברתית ולא ביטלה את הסיטואציה בכלל, אכן סיטואציה כזו יכולה לקרות כי אי אפשר לשלוט ברגש, אפשר לאלףאותו, לדכא או להתכחש אליו, אבל לא לשלוט בו.

ונוס2007

New member
בעיות זהות?

עד לא מזמן התנהל במדינה ויכוח בנושא מיהו יהודי
... את מעלה לדיון את הנושא של כיבוד הדדי...צאי לחברה וראי אם אצל היהודים יש כבוד הדדי בין חילונים-לדתיים או בין ילדיי הארץ -לוותיקים ואפשר להוסיף אשכנזים או ספרדיים... תורת הגזע הועלתה פה בדיון ואגואיסטיות זה עניין של השקפה את רואה ובוחרת לראות את בחירתי כצעד אגואיסטי מאחר שבחרתי לחיות את חיי האישים בדרכי שלי ולא פגעתי באף אחד -אזיי שאני אגואיסטית גאה שלא נישברה למוסכמות חברתיות,למדתי מהו כבוד הדדי שאינו אינטרסנטי,והוכחתי שאהבה אמיתית אינה מבדילה בין גזע או לאום.

העניין החברתי

הוא אחת הטענות הכי מטופשות שאפשר להעלות, אביא דוגמה מתחום שאני יותר מעורה בו, ישנה "קהילת הילדים השלימים"http://www.kahal.org/main.html אשר יודעת איך לחנך את הילדים שלה בצורה נכונה כדי שהם לא יפגעו מסטיגמות חברתיות. אם את חיה בהתאם לסטיגמות, אני אישית מרחם עליך מאוד, ולטעתך על שמירת טוהר הגזע היהודי שלך, לדעתי היא דומה את יודעת למי... ליפני איזה 70שנה באירופה היה מישהו שגם רצה לשמור על טוהר הגזע שלו וראינו לאן זה הביא

אויששש באמת

יש המון סיפורים על יהודים שלקחו ערביות פשוט אנחנו לא רואים אותם. דבר שני מזה משנה ערבי או יהודיה כולנו בני אדם..ומאושרים אין גבול לאהבה לא משנה מה הדת של הבנאדם או מאיפה הוא בא.. ערבי זה בנאדם!!!!!!!!!!!!

orli997

New member
נשמותק ברוכה הבאה, הנה למרות דעותייך התקבלת

האמונה באהבה כבסיס היא נקודת מוצא לחיים, עם אותה נקודת מוצא שאדם יוצא כך הוא מעצב את חייו, נקודת מוצא אטנית היא כפויה היא חברתית חיצונית לאדם, אם יאמץ אותה כשלו סביר שיגיע למסקנה הנכונה מבחינתו שזוגיות מעורבת זה רע ליהודים, חשיבות הדת שהיא מעבר לאדם, האדם הינו משרת את המערכת השיטה זו דיעה שמקובלת על חלק גדול באוכלוסיה ואכן ניראה כי בזה אנו מתמודדים בעצם, בהזדמנות זו אני רוצה לשאול, מהי נקודת המוצא שלכם לחיים? וכיצד נקודת מוצא זו משפיעה ומנטבת את חייכם? דיעות, שיתוף, הכל יתקבל באהבה אור-לי

נשמותק

New member
את לא יהודיה בעיני!

יהודי לא מחפש אהבה מלבד האהבה של אלוהים. מה זה נקודת מוצא? התנ"ך וכל המקורות היהודים, זה המוצא! תודה על הקבלת פנים, אני כבר הולכת מהפורום הזה. איכס!

היי וביי בובה../images/Emo13.gif

נכנסים ויוצאים מהבית הזה מאותו מקום
ובאמת, איפה שלא טוב לך, אל תישארי, עיצה מהלב
רק להזכירך... היה עולם לפני היהדות ויהיה עולם גם אחרי היהדות.. חבל שהראייה שלך כל כך מוגבלת. מבחינתי - אנשים הם אנשים... לא חשובים מאיזה מין/דת/גזע...
אהבה... זה כל הסיפור...

../images/Emo213.gifוהשבת מבורכת../images/Emo213.gif

ואולי זה עוד נושא לדיון בעצם.... מהי השבת עבורכם
או שנחכה קצת, שיירגעו הרוחות ב

ונוס2007

New member
הזכות לאהוב -ממשיכה את הדיון

בנושא זוגיות יהודית -ערבית http://www.tapuz.co.il/communa/userCommunaMsges.asp?Communaid=25899&smsMsg=

רותי 11

New member
נשמותק - ואם זא תהייתה אחותך חלילה

שמתאהבת בגוי גם אז היית מחרימה אותה ?

orli997

New member
למה חלילה? יכול להיות שזו המתנה הגדולה שלה

להיווכח ולהתמודד עם התביעה הבלתי הגיונית לוותר על אהבה כי קשה לנו לקבל אותה,

היי הגעתי לפה בטעות וממש התאהבתי בכם

נשמותק מרחמת עליך ועל גישתך לחיים ולאהבה בכלל. מרחמת על חבריך שקיבלו חברה שכמותך. אני גלי נשואה לבעל לא יהודי(בריטי)ואמא לדני בן 7. אני מאמינה ובכנות שאני יהודיה הרבה יותר טובה ממך ומאלו שחושבים כמוך ככה עולמנו נראה שנאה שנאה ועוד שנאה עירבוב אחד עם השני ואי קבלת האחר. ככה מלחמות מתחילות (בגלל הרגשת עליונות) ד"א מצטערת שהתפרצתי לכם לפורום פשוט אנשים כאלו מקוממים אותי.

orli997

New member
היי גלי, יפה אמרת../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה, מזה מיתפרצת? מוזמנת להיתפרצות עיקבית יותר
סיפרת שאת נשואה לבריטי, כיצד אתם חווים את היותו לא יהודי?

אפשר להגיד שבוע טוב?

אז ראשית- שבוע טוב לכולם. שנית- אני לא באה לשפוט אף אחד, רק להגיד את מה שמרגיש לי כשאני קוראת את הדברים,,, אני חייבת להודות שהתרשמתי שאכן יש פה צד שנשאר גזען או איך שלא תקראו לזה,,, וזה הצד הלא יהודי. דווקא הבנות היהודיות ויתרו על דתם (צר לי מאוד), על משפחתם, על החברה,,,,והכל "בשם האהבה",,, ואילו הבעלים - מחזיקים חזק בדתם, לא מבטלים את עצמם ואת המורשת, את הדת, בעבור אף אישה,,,גם לא בעבורן. להיפך,,,הם הגיעו לקשר עם תנאים,,,,שהבחורה תתאסלם, תנטוש את כל מה שהכירה עד היום, ופשוט תעבור לצד שלהם. אז אם זאת לא גזענות,,,מהי גזענות? אין פה בדיוק תמונה מושלמת כמו שהן מנסות להציג,,,מה עוד שהן לעולם לא יהיו "מוסלמיות טהורות" , מבחינת החברה הערבית מסביבן,,, הן תמיד ישארו "היהודיות" בעיניהם של הצד הערבי,,, הן לעולם לא יכלו לקבל את ילדיהם לחזקתן במידה - וירצו להפרד. הן לעולם לא יכלו לסרב לבעליהן- לקחת עוד 2,3 נשים מלבדיהן,,,,והרי הוא יודע לאהוב כמה נשים בו זמנית, וזה טבעי עבורו,,,אבל לא עבורן,,,,מן הסתם,,,(אבל הן יכנעו וישתקו- כמו בשאר). מנסה מאוד להתנסח בזהירות המירבית- אבל חייבת לומר, אני מקבלת את דיברי "עזר מנגדו". יכולה להבין ללב הבנות- אבל יש דבר שהוא חזק יותר מאהבה לאיש. שבוע טוב ומבורך לכולנו

למעלה