מתבוללים

נשמותק

New member
מתבוללים../images/Emo70.gif

זוגיות מעורבת זה לא טוב לשני הצדדים. אהבה שהורסת משפחות היא אהבה לא טובה ולא בריאה היא אהבה אגואיסטית. זה רע כלפי ערבים ויהודים זה רע כלפי חילוניים ודתיים. חוזר בתשובה שמתנתק ממשפחתו בעיני עובר על חוקי 10 הדברות ולכן זה לא מוצא חן בעיני. יש גבול וסוף לדעתי לכל אהבה אני גם לא מסכימה שהיא נצחית לכן המלחמה עם המשפחה בגלל האהבה יוצרת חיזוק לאהבה אך הוא זמני בלבד. ולכל אלה שלמרות הכל מצליחים לחיות בשלום עם עצמם. ברכתי שלוחה להם. אל תנסו לשכנע אחרים שזה טוב כי הבסיס רעוע. אתם מתבוללים ושוכחים שאתם יהודים
על זה אלוהים לא סולח

נשמותק

New member
חוץ מזה, שמעתם פעם על יהודי

שהתחתן עם ערבייה? עם מוסלמית? איך מקבלים אותו בביתה? במריבה הראשונה שלהם, הוא עף מהכפר
ערבי זה ערבי, ולא יעזור שום דבר

אהלן "נשמותק" ../images/Emo8.gif

דווקא שמעתי לא אחת על יהודים שהתחתנו עם מוסלמיות... והנה לא מזמן היה לנו פה סיפור מאלף במקומון של אילת, על אהבה שאני מקווה שכולנו נזכה בה, גם אם היא בין יהודי למוסלמית... ממש סרט טורקי, ומדהים. איך מקבלים אותם? אני חושבת שהחברה, זה אנחנו, והדיון בעצם מכוון אל דעתינו שלנו, ולא אל הכלל... כל אחד באופן אישי, מה הוא חושב ומרגיש. שאלה לי אלייך בובה.. איך את מתייחסת לזוגיות מעורבת בין יהודיה להינדי למשל? או ליפני/ כושי/לא חשוב מה, רק לא ערבי מוסלמי או נוצרי? האם זה "בסדר" בעינייך? לו היתה אחת מחברותייך חוזרת מטיול בחו"ל עם מישהו שהיא קוראת לו אהבת חייה, ומספרת לך כמה טוב להם יחד, וכמה היא מאושרת... למרות שהוא לא יהודי, מלסות? איך היית מגיבה? אני חושבת שהמושג "התבוללות" מקורו בהתנשאות ובעליונות, זה מגיע מכל מיני מקומות שגורמים לנו, שכל הקשר בינינו ובין יהדות הוא הלידה ה"מקרית" במקום הזה ולהורים האלה... מבחינת הנשמה, אני לא מאמינה בנשמה יהודית למול נשמות לא יהודיות... נשמה היא נשמה, אין לה זהות. מה את אומרת?

נשמותק

New member
באופן אישי לא הולכת עם ערבים

אפילו אם הם היו הכי הכי בעולם כי אני יהודיה! זה אסור בתכלית האיסור! אם חברה היתה מספרת לי על זוגיות עם לא יהודי היא היתה מאבדת אותי. לא הייתי חברה שלה יותר. אין לי חברות כופרות! כל הסיפור הזה עם נשמות הוא מעורפל ואף אחד לא יודע ת'אמת האמיתית! יהודי הוא יהודי בכל מצב! זו האמת! ויהודי לא מתבולל! לא עם כושים ולא יפםנים.. ליהודים יש את היהודים. נקודה.

ונוס2007

New member
את יהודייה בתנאים?

ושמרת את יום השבת....אז איך את פה האם את מאמצת תנאים שמתאימים לך ושוללת מה שלא ניראה לך? ואהבת לרעך כמוך שמעת על זה?או אל תדון אדם .....?רוצה עוד מישפטים לא יודעת יש לי תנך אחר משלך? אגב אם שכחת עוד משהו ישמעאל ויצחק היו אחים להזכירך?זו לא שינאת חינם?

ונוס2007

New member
אגב התבוללות

בתנך יש כמה סיפורים על התבוללות לא?החל בסיפור של שימשון הגיבור או רות המואבייה שהחל את דרכה כמואבייה והביאה לשושלת בית דוד או ציפורה בת יתרו שנישאה למשה ובניה אם אינני טועה היו לחלק מ-10 השבטים זה כתוב בתנך

orli997

New member
וונוס העלת נקודות משמעותיות ביותר../images/Emo45.gif

כנראה שאנו נוטים לשכוח את המורשת שלנו, באמת דוגמאות נכונות המייצגות פתיחות לא צפויה, ואולי יותר צפויה ממה שנדמה לנו כי כך אני רואה את היהדות, תרבות ומורשת שלא הייתי רוצה להתבייש בה בפתיחות ואהבה המנצחת כל מכשול כי היא מהות הקיום שלנו, ואם לגיבורי התנך מותר למה לנו לא?

שאלה קטנה -

האם מותר ליהודים לחלל את שפת הקודש? טוב, שאלה נוספת. אני מכיר מישהו יהודי שיש לו אישה שאינה יהודיה. והוא לא יחליף את קצה הציפורן שלה גם בכל הנשים האחרות בתבל, יהודיות ולא יהודיות. איך תוכיחי שהוא טועה? אני מתכוון להוכחה עניינית, לנימוקים הגיוניים, לא להפרכת סיסמאות עם או בלי נקודה.

נשמותק צודקת

כשזוג מסוים מתאהב, אסור לא לאבד לגמרי את הראש. יש דבר אחד שהשניים חייבים לעשות לפני שהם נותנים דרור לרגשותיהם: לפנות אל נשמותק ולקבל אישור ממנה! לשאול אותה אם היא אוהבת או לא אוהבת את ההתאהבות שלהם. ובמקרה שנשמותק לא תאהב את ההתאהבות שלהם, אז אין מה לעשות - עליהם לדכא את רגשותיהם ולהיפרד כל אחד לדרכו

../images/Emo41.gif גילי../images/Emo41.gif

לגבי מה שכתבת.... אני לא בעד התבוללות והיטמעות דת בדת . אני בעד כיבוד הדדי. חיים בשיתוף זה לצד זה כל אחד בדתו הוא ללא היטמעות ונישואי תערובת. לא מקובל עלי שמאדירים ומעצימים את הנושא ההיטמעות ומצדיקים את הנישואים המעורבים שהם אסון ! לא רק לשני הצדדים אלא לילדיהם שסובלים מבעיות זהות ונידוי חברתי. לדעתי האישית נישואין מעורבים הם צעד אגואיסטי טהור. כמובן שיש יוצאים מהכלל בכל כלל אבל מדוע להאדיר את התופעה ולתת לה לגיטימציה ולראות אותה בחיוב? אני לא חושבת שהתבוללות היא מושג רק יהודי....גם המוסלמים והנוצרים שומרים על דתם בקפידה. ואני כן מאמינה בנשמה יהודית כמו שיש נשמה מוסלמית או נוצרית. איך היית מגיבה עם ביתך היתה רוצה להינשא לערבי מוסלמי? אשמח אם תגיבי לשאלה זאת בכנות. עזר כנגדו

orli997

New member
עזר, האם זה הוגן לכפות על נערה

לותר על אהבת חייה בגלל שהוא לא יהודי? הרי אנו חיים ביחד והסיטואציות בחיים האמיתיים מקשרות אדם לאדם, האם עלי לברר במפגש ראשון אם הבחור הוא יהודי? כשסביר שלא עולה על הדעת העניין הזה כי ההתרכזות היא באדם באהבה שביצבצה לה פתאום, אני לא מאמינה שבצורה מודעת בחורה בוחרת להתאהב בערבי או כל מוצא אחר היא פוגשת באדםקודם כל,

אורלי

גילי לא ענתה לי על השאלה וגם לא את.... כן שואלים לפני..ברור! אף על פי שהבנות היום מזהות עוד לפני השאלות. אני לא אתן לבנותי להנשא חס ושלום למי שלא יהודי...! ואני גאה בכך. עזר כנגדו

ונוס2007

New member
ואגב אם הוא חצי חצי?

ונניח שאמא שלו היא יהודייה אבל אבא שלו מוסלמי-לפי ההלכה הוא יהודי נכון?מה אז גם תשללי אותו?

למעלה