מתבגר שמסתגר

התכוונתי שהטיפול נראה לי קיצוני..

לקחת את הילד בניגוד לרצונו מחוץ לבית לכמה שבועות.

eoli

New member
איזו ברירה משאיר

הנער להוריו? להשלים עם התמכרותו למחשב שהולכת ומקצינה ולעמוד מנגד חסרי אונים,או לקחת אותו לטיפול גם אם הדבר מאלץ אותם לכפות זאת עליו?
על-פי התרשמותי מצפייה בתוכנית [שעה וחצי] הטיפול בסין בכלל אינו קיצוני. מהלך הטיפול מלווה בפסיכולוגים,מדריכים ופעילות חברתית .ומעת לעת גם ביקורי משפחה בנוכחות פסיכולוגים . גם ההורים מקבלים עצות ושיחות .

eoli

New member
איזו ברירה משאיר

הנער להוריו? להשלים עם התמכרותו למחשב שהולכת ומקצינה ולעמוד מנגד חסרי אונים,או לקחת אותו לטיפול גם אם הדבר מאלץ אותם לכפות זאת עליו?
על-פי התרשמותי מצפייה בתוכנית [שעה וחצי] הטיפול בסין בכלל אינו קיצוני. מהלך הטיפול מלווה בפסיכולוגים,מדריכים ופעילות חברתית .ומעת לעת גם ביקורי משפחה בנוכחות פסיכולוגים . גם ההורים מקבלים עצות ושיחות .

לאונידס

Active member
ויש כאלה שמטפלים כך בהומוסקסואליות

מחנה כפיה עד שיאמר הנער שלא חי לפי קו של מישהו אחר "רוצה אני".
אני מניח שלעברייני השימוש במחשב אפילו בסין לא צפוי גורל דומה לאלו שמתרגלים פאלון גונג.

בקיצור לא הייתי רוצה שמדינת ישראל תיישר קו עם סין בעניינים אלה.

eoli

New member
או קיי,אם אתה סבור

שתופעת ההומוסקסואליות זהה לתופעת התמכרות ...אז יש כאן בעיה.
אתה מדבר על עברייני מחשב [?] ואני מדברת על התמכרות למחשב.אתה לא חושב שיש הבדל ביניהם?

אני מאד מקווה שהפסיכולוגים יעשו מעשה ויעלו את תופעת ההתמכרות למחשב לתודעה הצבורית,ואולי ניתן יהיה לצמצם את התופעה הזו שהולכת וגוברת בקרב בני הנוער, אחרת מדינת ישראל תאלץ בסופו של דבר להסכים עם ההגדרה שנתנו הסינים לתופעה,ולפתוח מוסד לגמילה ממחשב.

זכור! להתעלם מתופעה מסויימת אינה מעלימה את התופעה.

לאונידס

Active member
ממתי הומוסקסואליות היא עבריינות מחשב?

לא אני הוא האיש שממליץ על מחנות כפיה כדי למנוע מאנשים התנהגות מסויימת שאיננה פוגעת באחרים, זאת היתה ההמלצה שלך, לא שלי.

לדעתי מחנות כפיה המיועדים לשינוי דפוסי התנהגות שאינם פוגעים באחרים הם תופעה שאסור להתעלם ממנה.

eoli

New member
הומוסקסואליות

אינה נחשבת לעבריינות מחשב,אולי אתה מתכוון להומוסקסואלים?

יש דבר כזה שהתנהגות לא נורמטיבית פוגעת רק בלקוי עצמו ולא באחרים [משפחה]? אלא אם כן,הוא חי על אי בודד,ואז שאלת הנורמטיביות אינה אפקטיבית.
המכור פוגע בעצמו ובמשפחתו. ישנם מצבים שהמכור אינו מוכן לקבל טיפול,ולכן לטובתו ולטובת משפחתו כפייה מחוייבת המציאות.

eoli

New member
אתה באמת מנסה

להבין? לא נראה לי.
איך הגעת למסקנה שאני מחשיבה....?
קרא שוב את ההודעה,ותגלה שהתייחסתי להתמכרויות שונות ,כדי להבהיר לך נקודה מסויימת.
רק הסבר קטנטן.
הומוסקסואליות זו תופעה.אתה לא יכול לייחס לה עבריינות או כל תואר אחר. ישנם הומוסקסואלים [ולא הומוסקסואליות.כן?] שהתנהגותם עבריינית ופושעת,והמחשב הוא אחד מהפונקציות שמביאה לידי ביטוי בעיית התנהגותית או אישיותית שבה הם לוקים.

לאונידס

Active member
איך הגעת למסקנה שהגעתי למסקנה?

שאלתי אותך שאלה פשוטה כדי לא להגיע למסקנה אלא כדי לשמוע את עמדתך.
עדיין לא הבנתי את עמדתך. לא הבנתי אם את מייחסת להומוסקסואלים (לא הומוסקסואליות, בסדר) בעיה התנהגותית או אישיותית שונה במשהו מהטרוסקסואלים.

שימי לב, הנה אני עוד פעם שואל, לא מגיע למסקנה אלא שואל.
כי אני לא יכול להמשיך בדיון אם עמדתך לא ברורה לי

eoli

New member
גמני לא יכולה לספק

לך תובנות או מענה לפני שאתה שואל אותי שאלה כמו זו " לא הבנתי אם את מייחסת להומוסקסואלים (לא הומוסקסואליות, בסדר) בעיה התנהגותית או אישיותית שונה במשהו מהטרוסקסואלים." הרי איני בוחנת כליות ולב.נכון?

למה אתה יוצר הבחנה מאד מוגדרת בין הומוסקסואלים לבין הטרוסקסואלים? כשאומרים הומוסקסואל,ברור לכל שהמשותף לכל ההומוסקסואלים זו העדפה מינית בשונה מההטרוסקסואלים. פה מסתיימת נקודת השיויון בהגדרה. בתוך שתי הקבוצות האלה [ישנם קבוצות נוספות.כן?] קיימים הבדלים גדולים בין ההומוסקסואלים בינם לבין עצמם כמו בין ההטרוסקסואלים. כל אדם הוא עולם בפני עצמו.

האם אתה מודע לעובדה, שעבריינות שונה מאדם לאדם ולא משנה לאיזה מגדר הוא משייך את עצמו? ישנם עבריינים הומוסקסואלים ,פדופילים,גנבים,רוצחים ועוד ועוד,ולכל אחד ואחד מהם קיים טיפול שונה מזולתו, למה? כי לכל אחד מהם מבנה אישיות שונה שהיא תוצאה של גנים + תורשה. הרי הפסיכולוג לא יטפל בעבריינות מחשב של הומוסקסואל באותה מידה שהוא יטפל ברוצח. או בגנב וכדו', גם לגבי רוצח יש הבדלים בטיפול כגון,רוצח על רקע מאבקי כוח בין מאפיה זו או אחרת,רצח בתוך המשפחה [בעל את אישתו,אישה את בעלה,ילד את הוריו ,אח את אחיו],רצח על רקע של קנאה ועוד ועוד .

לאונידס

Active member
שאלתי אותך אם את יוצרת הבחנה מוגדרת

בין הומוסקסואלים להטרוסקסואלים מעבר להדפה המינית.
שאלתי יותר מפעם אחת כי אני לא יכול לדון באם הנקודה לא הובהרה.

פעם אחת קיבלתי הרצאה על איך הגעתי למסקנה למרות שלא הגעתי למסקנה אלא לשאלה.
פעם שניה אני מקבל הרצאה ארוכה אבל בלי תשובה פשוטה של כן או לא.
אני מרים ידיים ומוותר על הדיון.

eoli

New member

למעלה