מתבגר עם ADHD

תיתי4

New member
מתבגר עם ADHD

אני אם לנער בן 16 אשר רק לפני שנה אובחן כלקוי למידה, אם כי מבחן טובה לא היה מובהק כלל. את האבחון עשינו מאחר וחשבנו שהוא לא ממצא את היכולות שלו הציונים שלו היו די ממוצעים והיה לנו חשש שיש בעיה. עד האבחון פרט להשיגים יחסית נמוכים בלימודים הוא היה ילד נפלא. מאז האבחון החלו הצרות במהירות מסחררת: ירידה במוטיבציה ובהישגים, בעיות התנהגות בבי"ס ובבית, שוטטות בלילות, שינה בשעות היום העדרות מבי"ס. אין לנו מושג ושליטה מהו עושה כאשר הוא לא אתנו- כשאנחנו בעבודה, ישנים או כאשר הוא אצל חבר. הוא לא מוכן לשתף פעולה- לא ללכת לשיעורים פרטיים לא ללמוד אסטרטגיות למידה, לא לפסיכולוג. אנחנו מגיעים אתו בשיחות נפש לעיתים להבנות ולהסכמים אבל הוא לא עומד בהם. גם בהסכמים ואתגרים שהוא מכתיב לעצמו הוא לא מצליח לעמוד בהם כי זה מחייב שינוי בהתנהגות ובפעילות שלו וזאת הוא לא עושה. הגענו אתו לעמותים קשים. זה פוגע במשפחתיות, בעבודה ובמה לא. אנחנו אובדי עצות, לא יודעים מה יהיה המשבר הבא- אנחנו מרגישים כל הזמן שאנחנו מאחרים את הרכבת תמיד מגיעים אחרי הזמן -לא יודעים מה עוד יקרה ומה לעשות? נשמח לכל עצה, הערה הארה..........

דליה.ד

New member
שלום וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני סבורה שאת מציגה תמונה קלאסית של משפחות רבות עם מתבגרים adhd. אז...ברוכה הבאה למועדון (אני סיימתי את גיל ההתבגרות עם אחת - היום בצבא, בת 19.5 - ויש לי בן 15 ובת 17 עוד לעבור וכשהם יסיימו את גיל ההתבגרות אז שני הצעירים שלי יתחילו....). נורא מוזר החלק שכאילו הצרות התחילו עם האבחון והתחושה שלי שהוא כאילו קיבל לגיטימציה לעשות בלגנים.... נורא חשובה המעורבות שלכם והצורך להחזיק אותו חזק. קבעו חוקים וכללים נוקשים. כל עבירה משמעה קירקוע! כל הצלחה - פרס! אל תשכחו שלפני שיהיה טוב יהיה עוד יותר רע והוא יבעט מאוד. רק עקביות וסמכותיות יעזרו לילד. שתפו את צוות בית הספר והתייעצו עם מומחים בתחום גיל הנעורים.

zivadina

New member
מתבגר ADHD

כמו חברתי דליה, לא ברור לי הקשר בין האבחון לבין התנהגות הילד. יותר נראה לי שההתנהגות החריפה כחלק מהסלמה בבעיות שלו ולא בגלל האבחון. בעיות של ADHD לא מטופל גדלות כמו כדור שלג, במיוחד כאשר נכנסים לגיל ההתבגרות, כל ילד בזמן הפרטי שלו. לדעתי, כדאי ללכת עם הילד לפסיכיאטר שמתמצא באבחון וטיפול ב-ADHD, לאבחן את הילד באופן מסודר ולעשות אבחנה מבדלת של הבעיות ההתנהגותיות והרגשיות שלו, היות שנערים ADHD בלתי מטופלים הם בסיכון גדול יותר מילדים "רגילים" להדרדר לפשע וסמים. כמו שדליה כתבה לך, הטיפול הכי חשוב מתחיל ביצירת מסגרת קשוחה וברורה בבית. נער ADHD זקוק למסגרת החיצונית הזאת, היות שאין לו מסגרת פנימית טבעית, בגלל הלקות. כל הנושא של סמכות הורית שנמצא בכותרות בשנים האחרונות הוא קריטי מאוד אצל ילדים ADHD. ניתן ללמוד עליו דרך ספרים ודרך סדנאות הדרכה להורים. אשמח לדעת מה בחרת לעשות.

תיתי4

New member
איך מקרקעים מי שבועט???

ראשית תודה על שתי התגובות על המחשבה ותשומת הלב. תודה על הכתובות שספקת לי וכבר כתבתי להן לבדוק כיצד ובמה אני יכולה להסתייע בהן. אנחנו רואים בתחושה של חרדה וחוסר אונים כיצד הסמכות ההורית שלנו בירידה מתמדת ולא יודעים מה לעשות.- לא אנחנו לא חושבים שהאבחון נתן לגיטימציה לעשות בלגנים אנחנו חושבים בהחלט שזה היה זעזוע בשבילו חרדה שנתפס אליה והוא לא מוכן לדבר עלכך. מאוד חשוב לו להצליח והוא כרגע יותר מאוגכזב מעצמו מאשר אנחנו ממנו. לדעתי ההתנהגות שלו היא תגובה לכך. אבל איך שולטים בנער בועט? לא איכפת לו כשמענישים אותו אי אפשר לקרקע אותו כי הוא פשוט בורח. בלילה כשאנו ישנים הוא קם ויוצא את הבית. המצב בכלל לא פשוט במיוחד שמגלים את זה פתאום ביום בהיר אחד באמצע החיים מבלי שהיו כל סימנים מקדימים שיכלו להעיד על כך ולגרום לנו להשליט סדר ומשטר אחר בבית, משמעת חזקה יותר באופן הדרגתי. היום הוא ילד גדול מספיק וחכם מספיק כדי להשיג את מה שהוא רוצה בלעדינו. הו אולי מיואש עד כדי כך שאין לנו גם במה לתגמל אותו או להעניש אותו- האיומים שלנו לא עובדים עליו. אשמח לשמוע כל רעיון שיש לכם- אני יודעת שזה נשמע פסימי- אבל אני טיפוס אופטימי מטבעי אני פשוט מנסה לתאר כאן את התחושות המאוד קשות שלי- אבל אני לא אומרת נואש. המחשבה האחרונה שלנו יחד איתו- לשלוח אותו לפנימיה צבאית למרות שהוא צריך לחזור על שנת לימודים הוא מוכן לכך. אני לא יודעת אם זה טוב אם זה יצליח אני כלכך פוחדת מאכזבות נוספות עבורו כי אז זה יהיה מצב קשה מאוד. לא מאמינה שהוא יכול לספוז אכזבות או כשלונות- הוא לא יודע להתמודד עם קושי-הוא גם לא מוכן לשתף פעולה וללמוד כיצד להתמודד. איך מתמודדית עם נער בועט? איך גורמים לו לשתף פעולה? האם פנימיה צבאית זו מסגרת טוב??? אלו השאלות שעולות כרגע אשמח לשמוע כל רעיון, מחשבה ועצה- ותודה מראש עלכך

zivadina

New member
איך לרסן?

שאלה ממש טובה, ואינני יודעת להשיב עליה, לצערי. משתמע מדברייך כאילו האבחון הווה זעזוע קשה לנער. אצלנו זה היה הפוך, האבחון של בתי באמצע י"א הווה תפנית לטובה. היא הפסיקה לברוח מן הבית והתחילה להצטיין בלימודים. אז מי אני שאייעץ לך? דרך אגב, גם לי יש ילד בפנימייה צבאית. בכלל, הרופאה שלנו טוענת שמסגרת צבאית היא נהדרת לילד ADHD, היות שהיא מספקת לו מסגרת מאוד מובנית. מצד שני, לא ברור איך הנער המיוחד שלך יעמוד בכל הדרישות של הפנימייה, ואם הדחה לא תגרום לו לטראומה נוספת. בשבוע הבא תייעץ אצלנו ד"ר איריס מנור, פסיכיאטרית לילד ולמתבגר שמתמחית באבחון וטיפול בהפרעת קשב ורכוז. תוכלי להפנות אליה שאלה בשרשור השאלות שנפתח כאן ביום ה' בלילה, והיא תענה לך בסוף השבוע. עד אז, הייתי מחפשת פסיכולוג או פסיכיאטר שמתמחים בהפרעת קשב ורכוז כדי להתייעץ אתו אפילו בלי הילד.

תיתי4

New member
רעיון טוב

אני מניחה שכל מקרה לגופו וקשה להקיש ממקרה אחד לשני. זה נשמע לי רעיון טוב להתייעץ עם דר' איריס מנור מעל גבי הפורום. בשלב זה אני לוקחת אותו לכל ההרשמות שיש בפנימיות השונות והוא שומע את הדרישות השונות שיש בכל אחת מהן ואני כנראה אצטרך לעשות שינויים מאוד מהותיים בחיי היומיום שלי ולהיות יותר שעות בבית, לחשוב על עיסוקים שמענינים אותו שנוכל לעשות יחד. אולי זה יהווה בסיס להתחלות חדשות. תודה על הכל, אני מאוד שמחה מצאתי את הפורום שלכם אפילו רקהצורך לכתוב את הדברים גורם לחשיבה והבנות חדשות שלא לדבר על כל המידע שאת ואחרים מוסיפים.

zivadina

New member
נשמח לראותך כאן בהמשך

ולעקוב אחרי השינויים שתעשו בחייכם.

באמת לא טוב.

יכול להיות שיש לו ADD למרות שהTOVA לא מובהק. את מבחן הTOVA עושים בחדר שקט ונוח לריכוז. הרבה אנשים שלא מצליחים להתעלם מכל רעש קטן מצליחים הייטב בTOVA. לעומת זאת יכול להיות שאין לו ADD אלא ליקויי למידה ובעיה נוספת שונה לחלוטין. יכול להיות שהנטיה לחשוב שה- ADD אחראי לצרות היא הסיבה המרכזית לטיפול הלא מוצלח. אתם חייבים לקבל בעמצכם יעוץ קבוע עבור הורים למתבגרים. פשוט לדבר כל שבוע עם מומחה לפסיכולוגיה של מערכות יחסים משפחתיות. ממש כמו שיש זוגות שמדברים כל שבוע עם יועץ נישואים. אני מאמין שהאיכפתיות וההיגיון הבריא שלכם יעזרו לעבור את התקופה הקשה בשלום.

למעלה