מתבגר לחוץ

ariela le

New member
מתבגר לחוץ

שלום, יש לי מתאמן ,תלמיד תיכון שהוריו מנהלים את חייו , כיוון שאינם סומכים עליו.מעירים אותו בבוקר, מסיעים אותו לבית הספר,מתקשרים על כל דבר קטן וכן המורה אליהם. הנער ,שבעוד מס' חודשים יהייה חייל, מרגיש חנוק. בשבוע שעבר התגלה מקרה אלימות קשה שהתבצע על ידי תלמיד מכיתתו,שהוא גם חברו .תלמידים רבים נלקחו לחקירה ובינהם גם המאומן שלי.החקירה נמשכה כ6 שעות. המאומן והוריו בהלם.ועכשיו הדאגה לבנם כפולה ומכופלת, הם מתקשרים איליו ללא הרף ,מבקשים לדעת איפה הוא נמצא,עם מי, מתי יחזור וכו'.המאומן חנוק לחוץ ומתקשה להתמודד עם הוריו. אודה לקבל תגובות על המקרה,רעיונות, איך הייתם ממשיכים את תהליך האימון מכאן והלאה? תודה מכל הלב Arielale

אמון

מחלקת אז זה לשלשה שלבים בשלב הראשון, לבחון עם המאומן שלך מה זה בשבילו בגרות ולקיחת אחריות מלאה על חייו, בהקשר הרחב של אמון ויצירת יחסים בונים עם הוריו והמערכת הבית סיפרית, מהם הצעדים הראשונים שמוכן לקחת על עצמו, שלא תלויים בהוריו. למשל : עמידה בלוח זמנים, להגיע לבית הספר בזמן, ללא תלות בהוריו. מהי משמעות של חופש -אני מדגישה חופש ולא אנרכיה מנהלת שיחה עם הוריו ובוחנת ביחד איתם את עולם הערכים שלהם, עד כמה הם מוכנים לתת אמון ביכולות של בנם על איזה דפוסים הם מוכנים לוותר, מה צריך לקרות כדי שתיווצר אווירה של אמון ותמיכה. איזה סוג של תקשרת קיימת במשפחה? בשלב השלישי- מזמנת את כולם ביחד ומשתפת, מה שמעת הבנת מכל אחד מהם , מזמינה אותם ליצור ביחד את החזון המשפחתי שלהם, באיזו עמדה הולכים לנקוט, איזה פעולות מכבדות יידרשו מכל אחד מהם? שיתוף כל הגורמים תאפשר קבלת תמונה רחבה וגדולה, שנשענת על "הסיפור" האישי והבנה של מערכת הגומלין ההדדית שכל אחד מהם יוצק למערכת. בהצלחה רבקה בן אלי "פיתוח כישורי חיי" holyst
Coach

למעלה