גיל ההתבגרות הוא גיל קשה לכולם ובמיוחד לא"סים
גם עבורי הגיל הזה היה מאוד לא פשוט.
למעשה, אני יכול לומר שעד גיל 13, פחות או יותר, לא באמת הרגשתי שאני שונה מאחרים.
כשהייתי בן 12 (בשנה האחרונה בביה"ס היסודי) אני חושב שזו הייתה השנה הכי מוצלחת שלי מבחינה חברתית עד היום.היו לי אז כמה חברים טובים, ולא הרגשתי בודד כלל וכלל.
השינוי לרעה החל אחרי שעברתי לחטיבת הביניים.שם, נתקלתי בהרבה נערים לא נחמדים שחלקם אף היו אלימים כלפיי (הן פיזית והן מילולית), הרגשתי בודד ודחוי, וגם הרגשתי שאני שונה מאחרים בני גילי.
באותה תקופה הייתי מאובחן עם אספרגר, אבל סיפרו לי על כך רק אחרי שאבחנו אותי פעם נוספת (בתחילת התיכון).כשידעתי שיש לי אספרגר התחלתי לקבל את עצמי כמו שאני.עד אז, בתקופת החטיבה, היה לי מאוד קשה.
לא זכורות לי התקפות זעם שהיו לי.מה שכן, זכור לי שהייתי חוזר הביתה מהלימודים לעתים קרובות ומספר להורים שלי שהציקו לי ופגעו בי.בכלל, תקופת החטיבה הייתה התקופה בחיי שבה הרגשתי הכי בודד עד היום.
גם בתיכון לא היו לי חברים, אבל שם לפחות לא נהגו כלפיי באלימות.
מה שכן, אני יכול לומר שבעיניי כל אחד חווה את 'משבר גיל ההתבגרות' בתקופה אחרת.אצל אחי לדוגמא, שאין לו אספרגר, היו הרבה התקפות זעם סביב הגילאים 13-14, ואחר כך הוא נרגע וכיום הוא בתקופה מצוינת.
אני חושב שהפתרונות המומלצים הם לנסות טיפול פסיכולוגי, ואם יש צורך גם לשלב נטילת תרופות (אני לוקח תרופות כבר כמה שנים והן עוזרות לי).
בנוסף, אפשר לרשום אותו לקבוצה חברתית שבה הוא יכיר מתבגרים בני גילו, ואולי ייצור איתם קשרים.