מתבגרת דורשת

דנית ש

New member
מתבגרת דורשת../images/Emo123.gif

שלום לכולם, הייתי רוצה לדעת איך להגביל מתבגרת בת 16 וחצי שכל הזמן שיש לה דרישות מוגזמות לדעתי למשל: 1- היא רוצה לנסוע בקיץ עם 2חברות ליוון(כי כולם נוסעים...) 2-בקשר לבגדים וכסף מי יכול לתת לי קנא מידה איזה תקציב ילדה בגילה באמת צריכה(כולל יציאות) היא ילדה נהדרת וחבל לי לריב אתה על כל דבר אבל יש גבול. השאלה איזה גבול תודה על העצות.

זהבה נ

New member
גבולות למתבגרת

שאלתך מאוד יחסית כי אין תשובה שטובה לכל משפחה, מה שיכול להיות נכון למשפחה שלי אולי לא יתאים למשפחה שלך. את הגבולות אנו ההורים קובעים ומחליטים. זה מאוד תלוי בתקציב האישי והפרטי שלכם כהורים. יש משפט שאומר "כל מה שניתן להסתדר בלעדיו הוא מותרות". אבל, יש "מותרות" שאני לא אוותר עליהם ויש מותרות שארצה להתפנק בהם וזה תמיד מה שאנו ההורים מחליטים אם יש לנו תקציב ניסע כולנו לחו"ל ואם אין מספיק אז רק אני ובן זוגי ניסע ואם אין גם את זה אף אחד לא יסע. אין מתכון שטוב לכל משפחה ולכן את צריכה להחליט על כך עם בן זוגך(במידה ויש כזה) ועם התקציב והמצב הכלכלי שעומד לרשותכם בחיים. אם אומר לך 100 ש"ח מספיקים לנער לשבוע אולי 200 ש"ח, מאוד תלויי ביכולות שלכם יש נערים או נערות שעובדים גם בשביל הדמי כיס כי אין ידם של ההורים משגת. תקציב זה(דמי כיס) נקרא אצלם "מותרות". יקירתי אין מתכון לצערי את צריכה להחליט על זה לבד ואם תשכילי להחליט נכון, תהיה לה הערכה למושג הזה שנקרא כסף. ובהצלחה לך. זהבה - פורום זכויות הורים

gal-or

New member
אני לא הייתי נותנת לה...

לנסוע ליוון רק עם שתי חברות!!!! בגיל הזה היא לא מודעת מספיק לנשיות שלה והיא לא מודעת לזה שהיא יכולה להקלע למצב לא הכי רצוי. אם את רוצה לתת לה, אז הסבירי לה וודאי שהיא מודעת לסיכונים הללו. עדי

דליה.ד

New member
איך אנחנו נתקלים באותם מצבים...

שוב ושוב... הרי המתבגרים שלנו מנסים אותנו כל הזמן ו"בודקים" את הגבולות שלנו. ואולי זה מה שהמתבגרת שלך עושה. אני הייתי ממליצה על משהו שעשיתי עם שתי המתבגרות שלי: חוזה, סיכמנו מה דרוש להם באופן שוטף ושהוא הכרחי כגון: חזיות, תחתונים וכו´, בגדים לביה"ס, בגדי "ערב" ופיצ´פקס (כגון מתנות יום הולדת). ובאמת אנחנו עובדות לפי הצרכים והכורח. בהצלחה!

vered4

New member
כסף עבודה

הבת שלי בת 13.5 עובדת ומרוויחה לה כסף. אז יש ערך לכסף, ויש כסף לבילוי והוצאות. הנסיעה ליוון בעייתית מבחינה בטיחותית, ולכן נראה לי שאם יש אפשרות כלכלית, כדאי לבדוק אפשרות לנסיעה עם השגחה של מישהו יותר מבוגר, כמו למשל נסיעה במסגרת של חברת נסיעות שמתמחה בנסיעות לנוער.

עופר 42

New member
איזה קטע...

כל שנה אנחנו מפליגים בפסח ביאכטה לקפריסין. השנה הבן שלי (16) רוצה שהחברה שלו תצטרף. ניסיתי להסביר לו את נקודת ההסתכלות של אמא על האפשרות שילדתה הקטנטנה (גם היא בת 16) תיקלע לקליפת אגוז (היאכטה שלנו בכלל לא קליפת אגוז, אבל מאיפה לאמא שלה לדעת?) עם ארבעה גברים לא מוכרים. תוך כדי שיחה דפדפתי לפורום כדי להדגים, והנה ההודעה שלך... אולי הוא יבין...

דווקא מהפלגה כזו לא הייתי מוטרדת

כאימא של ילדה (עוד לא 16 למזלי ) כי יש מבוגרים בספינה ומה שהיא עלולה/עשויה/יכולה לעשות עם החבר שלה בפרטיות של היאכטה ,היא מסוגלת גם בחורשה מאחורי בית הספר. דווקא נסיעה כזו לא הייתה מטרידה אותי , כמו 3 נערות לבד ביוון תמימות(למרות שהן בטוחות שהמציאו את העולם כולו). ניתנות לגניבות, לפתיונות(לא דווקא יווני שחום וחטוב),וצרות אחרות. אז אני מקלקלת לך -הא?

urizv

New member
דורשת

תלוי בתקציב המשפחתי. אבל גם אם אתם מיליונרים היא צריכה להבין שכסף לא גודל על עצים. כודם כל שתרוויח מספיק כסף לטיול. אחר כך תדונו איתה על הנושא

DizzyMissLizzy

New member
.. אבל לכולם מרשים !!!

אני אישית לא מתרשמת מן המשפט הזה, הנשמע לרוב מפי מתבגרינו. מבדיקה שעשינו (הקרדיט לבעלי) במקרה מסויים (ילדים בסוף כתה ו´ תכננו לנסוע לבדם לטיול של כמה ימים ולינה לחוף הכנרת), הסתבר, שבעצם רוב ההורים היו נגד, רק חששו שילדם יהיה המקופח היחיד. בסופו של דבר, בהסכמת כל ההורים - הילדים לא יצאו לטיול.

AYELET1

New member
כמה דברים...

לגבי דמי הכיס, התשובה אינדיבידואלית- כל משפחה ויכולתה הכלכלית. בנוסף לכך, רצוי לערוך חשבון הוצ´. בגדים בסיסיים, אנ ממנת מחוץ לחשבון. כלומר אם הבת קונה נעליים, וזהו זוג ראשון העונה, אני אשלם. אם ניתן לבוד- מה טוב הוא, אך אצלינו לפחות, זה לא במקום דמי הכיס (שאינם גבוהים), אלא כתוספת. למה שמי שלא עובד יזכה בסכום גדול יותר??? אין במעשה כזה, עידוד לעבוד. הנסיעה לחו"ל- אני בספק אם הייתי מתלהבת מרעיון של נסיעה לבד, של 3 בנות. נסיעת נוער מאורגנת היא פתרון, אם יש את האמצעים הכלכליים. אם לא- שיתכבדו ויחכו ... "כולם מרשים" (דיזי מיס ליזי) הזכיר לי (בגעגועים) את ספרה של דבורה עומר "אמא-עשרה"
, שם ישנו סיפור דומה. והסיפורים הללו אינם המצאה, כי גם אני נתקלתי בתופעת ה"לכולם מרשים" הנובעת מהיסחפות הורית בלתי מוצדקת
עופר- נשמע אחלה טיול. הנכערה בררה כבר אצל אמה?

לא מכירה את "כולם" אתם מכירים אותו?

כי אצלי הבייתה כולם לא נכנס בכלל. לא "לכולם " קנוXYZ ולא "לכולם" מותר לעשות חור בברך ולא" לכולם" מרשים ABC אולי מגיל צעיר כולם לא מגיע אליי הבייתה. לא נכנס בכלל בדלת. ולמען האמת, אפחד מהילדים עוד לא הביא לי אותו. אולי כי יודעים שהוא לא יתקבל בכבוד . מצד שני, לא סובלת "דמי כיס". צריך כסף -יקבל (כמובן כמה שאפשר בהתאם לארנק המשפחתי). ולעבוד? -רק אחד טורח אצלי לעשות את זה באופן די קבוע. אבל הוא רוצה להיות עשיר לפני גיל 30 (ויש לי חשד שהוא בדרך למטרה עם אהבת הממון שלו). ומשום מה-הם יודעים כמה לבקש, לא מפריזים, פרופרוציונים .

דנית ש

New member
עכשיו אני לא לבד../images/Emo24.gif

תודה לכולם על התגובות לפחות עכשיו אני יודעת שאני לא לבד אני אשקול את כל הדעות ואני אעדכן אתכם

למעלה