מתבגרים ביישנים?

מתבגרים ביישנים?

טוב הוא כמעט בן 16 הוא סיפר שיש לו חברה. שאלתי אם משתמש בקונדום ולא שוכח... אז אמר: אמא ,,אנחנו לא "מפגרים"..אנחנו יודעים מה לעשות. וחוץ מזה...את לא חייבת לדעת... זה נכון שאני לא חייבת לדעת אבל ברור שרוצה לדעת ששומר על עצמו לא? תשובה פשוטה כמו כן. היתה מרגיעה לא? ובכלל זוכרת שלפני כמה חודשים..התבייש ללכת לסופרפארם לבד לקנות קונדומים והייתי צריכה לזרוק איזה משפט לאבא שלו.. שיביא הביתה.. האם אתן האמהות..קשה לכן לדבר על זה עם הבנים המתבגרים או שהם מסתגרים ולא רוצים לשוחח על זה? יודעת שזה אינידיבידואלי..אך רוב השאלות בקשר לסקס הם תמיד היו שואלים אותי..כי אבא שלהם היה פשוט שולח אותם אלי בכל מקרה.

../images/Emo9.gif נעים להיזכר...

וכמה אני מבינה את הסיטואציה.... עוד בטרם חברה, כשהיה בערך בגיל הזה, קניתי חבילה, הצפנתי במגירת הגרביים.. ויום אחד קראתי לו ואמרתי לו: "XXX בוא רגע, אני רק רוצה להראות לך משהו. אם תצטרך רק שתדע שיש פה". והלכתי... (שיקבל את המסר שהוא צריך לשמור על עצמו ושלא יצטרך להתמודד עם המבוכה שאמא שלו ממש דיברה איתו על זה..) ולפני שנה, אחרי שהתגייס.. יום אחד חיפשתי משהו אצלו בחדר.. ומצאתי בטעות שתי חבילות שונות, כמעט גמורות...
התינוק שלי כבר גבר..

עם הבכור קניתי לו חבילה

עטפתי יפה יפה ..ושמתי ליד המחשב. אם הקטן ..יכולה רק לשאול. אז תשובה ממש לא קבלתי..התבייש פתאם לדבר.

אא ניר

New member
מצאתי בטעות ??

תנסי לא למצוא בטעות. אם חפשת משהו אצלו ומצאת קונדומים, כנראה שלא היית צריכה "לחפש" שם..

זה מביך אותך? ../images/Emo13.gif

כי אותי זה לא. מה לעשות, ככה זה כששמים את זה במגירה שבהבדרך כלל נמצא השדכן...
חחחחח אגב, אין לו שום סיבה "להסתיר" את זה. החברה שלו ממילא ישנה כמעט רק פה.

N D R

New member
הידעת שיש פג תוקף

לחבילה???? כמה זמן היא שכבה שם?

חחחחחחחחחחחחח

כמו שאני מכירה את הבן שלי.. ואת משך הזמן שהוא והחברה שלו יחד.... אלו אינן החבילות הראשונות..

פג תוקף

זה תמיד עניין אותי, מה בדיוק בחומר פג תוקפו? אתה מבין, קניתי לפני כמה שנים חבילת של 100 קפפות לטקס. יוצא שאני משתמשת בהם לניקיון (כשאני מנקה...) עליהן, לא כתוב פג תוקף. יש לך הסבר מה בדיוק בחומר מתקלה? זה נראה לי יותר כמו נגינה על הבהלה שלנו שמשהוא יקרה...

אלסטיות של חומרים (שירות לעם../images/Emo13.gif)

ללטקס (שממנו עשויות כפפות חד פעמיות רבות וכן רוב הקונדומים) יש תכונה שנקראת גמישות=אלסטיות. מה זה גמישות? היכולת של החומר להימתח (עד גבול מסויים) ואחר כך לחזור למימדיו הקודמים. בלשון פרקטית - כשאת מותחת (עד גבול מסויים..) זה לא נקרע. לגמישות הזו יש אורך חיים. במשך הזמן החומר מאבד אט אט את גמישותו ואז הוא יכול להיקרע כשמותחים אותו. זו הסיבה שיש תאריך תפוגה.

אפשרית

New member
כשדיברתי על אוננות וקונדום

הבן שלי התבייש נורא, והשני כשהגיע זמנו לא ידע היכן לטמון ראשו מהבושה. מענין אני זו שצריכה להיות נבוכה וזה הפוך?? יאללה שיהנו.

הפעם הראשונה היתה בגיל 14

נתתי לו קופסא חדשה של קונדומים, ובחיוך נבוך אמר תודה. מאז עברו להם 4 שנים.... לפני שבוע באתי ונתתי לו קופסא אחרת.. אמרתי לו שים לב, הם מיוחדים בצבעים ובטעמים שונים
אמר: "אמא ,מה אני ילד קטן" ואני תוהה, אנחנו ילדים?
או שמא אמר את זה ממבוכה?

אא ניר

New member
מוגזם, אני חושב.

עשוי לחשוב שאת דוחקת בו. שאת בעצם אומרת לו, "עכשיו זה הזמן". ואולי בעצם, לא לו הם ?

אמא, כואב לי הביצים ../images/Emo12.gif

אא ניר, כשהילד בא אלי בגיל 14 ואומר לי את המשפט הזה... אממ...מממ... ברור לך שאני זו שהייתי הנבוכה... ברור שאם פנה אלי באמירה כזו זה אומר שאנחנו מספיק חופשיים לדבר.. שהוא מרגיש בנוח לדבר איתי ולא עם אבא שלו (לצערי) ובכל זאת ... בלעתי הרבה אוויר והסברתי לו את פרוש "כאבי הביצים" אנחנו הורים, אמורים להיות שם בשבילם גם אם זה ללמד אותם דברים מביכים, גם אם זה לקנות להם דברים חדשים שמתאימים לגיל שלהם (כמובן) גם אם הילדה רוצה לגלח רגליים בגיל 12 אם זה מפריע לה (ככה בקטנה
) אני שם בשבילם תמיד!

אא ניר

New member
חושב ש "אמא, כואב לי הביצים"

זה יותר נסיון לבדוק את משמעות המונח, מאשר הודעה על התבגרותו ומוכנותו לקיום יחסי מין.

ציינתי כאן שני גלאים ..14 ו-19

אמא, כואב לי הביצים, זה לא משמעות המונח!! כאב לו ! הייתי צריכה להסביר לו את פשר הכאב? ברור לך שלא אמרתי לו : "ילד, אם תזיין נערה/בחורה יעבור לך ". היום הוא בן 19 ואתה מדבר איתי על מוכנות לקיום יחסי מין? ואני שואלת עם המטירנות היום, יש גיל לקיום יחסי מין? הרי שומעים לא פעם על נערות בנות 13 שמקיימות יחסי מין, למרות שהן עדיין לא מוכנות לקיום יחסי מין זה לא אומר שהן לא עושות את זה עם נערים בני גילן- גם.

למעלה