מתאמנת מתחילה

מתאמנת מתחילה

שלום לכולם,
התחלתי להתאמן אתמול בחדר כושר והיום כמצופה קצתי מעט תפוסה, לא משהו היסטרי אבל ללא ספק אני מרגישה את השרירים שהופעלו .. האימון של אתמול עשה לי חשק להתאמן עוד למרות שהיה לי מאוד קשה והבנתי כמה לא בכושר אני.
תיכננתי ללכת היום לעוד אימון של שעה וחצי.. האם בכלל מומלץ להתאמן יום אחרי יום?? האם כדאי שאלך ככה למרות הכאבים?

תנוחי

בעיקרון לא מומלץ להתאמן יום אחרי יום, אבל זה מאוד תלוי באימונים, מטרה ולפעמים אפילו תזונה.
בכללי לא נהוג להתאמן על אותה קבוצת שרירים יום אחרי יום.

למתאמנת המתחילה..

היי אני מאמנת כושר ובעלת סטודיו"סטודיו ליסה" לפי דעתי לא מומלץ להתאמן יום אחרי יום וזאת מ2 שיקולים עיקריים:1. גם אחרי אימון הגוף ממשיך לעבוד עוד 24 שעות ולכן גם אם את לא פיזית מתאמנת-השרירים עדיין עובדים
2. את כרגע מתחילה, והמוטיבציה גבוהה מאוד, כדי לשמר את ההתלהבות הראשונית הזו לאורך זמן, כדאי להתאמן 3 פעמים בשבוע ולא כל יום, כדי שלא יגיע למיאוס.

אשמח לייעץ לך בהמשך..בהצלחה
ליסה

את יכולה להסביר מבחינה פיזיולוגית כיצד עובדים

השרירים 24 שעות אחרי האימון? מה קורה אחרי 25 שעות?

אחרי 25 שעות הם הולכים לישון

אתה יודע שבאימון נוצר הרס מקרוסקופי בתאים שלאחריו בשעת המנוחה השריר מתקן את עצמו ובונה עצמו מחדש.

לזה היא התכוונה.

תשובה למתחכם...

כאשר אנו עובדים על השרירים הם אינם עובדים רק במהלך התרגיל עצמו אלא,גם השריר ,חילוף החומרים וה"מסת"שומן שהופכת להיות מסת שריר ממשיכים לעבוד גם אחרי האימון.
כמו שאמאתי קודם, מתאמנת מתחילה,ולדעתי כל המתאמנים לאו דווקא מתחילים צריכים לתת מנוחה לגוף-התאוששות לאחר כל אימון אינטנסיבי וזאת לתת לגוף לחדש את מאגרי האנרגיה, ויכול לבצע "מנוחה אקטיבית"-שחייה,הליכה וכו'.
לילה טוב

Dark Muse

New member
מסת השומן שהופכת להיות מסת שריר?

חשבתי שהמיתוס הזה כבר התנפץ סופית

אז רגע

אם אני לא מתאמן, חילוף החומרים לא ממשיך לעבוד אצלי?
איך נקרא התהליך של הפיכת שומן לשריר? את יכולה להסביר את זה יותר לעומק? אני מעוניין בהסבר פיזיולוגי, אם אפשר.

האמת

שבלוטת התריס יכולה לצמצם את הפעילות שלה במקרה של צריכת קלוריות נמוכה ללא פעילות גופנית.
יש בנושא מידע ממש מעניין אם מישהו ירצה אעלה אותו.

כן, אבל זה לא הנושא כאן

יש על כך מאמר בקילוגרם:
http://www.kilogram.co.il/2375/הורומוני-בלוטת-התריס-וירידה-במשקל/

בגדול, גם אם תעשה פעילות גופנית ותצרוך מעט קלוריות, בלוטת התריס תצמצם פעילות, אבל היא לא היחידה, הורמונים נוספים ישתגעו בהתאם.
היא אישית טענה שחילוף החומרים ממשיך לעבוד גם אחרי האימון, הבעיה היא שחילוף החומרים עובד 24/7 ואם זה לא יעבוד, אנחנו פשוט נמות.

yarivlevi

New member
איזה סטארטפ יש לנו פה, שומן שהופך לשריר

השלב הבא זה מכונה שהופכת מים לחלב ואז המשיח יכול להגיע כי כבר ראינו הכל......

cxworx

New member
ממתי בדיוק מסת שומן הופכת למסת שריר?!

מסת שומן היא מסת שומן ומסת שריר היא מסת שריר...

למתאמנת...מסת שריר יכולה לגדול כתוצאה מעבודת כוח בחד"כ ותזונה מתאימה

מסת שומן יכולה לקטון ע"י זה שאת שורפת שומן והתאי שומן מתכווצים (תאי שומן לא נמסים לא נעלמים ומספרם לא קטן אלא אם עשית שאיבת שומן ושאבת אותם מהגוף שלך) השומן שבתוך תאי השומן יכול לצאת (בתהליכי שריפת שומן) ואז התאי שומן מתכווצים בגודלם (אבל לא נעלמים!)

לכן יש לנו פעילויות אירוביות (שעוזרות להשאר במאזן קלורי שלישי ואז הגוף משלים את האנרגיה הדרושה ליום מתאי השומן בין היתר) ויש פעילויות של עבודת כוח (שמפרקות את השריר והגוף בונה אותו מחדש בהנחה שאכלנו מספיק טוב)

כל אותם השקרים של שומן הופך לשריר וכו' ומכונות שטוענות ששורפות שומן ומעלימות תאי שומן....שקריות בהחלט

MidNight Flame

New member
אם הייתי יודע שהמקצוע שלי הוא אלכימאי...

מזמן הייתי מנסה להפוך מתכת פשוטה לזהב (ואולי גם מים ליין) ומוותר על הרעיון של להפוך שומן לשריר.

בכל הנוגע להסבר הפיזיולוגי הייתי ממליץ בחום לחזור לספרים.

למעלה