מתאמן חדש

dabdab10

New member
מתאמן חדש

מה אתם אומרים על התכנית שנתנו לי

מתח - 3 סטים, מקסימום חזרות
סקוואט גובלט 3X10
שכיבות סמיכה - 3 סטים מקסימום חזרות
דדליפט רומני 3X10
לחיצת כתף בלי משענת 3X8
כפיפות בטן בשיפוע 12X10

תכנית לאימון יום כן, יום לא.
כרגע אני ממש חלש, עושה 2 מתח, 10 שכיבות סמיכה.
המאמן אמר לי לחזור אליו אחרי חודש כדי שיתן לי תכנית עם תרגילים מעט יותר מתקדמים.

MidNight Flame

New member
תוכנית חמודה

קצת יותר מידי חזרות בעיני
מפריע לי כמות החזרות הגבוהה בדדליפט
מפריע לי יותר שמדובר על לחיצת חזה בישיבה ולא בעמידה
חוץ מזה כתוכנית למתאמן מתחיל שמתאמן לבד ולומד את התנועות?
חמוד מאוד.

MidNight Flame

New member
כי כמות החזרות היא ערובה ל...

משקל ביצוע נמוך? אני מעדיף שמתאמן יתרכז בכל חזרה לחזרה ולכן לא הייתי נותן חזרןת גבוהות ומצד שני - לא הייתי משחרר מתאמן מתחיל לעשות כזה תרגיל בכלל ללא ליווי שלי במשך שניים שלושה אימונים.

Luke R

New member
הבנתי אותך

(כן, ההנחה האוטומטית היא שהמשקל גבוה יותר בסט עם פחות חזרות ולהיפך, למרות שזה אכן, לא בהכרח משתמע מכך)

DGHM

New member
התכוונת ללחיצת כתף, כן?

מה הבעיה עם לחיצת כתף בישיבה?
ושכתבת "מתאמן לבד" התכוונת מתאמן לבד ללא מדריך או מתאמן לבד בבית, לא בחדר כושר? כי אני מתאמן בחדר כושר.. התכנית היא לחודש עד שאלמד את הטכניקה ואתחזק ואז אקבל תרגילים מורכבים יותר.

MidNight Flame

New member
המון בעיות... לחץ על בהכרח בריא על הגב למשל

אם כבר לחיצת כתפיים אז בעמידה.
והבנתי מצויין, התכוונתי מתאמן ללא מאמן.
יש דברים שעדיף ללמוד בצורה מקצועית לפני שמשתוללים איתם.
למידה עצמית ותרגול זה חשוב מאוד אבל!
לא הייתי נותן חלק מהדברים שמופיעים פה למתאמן מתחיל שמתאמן בלי מאמן בחדר כושר.

dabdab10

New member
את הטכניקה

לימד אותי מאמן בחדר כושר, ראה אותי פעמיים בינתיים, תיקן קצת והמשכתי.
בזכות הפורום הזה, מקריאה לאחור הצלחתי להבין פחות או יותר ש-90% מהתכניות, שמאמנים נותנים למתחילים, הן בזבוז זמן ואנרגיה אז באמת דיברתי עם מאמן אישי (ג'וש פירסון או משהו כזה מירושלים, בטח אתה מכיר) ל-3 שיעורים בשביל ללמוד טכניקה כדי להתחיל SS, אבל המאמן בחדר כושר אמר לי שלדעתו זה קצת בזבוז ואני יכול להשתמש בו בחדר כושר (יש 6 מאמנים שרובם חסרי ידע), גם ככה נראה לי שקצת קשה לזכור את כל הפרטים הקטנים שבטכניקה של הרבה תרגילים בשלושה שיעורים .
בשלב כלשהו אקח מאמן אישי או כשאעבור למרכז אחפש חדר כושר עם מאמנים עם ידע בתרגילים מורכבים, בינתיים אני צריך לסמוך על מישהו אחד שיודע על מה הוא מדבר.

MidNight Flame

New member
אפשר ללמוד לא מעט בשלושה שיעורים

ג'וש אם אכן מדובר על אותו אחד מקרוספיט ירושלים אז אין לי ניסיון אישי איתו אבל אני מניח שמצב הידע שלו טוב מאוד.
מה היה הנימוק של מאמן חדר הכושר נגד הss?

dabdab10

New member
ההסבר

האמת קצת שכחתי, אבל ממה שזכור לי הוא לא אהב את מספר החזרות הנמוך, ולא אהב חלק מהתרגילים..

Dark Muse

New member
סליחה אבל התוכנית הזו קצת גרועה בעיניי

קודם כל מה המטרה שלך בכלל? אם זה להתחזק ולגדול אז יש אופציות יותר טובות גם אם אתה מתאמן מתחיל.

מתח זה מצויין, במיוחד אם אתה כרגע עושה 2 חזרות. אני מציע לך לעשות מתח עם עזרה של מישהו או לקפוץ ולרדת לאט לאט בשביל ההתחלה אחרי שאתה מגיע למקסימום, ובכל מקרה לא לעבור 5-6 חזרות (שם לב שבגלל שאתה קופץ למעלה ויורד לאט לאט, זה מעבר לסף הכוח שלך).

סקוואט גובלט - למה? למה שלא תעשה סקוואט עם מוט? אם אתה מתחיל אז בסדר, זה לא רע כדי ללמוד את התנועה, אבל אם יש אפשרות עם מוט בחדר כושר אז עדיף ולו כדי להתרגל. אפשר אגב להחזיק שתי משקולות ולא משקולת אחת, וככה להתקדם עם יותר משקלים בהמשך.

שכיבות סמיכה - לא יודע... אני חושב שמהר מאוד תשתפר בזה, ואולי כדאי להתחיל ישר לחיצות חזה עם מוט. אם המטרה שלך להשתפר בשכיבות סמיכה אז סבבה (גם 10 חזרות מקס כרגע זה עוד בסדר).

דדליפט כפי שנאמר, 10 חזרות זה מעייף את החיים.

לחיצות כתף בלי משענת - תעשה בעמידה, אין טעם לשבת. תתחיל ממשקל נמוך כדי להתרגל ליציבות.

כפכפות בטן - 12 סטים? אני מקווה שהתכוונת לרשום 1-2.

למעלה