מתאמים ומטענים

liorkl

New member
מתאמים ומטענים

שלום לכולם
אשמח לחוות דעת בעניין.
אני רוצה לרכוש כבל חדש לאייפון , בדוכן של אחת מחברות הסלולר הציעו לי את המתאם לחשמל (הסטנדרטי ) ב30 ש״ח ועוד כבל של 2 מטר ב30 ש״ח , סה״כ אם אני קונה 2 , חשבון פשוט 120 ש״ח ...
בדקתי באיביי ודיל אקסטרים , בלי לחפש הרבה מצאתי סט של 2 מתאמים ו2 כבלים ב 4 דולר כולל משלוח - סביב ה15 ש״ח . הבדל עצום !!!!!!

השאלה כמובן אם לסמוך על איכות המוצר (שלא ידפוק את האייפון) ועל אמינות המוכר , להמתין שבועיים עד שיגיע ...
בתכלס זה לא דחוף כי בנתיים אני מסתדר עם מה שיש אבל יש לי הרגשה שהכבל שלי לקראת סוף החיים שלו :)
שלא תבינו לא נכון , יש לי נסיון ברכישת מוצרים ברשת ( כגון קינדל פייר מאמזון , מאוד מרוצה ממנו )
פשוט עניין של מטען שיכול לדפוק את כל האייפון , אבל גם מטען שקונים בארץ יכול להרוס.

AYELET1

New member
נכון. יש הימור מסויים במטען לא מקורי

ישנם אביזרים לא מקוריים אך שמומלצים ע"י אפל. גם הם יקרים...

se7en7

New member
גם מה שקונים מהמוכר בדוכן זה לא מקורי

המקורי עולה בסביבות 80 לרגיל ו-100 לכבל של ה-2 מטר ( במחירי אפל ארה"ב ) ואפילו יותר בחנות אידיגיטל ככה שבעצם גם מהדוכן זה בעצם כבלים מיצרן אנונימי שמוצאו בסין ונקנה דרך dx,ali,ebay ואחרים.

לא דואג

לעניות דעתי (ואני לא נותן אחריות) הסיכון נמוך מאוד.

בכבלים אין בכלל סיכון. מקסימום יהיה נתק והכבל לא יעבוד.

במטען, הסיכון היותר נפוץ הוא שהמטען ישבוק חיים. ביג דיל. שמעתי על מקרה יחיד שכנראה המתח לא היה תקין, והאייפון הודיע שהאביזר שחובר אליו "לא מתאים" וזהו. לא שמעתי על אייפון שהתקלקל בגלל מטען גרוע. אני מעריך שאם זה קורה, זה נדיר מאוד.

והנה עוד מקרה:

שני מטענים שונים מדיל אקסטרים שפשוט עלו באש אחרי כמה דקות שימוש...
הפסקתי להטעין במטענים לא מקוריים בלילה מהפחד לעלות באש.
מטען מקורי גם מטעין לרוב (היו לי כ20!! לא מקוריים) הרבה יותר מהר, ושומר לאורך זמן על חיי הסוללה.
למכשיר אגב לא קרה כלום. אייפון 4 בן שנתיים וחצי שעדיין עובד כמו סוס עבודה חזק וטוב.

noa_f

New member
יש גם לא מקוריים איכותיים. של חברות ידועות

כמו בלקין למשל. אבל הם לא יהיו זולים יותר מאלו של אפל, פשוט בד"כ תהיה להם תכונה נוספת: אורך, צבע, סוגי מחברים וכו'.

למעלה