מתאחם לי?

hary_i

New member
חינם תמיד מפחיד אותי

אם זה חינם, אז מי מבטיח לי המשכיות? מי מבטיח לי שהמורים ימשיכו ללמד אם הם לא מקבלים כסף? איך יתכן שהספרים וקלטות הוידאו חינם? הרי עולה כסף להפיק אותם. חוץ מזה, הפאלון דאפה קצת קשור לרדיפות בסין, היתה כנראה סיבה לרדיפות האלו אז אולי יש כאן איזו כת מסתורית שאנחנו לא לגמרי מבינים את כוונותיה. בכל מקרה, אם אתה טוען שזה מדעי, אשמח לקבל הפניות למחקרים מדעיים בנושא.

Panoramix

New member
חינם זה לא מפחיד

המורה לי הונג-ג´י השאיר את הדאפא. הוא כבר לא מלמד בהרצאות כמו שהיו בהתחלה. כנראה בשביל שלא יכנסו כל מני דברים שלא צריכים להיות אז הוא השאיר את חמשת התרגילים ואת הספרים וזהו. (תזכור שגם בודהא שקיאמוני לא כאן כבר 2500 שנה ועדיין הרבה זמן אחריו אנשים הגיעו להארה). בשביל ללכת בדרך שלו אתה לא צריך ללמוד ממנו ישירות. אפשר להוריד את הקלטות והספרים מהאינטרנט, מכל אתר של פאלון דאפא. את הספרים גם מוכרים בחנויות ואת הקלטות. ככה שיש את הרווח הקטן שמממן את הדברים. לגבי הרדיפה בסין, אני חושב שעצם העובדה שהרבה אנשים מדרגים בכירים וכל כך הרבה אנשים מהעם תרגלו פאלון דאפא, אפילו יותר אנשים מאשר חברים במפלגה הקומוניסטית יכולה להסביר את זה. מה גם שכל התעמולה שלהם נגד דאפא היא שקרים, כל מי שקרא את אחד הספרים ישר רואה את זה. אין דברים כאלה בדאפא. אתה יכול לבדוק בעצמך. אם היא כת מרושעת, איך זה שבשנת 2001 המורה לי היה מועמד לפרס נובל לשלום? איך זה שביטלו את השידורים של חדשות לווין בסין בשביל שלא יראו שההצתה כביכול של תלמידי דאפא היא זיוף ושברחבי העולם תומכים בה? בקשר למדעי, אני התכוונתי לאיך שהוא מסביר את הדברים. מבחינת סטטיסטיקות ומחקרים מדעיים נרחבים, אני לא בטוח אם יש כאלה בשפה האנגלית. (אם תמצא תגיד לי) אני יודע שכשהדאפא יצאה בסין המורה לי השתתף בניסויים וגם תלמידים של פאלון דאפא. אני ראיתי כבר סטטיסטיקות באתרים של דאפא, אבל אני לא חושב שזה מה שאתה מחפש. יש ים של סיפורי טיפוח של אנשים שנרפאו מכל מני דברים, אבל שוב פעם זאת רק תופעת לוואי של העניין והמטרה האמיתית היא להביא אנשים לרמות גבוהות מאד.

hary_i

New member
פרס נובל לשלום...

איך זה שהמורה היה מועמד לפרס נובל... איך זה שערפאת קיבל פרס נובל אז זה לצערינו לא מדד. לגבי ההסבר, אשמח לשמוע הסבר ואולי אפילו להוסיף מאמר לפורום. האם אתה חושב שמספרים וקלטות אפשר להגיע להארה? הלוואי וזה היה כזה פשוט, אם כך אז כבר מחצית העולם הייתה בהארה...

Panoramix

New member
ספרים וקלטות

אני לא חושב שספרים וקלטות יהפכו אותך למואר, אבל אתה צריך לדעת מה אתה מתרגל איכשהו, לא? שמתי לינק להקדמה של דאפא. אולי תכנס לספר "הפאלון גונג"? הוא כתוב בשפה פשוטה שאתה יכול לגמור לקרוא אותו בפעם אחת, גם השאלות שלך יהיו יותר ממוקדות וגם תקבל את ההסבר שלך לגבי האם יש עילה לרדיפה בסין.

Panoramix

New member
מצאתי משהו בשבילך

משהו מלפני תחילת הרדיפה According to an article in "China Economic Time" (October 7, 1998), a patient, paralyzed for 16 years, recovered completely after practicing Falun Gong cultivation for 18 months. Scientists at Beijing Medical University and China Preventive Medicine and Science College jointly conducted a survey of 355 practitioners. Among them, about 200 of them had hypertension, anemia, and troubles of the cervical vertebra. After practicing Falun Gong cultivation, they recovered from the diseases. [Refer to web-page at http://www.mindspring.com/~falun/survey1.htm.] הדף כמובן, כבר לא קיים. ולינקקתי את המקור של זה. אני אמשיך לחפש, אולי אני אמצא משהו יותר גדול

drall

New member
ברור שלא

למורה אין "דרך". אולי יש לו את הדרך הפרטית , האינטימית שלו אבל חוששתני שבה הוא יכול להתמקד רק כשהוא שוהה בשירותים או בכל מיני מקומות לבדיים אחרים. המורה הטוב הוא הסולם של תלמידיו ומבחינתם אין לו זכות קיום אחרת. ולכן השאיפה שלו היא להגמיש את עצמו עד אינסוף על מנת שיוכל להעניק לתלמידים את המיטב. לגבי אדם שנאחז בדרכו התשובה הדוגמאטית היא שהוא לא יכול להתקדם כי אז הוא לא פתוח ליקום , לא רגיש , לא עירני וכן הלאה. אך תשובה זו אינה מדוייקת. יש גם עניין של טוטאליות , לעיתים אנרגיה שמושקעת באופן מוחלט בנקודה אחת , ממחזרת את עצמה ונולדת מחדש . כך שאין תשובה מוחלטת לשאלה שלך. התוצאות מדברות. דרול

טוטאליות

למה היא טובה? כשאני חושבת על טוטאליות אני חושבת על חוסר פשרה, על חוסר נכונות. נכון שיש בזה יתרון של ריכוז מאמץ, אבל.... וזה אבל גדול... לטוטאליות יש את הנטיה לטשטש גבולות ואז הדבר נעשה בשם הטוטאליות והמטרה/דרך... קצת מתמוססים.

שששלום

New member
תירגומון דרול

טוטליות=התמסרות על כל הנילווה לכך. אחרת חלילה תהיי צודקת ואז הכל לשווא. ימים יפים שיהיו

drall

New member
לך היא טובה

במיוחד לך. בגלל שאת רחפנית כזאת ופעם זה נראה לך נחמד ופעם זה נראה לך טוב ופעם ההוא ופעם ההם ומתוך מערבולת הבחירות את משיגה רק דבר אחד והוא איבוד אנרגיה. זה חבל מאוד , כי אנרגיה זה הדבר היחיד שאת צריכה. אנרגיה תספק לך את התבונה להחליט ולדעת עד לרמה כזאת שלא תצטרכי ללכת ולשאול. הפרקטיקות לא כל כך משנות. בודהיזם , הינדואיזם , חסידות , סופיות , אושואיזם שמאניזם וכן הלאה כל אלו פרקטיקות והם כבר נוסו והוכחו כמוצלחות. אי אפשר להגיד על אחת שהיא יותר טובה מהשניה כמו שאי אפשר להגיד שמרק גזר יותר טעים ממרק פיטריות זת לא יכולה להיות קביעה מדוייקת. תלוי למי ותלוי מתי. מה שחשוב בפרקטיקה הם שני דברים. הראשון הוא מורה טוב והשני הוא טוטאליות. הטוטאליות יוצרת את מאגר האנרגיה ואילו התפקיד של המורה הוא למנוע מהאנרגיה הזאת להצטבר במערכת המיינד-אגו כי שם היא חסרת תועלת וגם בלתי ניתנת לשחרור. זהו העניין עצמו , כל היתר דיבורים. דרול

האמת

(כך בשקט בשקט... שאף אחד לא ישמע...) אני קצת בורחת מהטוטליות הזו, טוטליות שליותה אותי הרבה זמן. טוטאליות שלא עשתה לי כ"כ טוב.... יש פיתרון לאיזון העניין?

שששלום

New member
../images/Emo45.gif

ובהמלך הזמן נוצרת סינטזה בין המורה לתלמיד. חייהם מתמזגים באופנים שונים המצעידים את 2 הצדדים קדימה. כמובן אם נוצר הקשר המתאים בין הצדדים. אחרת רק תיסכול יעלה על פני השטח.

למעלה