מש"צים

tuty fruty

New member
מש"צים

הבנתי שאי אפשר בדיוק להסביר מה עוברים שם אבל בכל זאת אם מישהו מוכן להסביר לי חלק ממה שכן מותר למשל מי אלו שמדריכים אותנו גרעינרים? מדבים? או למשל מה מלמדים אותנו שם איך להנחות מדריכים ? כי זה בתכלס מה שאני הולכת לעשות שנה הבאה ככה ניראה לי לפחות? וחוץ מהרשימה המומולצת שרשמו לי שצריך להביא מה אתם ממליצים להביא? ויש לי שאלה מישהו פעם אמר לי שלא חייבים ללבוש חולצה כחולה לא שיש לי בעיה ללבוש אותה להפך אני חושבת שגם אם היו אומרים לי שלא חייבים הייתי לובשת בכל זאת אני חלק ממסגרת של תהנועה. אבל בחזרה לשאלה שלי אם מישהו פעם אמר לי שלא חייבים ללבוש חולצה כחולה למה בדף שקיבלתי היה רשום להביא חולצות כחולות לכל הסמינר? ועוד שאלה אמרו לי שאני בוחרת את הקבוצה מצד אחד אני רוצה להכיר כמה שיותר אנשים ולכן אולי כדי ללכת לבד אבל מצד אחד אני מפחדת שאני לא יסתדר לבד אז אני רוצה שיהיו איתי חברים.. אז כמה הייתם ממליצים שיהיו איתי חברים... בקיצור אני נורא חוששת לקראת הקורס ואני ישמח מאוד אם תרגיעו אותי ותספרו לי על מה שאפשר..

קשתונה

New member
אז ככה-

מותר לספר לך הכל...אין איזה חוזה חשאיות... זה פשוט קורס שכל אחד עובר אותו בצורה אחרת (ותיכף אסביר למה), אז קצת קשה להסביר מה יהיה מה גם שהבנתי ששינו את הקורס. אותי הדריכה מד"בית בדרום שרון (רינת המדהימה!) ויש כל מני מדריכים אבל לא גרעינרים. מבחינת מה עוברים שם? המון מנהיגות המון ניהול, לא דרך ק'ים, ממש לא! אלא דרך הכל... כל אחד אחראי לעצמו כל קבוצה לעצמה וכל הקורס לעצמו... את יכולה להחליט לא לקום בבוקר אם זה מה שהחלטתם והקבוצה יכולה להחליט שחייבים לקום להכל והקבוצה יכולה להחליט כל דבר שרוצים ואת לבד יכולה גם! ובתכלס להיות מש"צ זה לא רק להנחות זוג מדריכים. זה הרבה הרבה הרבה יותר מזה... רק ההנחיה עצמה היא מעבר לסתם לשבת ולחשוב מה יהיה בפעולה זה ליזום דברים לחשוב על דברים לגרום למדצים לעשות פעולה להנהיג את המדריכים, לרכז דברים לקחת אחריות והרבה אחריות, במושב ובמועצה. בקשר לחולצה הכחולה- אצלנו בקורס החליטו שבכל הרצאה או מפגש חיצוני עם מישהו, חייבים ללבוש חולצה כחולה, ובשאר כל אחד איך שבא לו... אז הרוב לובשים חולצות כחולות...אבל לפעמים לא בא לך אז לא מכריחים אותך. קורס משצים הוא קורס גמיש, פתוח, שגורם לכל אחד לתפוס אחריות, בגלל זה הוא כזאת חוויה אישית, כי לא כולם עוברים את אותם דברים ובטח שלא באותה צורה. בואי עם ראש פתוח. בקשר לקבוצות- כולם מגיעים לשם ומפחדים מזה ובסוף מבינים שעדיף להרשם אולי עם חבר אחד וגם לא החבר הכי טוב כי הקבוצות מתגבשות בצורה מדהימה העבודה בקבוצות היא לא כמו במדצים נניח שהכל ק'ים ויש צחוקים אחלה בחלה... זה מן קבוצות תמיכה אשכרה ועל הכל מדברים והכל פתוח והכל חושפים...בסופו של דבר נהיים חברים ממש טובים! לנו זה קרה כבר ביום הראשון... אני במקרה באתי לקבוצה שהכרתי בה הרבה אנשים אבל עדיין, זה שונה לגמרי. עדיף להכיר כמה שפחות...כי...איך שי דהרי הגדיר את זה... "כדי לא להיות שבוי בקונספציה סטיגמתית". תהני.

tuty fruty

New member
וואי קשת תודה רבה...

עזרת לי מאוד מאוד.. דרך אגב איפה אתם ישנתם אנחנו ישנים שתי לילות בביצפר גוונים ושתי לילות ביער עזריקם.

Tha ©reep

New member
אנחנו ישנו יומיים בעמק יזרעאל..

ועוד יומיים בירושלים

Tha ©reep

New member
אז ככה 2...

אני לא ידעתי מה הולך להיות בקורס הזה כי אני בן אדם שמגיע עם "דף ריק" ואח"כ ממלא אותו אני משתדל לא לשאול שאלות כדי לדעת לפני דברים, אולי רק מעט.. וככה אני משתדל לא להתאכזב... אותי הדריכה זאבית רוסו שהיא מדבית או רכזת איפה שהו.. (אני לא זוכר) כמו שקשת אמרה אנחנו החלטנו לא ללבוש חולצות מחוץ לקופי"ם וגם החלטנו כל הקורס שמותר לעשן ומותר להשאר לעשות מה שרוצים.. אני יתן לך דוגמא: ביום כלשהו שהיינו בירושלים מעל חצי קבוצה שלי ואני החלטנו לכבות את כל השעונים המעוררים ולא לקום בבוקר וניסו לבוא ולהעיר אותנו אבל המשכנו לישון... וכשקמנו הבנו שפישלנו ואנחנו צריכים לכפר על זה אז דיברנו עם שי הרכז ואמרנו לו את הבעיה שלנו שנשארנו לישון והתעוררנו באיזה 9:30.. אז סידרו לנו אוטובוס לכיוון יד ושם שם הקורס היה באותו רגע ואנחנו החלטנו שאנחנו מכפרים על השטות שעשינו וגרמנו לכל הקורס לחכות לנו אז כל הקבוצה שלנו הכינה את ארוחת הצהריים של אותו יום ככה לגרעינרים ולמנהלנים לא היה מה לעשות והם נחו.. הייתה ארוחה ממש משעשעת עם קרב מלפפונים חמוצים וכו'.. בקבוצה שלי נרשמתי ביחד עם מיכל סטרשנוב מבאר טוביה ואמרנו מי שבא ברוך הבא. יצאנו עם אנשים ממש טובים למרות שהכרנו אותם מלפני אמרנו שאנחנו נירשם ראשונים ואז יבואו אלינו ולא אנחנו לאף אחד... והייתה לנו קבוצה ממש כיפית עשינו המון צחוקים, אם אתם מכירים את אהוד ונאור מרמת הגולן וגל ממודיעין... אז פשוט שבוע שלם צחקנו והיה פשוט קורס בלתי נשכח... הקורס הזה גרם לי להתחיל לחשוב בצורה שונה.. פתאום ביום יום התחלתי להגיד לחברים שלי להתחיל לחשוב בראש גדול ולקחת אחריות ולא ידעתי מאיפה זה נפל עליי... אם הקורס הזה השפיע עליי ככה, ואני הבן אדם שהכי קשה לשנות לו משהו במחשבה.. אז הוא יעזור לכולם ואני מקווה שתהנו כמו שאני נהנתי... אז נתראה בכיף מדצים בסופ"ש ואני רוצה לשמוע חויות...

tuty fruty

New member
אני יספר לך חוויות מבטיחה

תודה רבה על העזרה דרך אגב הייתי בלב שרון בשישי שבת ודיברנו על מי שהולך לגרעין השנה מלב שרון אז השם שלך עלה נזכרתי בזה עכשיו ..

Tha ©reep

New member
מן הסתם שהם שלי יעלה...

אנחנו לא כ"כ הרבה... אצל מי היית?

tuty fruty

New member
ישנתי במקום מאוד מאוד קטן

ושמו יעף אצל יערה ורד מכיר?

Tha ©reep

New member
את שואלת אותי אם אני מכיר את יערה ו

ורד??? איפה את חיה? היא מדריכה אצלי במושב... ו"בילינו" 3 שבועות בקייטנה ביחד.. גם עם הבת דודה שלך ששיעשעה אותי...

Tha ©reep

New member
צחקתי עליה ועל החניכים שלה..

במיוחד על סימה העוזרת שלה... היה סתם מצחיק וכמובן שצחקנו על איך שהיא מתלבשת... לא רק אני אלא כולם בערך..

tuty fruty

New member
זה בסדר ..

היא מיוחדת וגם אני ויערה ומורן צחקנו בשישי שבת על איך שהיא מתלבשת והבנתי ממנה שסימה זאת תופעה מיוחדת...

fresh mishmesh

New member
עוד על מש"צים

התשובה ל"אי אפשר בדיוק להסביר מה עוברים שם" היא בערך התשובה של קשת- בגלל שכל אחד עובר את הקורס בצורה מאוד ספציפית וייחודית לו. זה מתבטא בכמה מעגלים- המעגל השכבתי (למשל המנהלת שלנו- יסבירו לכם מה זה ביום הראשון- התפרקה אחרי כמה זמן, יכול להיות ששלכם תישאר ותצליח), המעגל הקבוצתי- במש"צים יש קטע שגם כל קבוצה מחליטה בפני עצמה, ולא רק כל הקורס מחליט ביחד... הקבוצה יכולה להחליט (עדי תעיד) שבמקום לעבור ק' כלשהו בא לה לטוס להודו... טוב, לא להודו, אבל בהחלט לעשות משהו אחר... המעגל הנוסף הוא המעגל האישי- את יכולה להחליט עם עצמך מה יהיה איתך בקורס הזה. את יכולה כפרט מתוך הקבוצה להחליט לא להיות ב-ק' מסויים, לא להכנס להרצאה או סדנה מסויימת, לא ללבוש חולצה כחולה. זה בעצם מה שמאוד מאוד מייחד את הקורס הזה- את החוויות שבו, את התוכן שלו, את ההווי, את ההשלכות- אתם יוצרים, וזה אדיר...! בקשר למדריכים- הם בכלל לא נקראים מדריכים אלא מנחים, כמו שמש"צ מנחה. אותי הנחה אדם יקר יקר, שהיה בעצם המנחה של גרעין עודד ערבה בשנה שהייתי בי"א (אולי גם בעוד שנים, אין לי מושג). המנחים הם בוגרים יותר משכבת הגרעין, והם באים מרקעים מאוד מגוונים. מה שכן- למנחים יש מעורבות יחסית מינימלית בקורס, את עוד תראי, זה בעצם קורס שמנוהל על ידכם... אתם תחליטו, אתם תקבעו... "מה שתעשו זה מה שיהיה" ודבר אחרון, בקשר לחברים- אני ממליצה לך בחום רב ללכת לקבוצה שאת לא כ"כ מכירה. לי היו בקבוצה 4 אנשים מתוך 17 שאותם הכרתי. אבל מה- ההיכרות שלי איתם הייתה שטחית למדי, אפילו מי שהייתה איתי מהמועצה היא בנאדם שחשבתי שהכרתי, אבל הסתברה להיות בנאדם די שונה, שהשנה הייתה לי חברות מאוד טובה וכיפית איתה. לכי למקום שלא יהיו עליך דיעות קדומות, לטוב ולרע. את החברים תמיד אפשר לראות בהפסקות... ולא רק בהפסקות- מאחר וזה קורס של כולם ביחד עם כולם... בקיצור רנה, אני עכשיו מרגישה את שיא הקנאה... אין לך מושג כמה הייתי רוצה לחזור בזמן לאוגוסט שעבר ופשוט לעבור את הקורס הזה מחדש. זאת הזדמנות מצויינת ללמוד כמה דברים, על עצמך ועל בני אדם בכלליות, ואני ממש מקווה שתהני. בואי לספר גם לי בכיף מד"צים- אני בטוח שם

tuty fruty

New member
תודה רבה ניצן

אני נרשמת לקבוצה עם אנשים שאני מכירה אבל עדיין לא מספיק אני חושבת.. ככה שאני מניחה שאני יסתדר אני שמחה שנהנת ואני מקווה להנות ככה גם... אני יספר לך חוויות בכיף מדריכים אני רק מקווה לזהות את כולכם מקסימום אני אשאל אז עוד שבועיים מתראים...

S a l i t

New member
אז ככה 3

וואי איזה גל זכרונות שוטף אותי עכשיו... אני עונה בחלקים- בנוגע לחולצה כחולה.. אני יכולה להעיד אישית על עצמי, שאני לא טיפוס של חולצה כחולה. אני לא אוהבת ללבוש אותה. אני פשוט לא אוהבת. היא מציקה לי. ולא תמיד כשאני לובשת אותה אני מרגישה שאני מייצגת את מה שהחולצה מייצגת. אבל זה כבר סיפור אחר. ככה שאותי ראו עם חולצה כחולה רק במקומות מחוץ לקורס. ובק'ים, אם לא תלבשי את החולצה, אף אחד לא יעיר לך, אף אחד לא יגיד לך כלום.. בכל אופן, מה שכלכך הדהים אותי בקורס זה הפתיחות שלו והגמישות שאתה מגלה בו.. אין עליך שום חובה. זה הפעם הראשונה שהרגשתי באמת אחריות למה שאני הולכת לעשות.. באמת הרגשתי שאני יכולה להשפיע. אני ייתן לך דוגמא: אני חושבת שזה היה בערב השני שהקציבו לכל קבוצה אוטובוס, ואמרו לנו שאנחנו יכולים להגיד לנהג לאן לנסוע לכל מקום ברדיוס של חצי שעה ממזרע (הקיבוץ שבו היינו), ולעשות עם זה משהו. כל קבוצה עשתה את זה אחרת.. חלק רצו לנסוע לבית חולים ולשמח ילדים חולים לדוגמא והקבוצה שלי פשוט נסעה לעפולה ונתנה בלון לכל איש ברחוב שראינו. אני מוכנה להישבע שבחיים לא עשה לי כלכך טוב לראות חיוך של בנאדם. זה פשוט הקסים אותי איך שמשהו כלכך קטן יכול לעשות כלכך הרבה טוב... ואז מן "נפל לי האסימון" וזה השינוי שפחות או יותר עברתי במשצים.... זה פשוט גרם לי להבין שאפילו שאני רק בנאדם אחד יש לי כ-ל-כ-ך הרבה השפעה. ובקשר לקבוצות.. תראי נרשמים לקבוצות שם בדיוק כמו במסע חוף. אני גם פחדתי מהקטע של הלהשאר לבד והלכתי אם אחת החברות הכי טובות שלי לשם, אבל בחרתי שלא להיות עם מישהי מהמושב שלי שבזמנו הייתה החברה הכי טובה שלי קיצר אני ממליצה ללכת עם חברה, אבל לא הכי הכי טובה. ותשתדלי להיכנס לקבוצה שאת מכירה בה כמה שפחות.. אני מקווה שתהני :)

Tha ©reep

New member
אני בעד לעשות עוד סיבוב של קורס

משצים 2003 כי כל מה שאני קורא כאן עושה לי צמרמורות ודמעות של אושר.. מה אתם אומרים... לחזור לקורס משצים לאלתר! היה הכי טוב!

S a l i t

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif*הבעת תמיכה../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif

הקורס שלנו פשוט היה שליטה מטורפת חוץ מהמנהלת הכושלת
(נו, איפה חרובי שיתרעם עליי עכשיו)

למעלה