מש לישנסקי

לצנר

New member
מש לישנסקי

אני מחפס חומר על המשפחה ידוע כי היו ממיסדי המושבה מטולה 1885 לערך

לצנר

New member
לישנסקי

על פי הידוע אחד ממיסדי השושלת היה רופא הבהמות הראשון בארץ סוף 1800 תחילת 1900 כנראה נפטר בפתח תקוה

נדמה לי שהיתה פסלת מוכשרת בשם

בתיה לישנסקי שהתמחתה באנדרטאות (כמו זו שביער חולדה ובגבעת ברנר). נדמה לי שהיא היתה אחותה של אשת הנשיא הנשיא השני ,רחל ינאית בן צבי. דני

ornan

New member
מאחר וחפשת כבר לפני כמה חודשים

והעברתי לך חומר, פרט בבקשה מה עוד אתה מחפש. רחל לישנסקי, לימים רחל ינאית, נשאה ליצחקשימשלביץ לימים בן-צבי, נשיאה השני של מדינת ישראל. אחת מאחיותיה בתיה לישנסקי, היא הפסלת המפורסמת. במקביל ישנו יוסף לישנסקי, שלפי מה שאני יודעת הוא לא קרוב ראשוני (אח), אחד מהדמויות הראשיות במחתרת "ניל"י", אכן הוא בן משפחה למשפחת לישנסקי, שממטולה. אני מציעה לך לפנות לארכיון במטולה ובמקביל לארכיון "ניל"י" שבזכרון יעקב.

עדנה4

New member
אתה מחפש את משפחתו של יעקב לישנסקי

למי שזוכר לפני שנים היה יעקב לישנסקי שזכה פעם בתחרות הבישול בתואר "מלכת המטבח". יעקב נפטר אבל יש לו שני בנים, לאחד קוראים נדמה לי צבי, והם מנהלים תחנת דלק, וסוכנות של חברת סונול, אם אינני טועה, בחיפה.

עב

New member
יש לי את הספר שלו...

באמת מופיעה שם תמונתו החביבה של יעקב לישנסקי עטור בסינור עליו כתוב "מלכת המטבח".

עב

New member
יש הקדמה על המשפחה

טוב, זה הספר על המדף הכי גבוה במטבח בגלל עצלותי. יעקב נולד במטולה בשנת תרע"ב 1912 להוריו מאיר לישנסקי המוכתר של המושב ואמו מרים. לפי התמונה המשפחתית בספר משנת 1907 היו ליעקב לפחות אחיות ועוד 2 שאינני יכולה לנחש את מינם כי הם תינוקות בתמונה. ב - 1920 עזבה המשפחה את מטולה בשל מאורעות תל חי ועברה לטבריה. שם הקימו ההורים את "מלון לישנסקי" שהפך לאכסניה לפקידי פיק"א. יעקב התחתן עם אסתר (אין שם משפחה) בשנת 1996 כאשר יצא הספר הוא היה כבר אלמן.

yo533

New member
לישנסקי

משפחת לישנסקי ממיסדי מטולה ישנו הבן של יעקבז"ל צביקה לישנסקי גר בחיפה משרדו נמצא בתחנת סונול באם באיחם מנשר לפני הצק פוסט. את תרצה את הט"ל שלו פנה אלי במייל

למעלה