משת"פים של מצ"ח

Goldust

New member
משת"פים של מצ"ח

שלום לכולם. מישהו שמע על תופעת המשתפים של מצ"ח ביחידות בצה"ל ? מי הם ? איך הם מגיעים לזה ומה תפקידם של אותם שוטרים צבאיים סמויים ? אם מישהו יודע אשמח לקבל כמה שיותר פרטים. תודה מראש.

zazaza

New member
זה לא "משתפים"

מדובר בסוכנים סמויים, כמו אלו שבשרות משטרת ישראל.

גולדסט יקר....

שיציעו לך קיצור שירות או 7.000 ש"ח בחודש אז מבטיח לך שגם אתה תהיה משת"פ על החתום: שישליקון

Goldust

New member
אולי אפילו בחינם

אם מדובר במטרה טובה. בכל מקרה רק ממה ששמעתי הבעיה היא עם אותם "משת"פים שמפילים אנשים חפים מפשע כדי לקבל תמורה על כך.

TerminalFrost

New member
אנשים שנתפסים ומבטיחים

להם שהם לא ייענשו אם הם ילשינו זה הכל אף אחד לא מתכוון להכשיר סוכנים סמויים ומרגלים כמו ג´יימס בונד כי זה לא משתלם פשוט מאיימים עליהם והם מלשינים אומרים שיש משת"פ בכל כיתת טירונות ואימון בחי"ר, וגם בגדודים למשל יש איתך אחד בטירונות שעושה פעם שלישית טירונות - נראה לך הגיוני? הוא בטוח משת"פ.

ben_b

New member
אם אתה מתאים להיות סמוי...

אז אתה מאותר בבקו"ם, ויש לך ראיון לזה, אבל לא אומרים לך שזה תפקיד של סמוי, אלא מחרטטים לך משהו. אם אתה עובר את הראיון, אתה הולך לעשות קורס באיזו שהיא יחידה, ששם מלמדים אותך הכל על להיות סמוי,ואחרי שאתה מסיים אותו, משתילים אותך ביחידות צה"ל השונות. דרך אגב, עבריינים לשעבר, הופכים להיות סמויים אחרי שהם עושים הסכם עם מצ"ח ורשויות הצבא

מאיפה הוצאת את המידע הזה?!

תגיד לי... זה שעברת קורס מצ"ח אומר שאתה יודע מה זה "סמויים" ו"משת´פים"? מוזר מאד... אבל בתור אחד שמכיר טיפה יותר את המערכת, ועבר כמה שלבים של איתור לימל"מ (כן, נכשלתי, מה לעשות?!)... אני יכול להגיד לך שמה שכתבת לא מדוייק בכלל... הסוכנים הסמויים מאותרים מייד אחרי טירונות משטרה צבאית, המ"כים וכל סגל ההדרכה אפילו לא יודעים על זה, ואחרי השבירת דיסטנס הם מתקבצים סביבך כמו זבובים לשאול מה "הבחור-הגדול-על-אזרחי" שאל אותך בצד... מש"תפים זה עניין אחר לגמרי, ואין להקבילם לסוכנים סמויים! בהצלחה במצ"ח... ותזכור... חוקר נשאר חוקר...! ש.צ.

ben_b

New member
חבל מאוד שככה אתה חושב...

זאת בדיוק הבעיה במשטרה צבאית, שכולם משלימים עם העובדה שקוראים להם מנאייק, לפי דעתי זה לא נכון, אבל זכותך לחשוב מה שבא לך, אני לא מנאייק

ben_b

New member
אתה טועה...

האיתור שעוברים בטירונות מ"צ, זה איתור למדור בילוש בימל"מ, כלומר להיות ב-ל-ש... איתור להיות סמוי, עוברים בבק"ום. תאמין לי, זה בדוק!!!, הייתה לי הרצאה על כל הנושא

Goldust

New member
אז יש הבדל בין

שוטר מצ"ח סמוי לבין אחד שהוא לא נועד לעבוד עם מצ"ח אבל איך שהוא הגיע אליהם או הם הגיעו אלי במהלך השירות ?

Goldust

New member
מה ראשי תיבות של ימל"מ ?

ומה ההבדל בין "משת"פים" ל"סמויים"?

shnashit

New member
יחידה מרכזית לחקירות מיוחדות.

הדובדבן של מצ"ח. איתור לסמויים עוברים בבקו"מ, איתור לימל"מ עוברים במהלך/אחרי הטירונות ולפעמים במהלך/אחרי קורס מצ"ח.

למעלה